Ynt: 4x4 Pick Up Tavsiyesi
Yukarıda sayılan pick up araçların hepsi (Ranger, L200, Amarok, Navara, Hilux, D-Max) sınıfının çok kaliteli araçlarıdır. Gerek konfor gerek güvenlik olarak binek araçlarla karşılaştırılabilecek düzeydedir. İstanbul trafiğinde, hem de tek araç olarak 2 yıl boyunca eski kasa 4x4 L200 otomatik vitesli pick up kullandım. Dengesi, konforu orta sınıf araçları aratmayacak seviyedeydi. Otobanda 100-120 km'yi geçmemek kaydıyla çok dengeli araçtır. Ancak yerden yüksek yapısı nedeniyle yüksek kızlarda rüzgar direnci artacağı için tüm arazi araçlarında denge riski vardır.
Şehir içinde günlük araç olarak kullanımda park yeri, manevra vs. açısından bir sıkıntı yaşamadım. Birinci köprü sorununa karşı köprüyü kullanmak yerine genellikle sirkeci harem feribotunu tercih ediyorum zaten. Hobi amaçlı satın aldığınız bir araçtan bir Mercedes BMW gibi üst seviyede konfor ve performans beklemeyin. Bu araçları zaten hafta sonu şehirden kaçıp biraz da rahatsız olmak için almıyor muyuz?
Beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız bu araçlar fazlasıyla tatminkârdır. Kaldı ki bir de VW Polo araç düşünmektesiniz, bu araç sizin günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacağı için hafta sonları hobi amaçlı kamp ve gezilerinizde ve hatta uzun yolda pick up oldukça keyif verecektir.
Tabii ki bu iş keyif meselesi, benim hoşuma giden sizin beklentilerinizi karşılamayabilir. Onun için, imkanınız varsa birkaç gün bu tür bir araç edinip deneyin, size uygun olup olmadığına karar verin.
Benim ilk tercihim L200, Hilux, Yeni Kasa Ranger, Isuzu arasından olacaktır. Ssang Yong tercih edeceğim bir marka değil. VW Amarok ise bence fena araç değil ama bi L200 veya Hilux değil.