4X4 Lastikler Dönüşüm Tablosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nkurtkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,567
Ynt: 4X4 Lastikler Dönüşüm Tablosu

nkurtkaya' Alıntı:
Jant standart Defender jantı, 16". Lastikte de sadece 8,25x16 yazıyor. Dururken ölçtüğüm 33" e çok yakındı ama 8,25 ve 16 sayılarını kullanarak nasıl hesaplayacağımı bulamadım bir türlü. Taban genişliği de gerekiyor sanki.

Sizin lastiklerin nasıl hesaplandığını bilmiyorum ama 33" e tekabül ediyorsa çok güzel.

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
Ben mantık hatası yapmışım burda. 31" den 33" e geçince lastik çapı 5 cm artıyor ama araç 2.5 cm yükseliyor.
O nedenlede benim için mantığını yitirmiştir olay :D

Öyle demeyin, diferansiyelin 2,5 cm tükselmesi çok fark eder.

Arabayı ilk aldığımda aynı model michelin vardı üstünde.
jantlar 16" çemberli modeldi. toplam yükseklik yine 31" idi.
BF ler denk gelince hem 15" janta geçmek hemde çemberden kurtulmak için değiştirdim.
Ama bu seferde cüzzi miktarda da olsa direksiyon ağırlaştı ve aracın hızlanması azaldı.

[attachment=1]

DSC06485.jpg

hsbasar' Alıntı:
Arabayı ilk aldığımda aynı model michelin vardı üstünde.
jantlar 16" çemberli modeldi. toplam yükseklik yine 31" idi.
BF ler denk gelince hem 15" janta geçmek hemde çemberden kurtulmak için değiştirdim.
Ama bu seferde cüzzi miktarda da olsa direksiyon ağırlaştı ve aracın hızlanması azaldı.

[attachment=1]

Benim eski lastikler şimdi Ankara off-road kulübünden bir abimizin aracında yarışıyor.
Performansıda gayet iyi.

nkurtkaya' Alıntı:
Öyle demeyin, diferansiyelin 2,5 cm tükselmesi çok fark eder.

Lastikleri değiştirmenin maliyetindense difransiyel koruma yaptırmak daha cazip göründü bana.
Belki lastikler bitinde 33" e geçerim.

nkurtkaya' Alıntı:
Jant standart Defender jantı, 16". Lastikte de sadece 8,25x16 yazıyor. Dururken ölçtüğüm 33" e çok yakındı ama 8,25 ve 16 sayılarını kullanarak nasıl hesaplayacağımı bulamadım bir türlü. Taban genişliği de gerekiyor sanki.
Nejat Bey merhaba biraz geç kaldım ama olsun :smiley:

8,25=bir yanak ölçüsü inch olarak
8,25x2= 16,50 (iki yanağın toplam ölçüsü)
16+16,50 = 32.5" lastik boyutu
bu tarz ebat ifadesinde taban genişliği belirtilmiyor. Sanırım standart bir genişlik kullanılıyor (10" gibi)

Umarım soruyu doğru anlayıp doğru cevapladım.
Zaman doğru olmasa da :smiley:

Gökhan

nkurtkaya' Alıntı:
Silverstone'lara baktınız mı? 33" lerinin tabanı geniş değil. Michelin XZL modeline de bakabilirsiniz. Aşağıdaki resim 35" sanıırm.

Burada da 9.00 inch var
9x2=18
18+16= 34"

Ben bu ebatta Petlas NT3 kullanan defender 110 lar gördüm çok ta süper görünüyor. CJ de var bunu kullanan.
http://www.petlas.com.tr/uploadimg/urunler/nt3_u.png

Gökhan

Teşekkürler. Ben de öyle olması gerektiğini tahmin ediyordum. Buna dayanak olarak da düşündüğüm Defender'da kullanılan standart 7,5x16 ve 235/85/16 ölçülerinin 31"e karşılık gelmesiydi.

nkurtkaya' Alıntı:
Teşekkürler. Ben de öyle olması gerektiğini tahmin ediyordum. Buna dayanak olarak da düşündüğüm Defender'da kullanılan standart 7,5x16 ve 235/85/16 ölçülerinin 31"e karşılık gelmesiydi.

7,5x16 31"
235/85/16 31.7 den 32" oluyor.

gerçi her üretici bu ölçüyü kullansa da 31,7 - 31,6 - 31,9 - 32,1 vs gibi gerçek ölçüsü olan lastiğe de 32 diyor, lastik detayında baktığında tam dış çapı biraz farklı olarak görülebiliyor. Yani lastiğin gerçek ölçüsü aslında katoloğunda yazan, üzerindekiler minimal de olsa yuvarlamalı ölçüler.
Gökhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,152
Kayıtlı Üye Sayımız
167,047
Kaydolan Son Üyemiz
Sahin Dilek

Çevrimiçi üyeler