4x2 Nivayı 4x4 hale getirme yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Beemer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,341

Beemer

Kamp I
Niva'ya gönül vermiş tüm dostlara selamlar.

Bir araç var almayı düşünüyordum.Ancak aracın sahibi ile yaptığım görüşmede 4X4'ü iptal edilmiş ve otomobil olarak kullanıldığı bilgisini aldım. 4X4 olarak kullanabilmem için tahmini ne kadar lira harcama yapmam lazım.Aracın sigortası ve vizesi bir kaç yıldır yokmuş.Bütün bunları fiyattan düşecek ama değer mi değmez mi karar veremedim.Bir de siz niva kullanan arkadaşların fikrini almak istedim.

Aracın linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-1990-model-lada-niva-1600-42041816/detay/

Etiketler
Ynt: 4x2 Nivayı 4x4 hale getirme yardım..

Araca önce bir arazi şanzımnı alacaksınız sonra ön difransiyel, ön akslar ve şaft bunları sıfır olarak almanızı tafsiye ederim yaklaşık maliyet parcalar 2000 İla 2500TL bunlara montaj için işcilikte ekleyin aracı saglıklı bir şekilde 4X4 durumuna getirmek için gerekli masraf budur

Sayın Reis28,

Cevabınız için teşekkür ederim.Demek o rakamları buluyor sıfırları.Sıfır takmak tabii ki çok daha iyi.Zaten rakamı görmüşsünüzdür ilanı incelediyseniz.Bu rakamı sanıyorum fiyattan düşmez.Bir soru daha sorayım.Araçta vize yok bir süredir.Vizeye girdiğimizde 4X4 faalmi diye bakılıyor mu?

Arac ruhastında arazi aracı ve 4X4 yazıyorsa bakılıyor aracı dört cekere cevirmeden muayneden geciremezsiniz

Anladım,büyük bir ihtimalle 4X4 masraflarını aracın fiyatından düşmeyecektir.Yinede kendisi ile bir görüşeyim.Yorumlar için teşekkür ederim.

Beemer' Alıntı:
Niva'ya gönül vermiş tüm dostlara selamlar.

Bir araç var almayı düşünüyordum.Ancak aracın sahibi ile yaptığım görüşmede 4X4'ü iptal edilmiş ve otomobil olarak kullanıldığı bilgisini aldım. 4X4 olarak kullanabilmem için tahmini ne kadar lira harcama yapmam lazım.Aracın sigortası ve vizesi bir kaç yıldır yokmuş.Bütün bunları fiyattan düşecek ama değer mi değmez mi karar veremedim.Bir de siz niva kullanan arkadaşların fikrini almak istedim.

Aracın linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-1990-model-lada-niva-1600-42041816/detay/
Sizce;değermi?
Araç çok temiz görünüyor;+ yapılacak masrafı'da eklemek ve yapılacak onca emek oluşacak durum itibari ile..
Fiyatta indirim isteyin bence..

Bence bi git arabaya bi bin eger içine sinerse seversen çıkmacılardan alıcagın şansıman şaft vs..lerle 1000 1500 lirayı geçmez bence eger biniciysen bu işi hobi olarak yapıcaksan alacagın her arabaya illaki masraf yapıcaksın gönül rahatlıyla binersin bu iş zevk işi

Araç sahibiyle bir görüştüm.Ruhsata otomobil olarak işletmiş.Uzun süredir 4X2 olarak kullanmış.Geçen gün sanayide sordurdum.Şanzıman 1500TL+Ön Diferansiyel 750 TL dediler.Ancak İnternette araştırınca Şanzıman 900 TL+Ön diferansiyel 500 TL olduğunu gördüm.Bir de işçilik var tabii.Neyse bu masrafları,aracın fiyatından düşmeyeceğini belirtti.Bir de 4 yıldır sigorta vize yokmuş.Vize sorun değil de sigorta çok büyük rakamlara çıkıyor.
Bu araç için değmeyeceğini düşünüyorum.Yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler