Merhabalar,
Bilgi ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. Şu anda ben de ambulans çıkması bir 2007 model, 270.000 km'de AWD Ford Transit 350L almak üzereyim, ancak burada yazılanlar kafamı çok karıştırdı. Araç sahibi tarafından bana söylenen, aracın AWD sisteminin otomatik olduğu, yani belli sensörlerle arka tekerlerin patinaj yaptığı algılandığında, ön tekerlerin solenoid valfler sayesinde otomatik olarak devreye girdiği şeklinde. Bu konularda sadece genel bilgiye sahibim, o yüzden detay veremiyorum. Aracı muayeneden geçirmek için bu solenoidlerin fiş ve kablolarının sökülerek devre dışı bırakıldığı söyleniyor. Yoksa muayene esnasında arka tekerler patinaj yaptığında önler de devreye girerek aracı test cihazından çıkarıyormuş. Ben de o zaman sürekli 4x4 araçları nasıl muayeneden geçiriyorlar diye düşündüm. Onlar için özel bir düzenek var diye biliyorum.
Neyse, bana bu solenoid sorununun çözümünü çok basit olduğu, biraz iyi bir mekanikerin çözebileceği söylendi, ama forumda okuduklarıma göre bu kadar kolay görünmüyor.
Bu konuda güncel bilgisi olup da paylaşan olursa sevinirim. Özellikle bu AWD sistemi otomatik olarak devreye giren araçlar konusunda. Eğer bu kadar sorunluysa, yol yakınken temiz bir 4x2 Transit 350L veya 350E almayı düşüneceğim.
Şimdiden teşekkürler.
Erman