<div class="bbWrapper">Merhaba,<br />
2 defenderimiz var. Ambulans kasasını da aldık hemen sattık. Arazide diğerlerine nazaran başarılı değil.<br />
Bir yerde uzunca kalmak için aracınızın biraz büyük olması gerekiyor.<br />
Kısa kasa sprinterlerımız var 2 tane, evet yerden yüksek lakin uzun yolda biraz hantal.<br />
Belieselci Cemal Gülas arkadaşımız yüksek ve yeni model sprinter bulmuş yeni model güzel bir araç ancak pahalı. Başka örneğini göremedim sanırım özel getirilmiş.<br />
Asyayı dolaştığı son model ve çok yüksek meblağlara ulaşan unimogu da gördüm.<br />
Bence amacınız için çok hantal ve pahalı.<br />
Ben ambulans kasa ford trasit aldım 2006 model. Bunu karavana dönüştürmeye başladım.<br />
Sprinterlerimizden alçak ama uzun yolda daha başarılı olacağını düşünüyorum.<br />
Neden yerden çok yükselmek istediğinizi bilemiyorum. Hem karavan olup hem kayalara vs tırmanmak aracı çok hırpalayacaktır.<br />
Eğer yaylalar, orman yolları, dağ yolları, toprak yollar sizin için yeterliyse, biraz da toprağa çime gireyim istiyorsanız, yüksek araçtan çok yaklaşım ve uzaklaşma açıları daha önemlidir.<br />
Bu yüzden kısa kasa minibüsler daha çok iş görebilir.<br />
2001 Türktelekom çıkması sprinterlerde 4 çekere geçme ardından arka dif, kilitleme özelliği var.<br />
Transitin 4 çekere geçme tuşu var ancak dif. Kilit sistemini henüz test edemedim.<br />
4 çeker transitleri sağlık bakanlığı ithal etmiş. Diğer ambulansların ulaşamadığı yere ulaşmak ve ambulans olduğundan hızlı da olmak gibi bir düyünceleri vardı sanırım.<br />
İnşallah karavanı tamamlayıp arazide çekiş sistemini dener ve bu konuda da düşüncelerimi paylaşırım.<br />
O yemyeşil yaylalara çıktığınızda, yemeğiniz için ocağa, gölgelenmek için tenteye, ısınmaya, wc ye, buzdolabına, aracınızın size yetecek enerjiye ihtiyacınız olacaktır.<br />
Dolayısıyla size uygun olanı bence 4 çeker minibüs tipi gibi geliyor.</div>