4x4 Araç tavsiyesi (Toyota, Honda, Daihatsu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgurozdelice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,889

ozgurozdelice

Ana Kamp
Yer
İstanbul
İyi günler,

4x4 araç satın almak stiyorum bu konuda tavsiyede bulunabilir misiniz?
Toyota Rav 4'te ağır basıyor fakat vergilerden dolayı Honda CRV ve Daihatsu'ya aklım kaymış durumda.
Bu araçlar hakkında yakıt sarfiyatı gibi durumlarda göz önüne alınarak tavsiye verir misiniz?

Binek olarak Toyota Corolla kullanıyorum ve bu aracımı alırken herkes Toyota olsunda ne olursa olsun demişti. Tamirciye uğramayı sevmeyen bir araç olarak Toyota sanırım ön planda.

Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Kolaylıklar / Özgür

Etiketler

Ynt: 4x4 Araç tavsiyesi (Toyota, Honda, Daihatsu)

ozgurozdelice' Alıntı:
İyi günler,

Toyota Rav 4'te ağır basıyor fakat vergilerden dolayı Honda CRV ve Daihatsu'ya aklım kaymış durumda.
Bu araçlar hakkında yakıt sarfiyatı gibi durumlarda göz önüne alınarak tavsiye verir misiniz?

Binek olarak Toyota Corolla kullanıyorum ve bu aracımı alırken herkes Toyota olsunda ne olursa olsun demişti. Tamirciye uğramayı sevmeyen bir araç olarak Toyota sanırım ön planda.

Kolaylıklar / Özgür
toyota rav 4 ile honda crv aynı vergi diliminde olması lazım,ikiside güzel araçlar ama ben olsam toyota tercih ederim...daihatsu alacağınıza aklınızda olmayan bir araç tavsiyesi de benden fiat sedici (markası hariç bütün aksamları suzuki,ikizi de var zaten suzuki sx4 ama 4x4 değil)
2008 modelinide 22000-25000 arasında satın alabilirsiniz(2007 ile 2008 arasında bariz farklar vardır mesela 2007 de arka camlar manueldir iki hava yastığı vardır ama 2008 de dört cam otomatik dört hava yastığı direksiyon yükseklik ayarı gibi ), ben kullanıyorum çok memnunum ve yol varsa yolda kalmayacağınız bir araç.(yanlış anaşılmasın yol varsa diyorum şimdi biri çıkıp demesin sediciyle off road mu yapılır diye:smiley:)
http://www.arabam.com/Test/Fiat-Sedici-16-4x4-Dynamic/Detay-394

bunlarda kendi aracımla çektiğim videolar,(sadece daihatsu yerine bunu düşünün diyorum diğer markalara lafım yok ama onlarında 2wd modu yok)
http://www.youtube.com/watch?v=-4uolDiqYtc&context=C32671a3ADOEgsToPDskJAnFPaTCDllW2SguE77tkr

http://www.youtube.com/watch?v=pE90R1RBJ2M&context=C32671a3ADOEgsToPDskJAnFPaTCDllW2SguE77tkr

http://www.youtube.com/watch?v=_OWQ-UG_oPk&context=C32671a3ADOEgsToPDskJAnFPaTCDllW2SguE77tkr

ozgurozdelice' Alıntı:
İyi günler,

Kolaylıklar / Özgür

"bize kullanım sıklığını ve hedeflediğin aktivasyonları söyle, sana alternatiflerini söyleyelim" : )))

yoksa sana 6.1 ZJ'de tavsiye edebilirim, 1.6 Suzuki Vitara'da!!!

İç mekan genişligi benim için önemli derseniz cr-v

İki çeker olması ve kendiliğinden dört çekere geçtigi için yakıt konusunda cr-v, rav4 sürekli dört çeker yakıt biraz fazladır.Ancak rav4'de orta diferansiyel kilidi mevcut.

Bakım maliyetleri cr-v daha avantajlı diye biliyorum. Mesela cr-v'nin 10 bin km bakımı 200-250 tl arası. Rav4'ü olan arkadaşlar kesin bir fiyat vereceklerdir.

En sorunsuz japon olsun derseniz rav4

Görsellik derseniz rav4

Lpg uygulamasında cr-v nin stepnesi dışarıda ve lpg tankı stepne bagaj boşluguna yerleştirildigi için bagajda yer kaplama olmuyor çok avantajlı bir durum. Bildigim kadar ile rav4'de bu yok.

Vergi konusunda cr-v ve rav4 aynı dilimdeler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,024
Kaydolan Son Üyemiz
mtgokhan

Çevrimiçi üyeler