4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,203
Ynt: 4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

Ardaşlar bende vx80 var km 75 krş yakıyor bence bazı arkadaşlar bu ölçümlerine tekrar baksın dizel yakıtı 4 tl dörtbin motor araba 10 lt yaksa zaten 40kş yapar bence daha fazla yakar benimki 100km de 30 lt lpg tüketiyor gülü seven dikenine katlanır .

Etiketler

Benim vx 100 de 285x75x16 stt var prins lpg kiti takılı şuan şehir içinde 58kr yakıyor.uzun yolda 120,130km geçmezsem 48kr tüketim oluşuyor....

ozgur araclarimiz ayni, (benimki 2001 VX100 biliyorsun) km de 0,35 - 0.40 krs yakiyor. sehir disinda ise 0,30 lari gordugum oldu 90-100 km hizla. veriler lpg icin tabiki...

Serkan bey gerçekten çok iyi (az anlamında) yakıyormuş..

bende 4.0 xj var 99 model sehır ıcı dısı ortalma 100 km de 22 lt gaz yakıyor bu da 55 krş u buluyor .
yenı 2012 model 2.0 dızel bınek otomobıl var o bıle şehir içinde 100 km de 8.5 lt mazot yakarken o koca ve eski araçların devasa motorlarıyla 35 - 40 kuruş u nasıl oluyorda yakıyor hayretler içerisindeyim.

pandipieri' Alıntı:
ozgur araclarimiz ayni, (benimki 2001 VX100 biliyorsun) km de 0,35 - 0.40 krs yakiyor. sehir disinda ise 0,30 lari gordugum oldu 90-100 km hizla. veriler lpg icin tabiki...

abi stt 50 kr Ankarada kışın da soğuk 50kr farkediyor ;D ;D . Ama ben yazın 43kr altını malesef hiç göremedim.Senin lpg araçla çok iyi uyum sağlamış....

2002 mdel -2.7 yeni yaptırdığım wj dizel şehir içinde 55- kuruş şehir dışında 35 kuruş yakıyor
4.2 anca rampa aşşağı gaza basmadan 35 kuruş yakar gibi :smiley: ölcümde bir yanlışlık var.

olcumde yanlislik olmaz yillarin offroadcusu yillarin muhendisiyiz... ayrica salak degil bilim adamiyiz... nasil olcum yapacagimizi bilen insanlariz... oyle diyorsak oyledir...

ozgursenyurt' Alıntı:
abi stt 50 kr Ankarada kışın da soğuk 50kr farkediyor ;D ;D . Ama ben yazın 43kr altını malesef hiç göremedim.Senin lpg araçla çok iyi uyum sağlamış....

ozgurcum biliyorsun benim sistemi yusuf usta takti... gercekten cok iyi durumda ve son derece memnunum hic bir sorun yok... 40,000 km oldu taktirali tik yok... her kosulu gordum... tabiki cok yuksek irtifada ve dusuk sicakliklarda tuketim artiyor... ama izmir kosullarinda (malum trafik derdi de pek yok) universiteden eve evden universiteye tuketim beni hic rahatsiz etmiyor... arazi kosullarinda 20% 25% artiyor ama o da normal artik...

pandipieri' Alıntı:
ozgurcum biliyorsun benim sistemi yusuf usta takti... gercekten cok iyi durumda ve son derece memnunum hic bir sorun yok... 40,000 km oldu taktirali tik yok... her kosulu gordum... tabiki cok yuksek irtifada ve dusuk sicakliklarda tuketim artiyor... ama izmir kosullarinda (malum trafik derdi de pek yok) universiteden eve evden universiteye tuketim beni hic rahatsiz etmiyor... arazi kosullarinda 20% 25% artiyor ama o da normal artik...

abi bende fahri izmirli sayılırım hanım karşıyakalı
dediğin çok doğru izmirde trafik yok sıcaklıklarda normal bizim gibi değil tabi arabada üzmüyor o zaman :D :D :D :D :D :D :D :D

2012 3.d parado bile şehir içinde fabrika verisi ki asla tutmaz 9.7 litre yakıyor - 37 kuruş yapar . :smiley: 4.2 dizel, anca kaçak dizel yakıtı kullanırsa (fiyatı 2.5 lira falan herhalde ;) ) belki 35 kuruş yakar (bir ara marmara üniversitesinde fizik anlatmışlığımız var, bende iyi kötü hesap bilirim)
bu 35 kuruş yakan 4.2 dizel motoru incelemek isterim , belki yeni bir yakıt teknolojisi falan vardır içinde ,memlekete bir şeyler kazandırmış oluruz. ;D

sevgili abilerim vede arkadaşlarım ben 32 yaşındayım ve şu yaşıma kadar bir çok araç kullandım şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilim ki aracın kilosuna göre motor gücü vede torku yeterli olacak yoksa çok yakar hani vardır benim araba 1.2 motor kokluyor nerede kokluyor yahu 80 90 ı geçte göreyim yada şehir içi trafikte nasıl kokluyor bakalım. arkadaşlar motor büyük =uzun motor ömrü +makul yakıt (4.2 lik motor 150 lira yakar demiyorum yanlış anlaşılmasın)+başın sıkışınca hayat kurtarma gibi bir çok artısı vardır birde şunu söyliye bilirim ki aynı hacime sahip motorlar illaki vardır ve bunların yakıt tüketimindeki farkların nedeni motor ların siboblarına krank mesafelerine şanzuman oranlarına dif.oranlarına v.b herşeyle değişebilir yakıt kalitesi motor ve dişli yağları, yakıt ayarları sürüş tekniği bile o kadar fark ediyor ki yaşamadıkca bilemezsin. lütfen söylediklerimi ükelalık olarak değerlendirmeyin sadece bildiklerimi paylaşmak istedim sevgiyle kalın.

Selam beni tanıyanlar pek polemik sevmediğimi bilirler. itiraz sahibi araç sahibi arkadaşların çok zaten avatarlarına bakılırsa yada yazdıklarına fazla yakıttan başı dönmüş amerikancı arkadaşlarımız bahsi geçen araç japon malı Toyota arada fark olması normal değilmidir?
Hesapları doğru yapsınlar denilmiş ; yanlış bulunan kişi Tuğsan (Tupsan75) 3. Toyotasını kullanıyor diğeri Serkan hocam (Pandipieri) en eski 100 kasa kullananlardan ben 2. Toyotadayım hatta ilk aracımı Tuğsandan aldım. Tartarini taktırmıştı memnun kaldığım için bu aracıma da tartarini taktırdım. Diğeri Tuğsan dal ki sanırım o da aracını Tuğsandan İstanbuldan aldı. bunları neden yazıyorum ? Beyler azcık sadece yazmış sallamış olmak için yazmayalım biz bu aracı kullanıyoruz satmıyoruz yada başka bir beklentimiz yok kullanıyoruz ve elde ettiğimiz değerler bunlar.
Evet yakıyor 33 lastik taktım. son derece ağır bir parkurda ama abartısız yapılı RRClerin Discoların yürüyemediği bir yerde sadece bir defa çekilmek suretiyle 51.6 kilometre parkur yaklaşık 8-9 çok ağır su geçişi ormanda 70 tl gaz tüketimi oldu.

Sürekli 4 çeker hiçbir V8 araç şehir içi 50 krş altı LPG tüketiminin altına düşmez. Düşürmek için özellikle zihni sinir işler yapıp kullanılmazsa. Hatta 70 krş a kadar yolu var.

Ve hiçbir tam şase ki buda en az 2500 kilo demek, yine sürekli 4 çeker dizel araç 40 krş altına düşmez 50 krşlarıda rahat bulur.

Şehirler arası yola gelince ise benzinli v8 ler yada v6 lar dizel araçlardan lpg de daha az bile yakıt tüketebilir. Dizelleri v8 lerle aynı süratlerde kullanırsanız uzun yolda muhtemelen yakıtı 2 ye katlarlar.

Bununla beraber şu varki aynı model aynı marka aynı lpg li , aynı donanımlı iki araç bile aynı yakıtı tüketmez, küçücük bir vidayı yarım tur fazla sıkarsın yakıt %10 değişir.

Arkadaşlar
birincisi benim aracım düz dizel 4.2 Land crusier ,
İkincisi aracım v8 değil , v6
üçüncüsü Kürşat kardeşimin söylediği gibi sürekli 4 çeker konumunda kullanılan otomatik VX 80 lerle karşılaştırmayın ,aracım düz vites olduğundan uzun yolda 4 x 2 kullanım imkanı sunuyor, bu da mazotta ciddi bir ekonomi sağlıyor..
dördüncüsü Benim aracımın kilometresi aldığımda 80.000 km idi...şu anda 84.000 km de bu yüzden 200.000 km - 500.000 km araçlar kadar yıpranmış bir motoru yok...gerçi bu km deki VX 80 ler bile çok az yakıyor...
beşincisi benim aracım VX değil GX 80 buda standart araçlarda bulunan ağır elektrikli koltukların,aksesuarların yerine daha hafif manuel sistemler olması anlamona geliyor. tahminim 50 kg - 70 kg arası daha hafif
altıncısı bu 35 krş verdiğim rakkamlar o dönemdeki mazot fiyatlarına ve aracımın donanımına göre verildi...Şu anda aracım 0,42 krş -0,45 krş arası yakıyor.Ancak vincinden tamponlarına her türlü donanımı ve kamp malzemeleri araca yüklenmiş durumda...ayrıca asfalt lastikleri yerine buggerları var.
yedincisi verilen değer asfalt kullanımında 80 - 90 km uzun yol için verdiğim değerdi. zira o dönemlerde aracımla istanbuldan gelmiştim.
sekizinci.Bu araçlar çöl geçmek üzere dizayn edilmiş araçlar(benimki çift depo dubai versiyonu)bundan dolayı Toyotanın min yakıtla max mesafeyi kat etmeye çalışması normaldir.
Dokuzuncusu.Dünya üzerinde kime sorarsanız sorun kategorilerinde en az yakan araçlar her zaman Japon araçlarıdır....
Onuncusu.beni tanıyan tanır Kimseye yalan borcum yok..3 kuruş fazla yaktı ,3 kuruş az yaktı ne olacak..biz bu araçları arazide kullanıyoruz..hafta sonu kullanıyoruz...gerektiğinde çamurdan çıkmak için olduğu yerde bazen 1 tl yide seve seve yakıyoruz....Burda amaç bilgi paylaşmak.birbirimize bok atmak değil...ayrıca benim arabam az yakıyorsa benim adıma sevinin ki dostlar arasında olduğumu anlayayım.benim bildiğim off roadda amaç dostluktur,muhabbettir...yok yalan söylüyorsun diyorsanızda...gene problem yok aracımın yaktığı motorini az ya da çok gene ben ödüyorum...size bir zararı yok,demek ki ben kendimi kandırıyorum...

Genede Kürşat(tempus) kardeşime,sugur 42 ye ve warmmastera tşk ederim....işi bilenlerin yazdıkları ile polimik arayanların yazdıkları gerçekten farklı oluyor...en basiti tempusun söylediği gibi sürekli 4 çeker bir araçla gerektiğinde 4 x 2 seçeneği sunan bir 4 x 4 hiç bir zaman aynı ekonomiyi vermez...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR