5,2 97 grand cherokee römork için soket bağlantısı yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,128

langona

4x4 çaresi olmayan bir hastalıktır...
Yer
BALIKESİR/AKÇAY
merhaba arkadaşlar yeni aldığım 97 model 5,2 cherokee'nin arkasına benden önceki sahibi orjinal çeki demiri takmış yanlız soket bağlantılarını yaptırmamış, ben sadece bu araçlarda römorkun elektrik bağlantıları için soket bağlantısı varmıdır orjinal olarak onu sormak istedim, kısaca sokete elektrik bağlantısı çekmek için araçda hazırda bir bağlantı yeri varmıdır bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Etiketler
Ynt: 5,2 97 grand cherokee römork için soket bağlantısı yardım...

soket bulunur elektrik bağlantılarını elektrikçi yapabilir ama önemli olan ruhsatta işlimidir o çeki demiri. Eğer işli olmadan römork çekerken yakalarsaa polis ciddi cezası var ve aracı bağlıyor diye biliyorum...

soket elimde var zaten benim sormak istediğim araçda sokete çekilecek bağlantılar için bir çıkış varmıdır? hani elektrikçi geri vites,sinyal,park, ve fren için araçdan hepsi için ayrı paralelmi alması gerekiyor? yoksa araçda orjinal bir sokete çıkış yapmak için bir bağlantı yeri varmıdır onu sormak istedim, soket bağlantısını yaptıkdan sonra ruhsata işleticem benden önceki aracın sahibi takmış orjinal çeki demirini soket bağlantısını yaptırmamış ve ruhsata işletmemiş mecburen ben yaptıracam saygılar.

elektrikçi kısmını bilmiyorum ama ruhsata işletmek için ben uğraşmıştım pes ettim sonra proje çizilmesi için aracın sıfır alındığı zamanki teknik uygunluk belgesi gerekiyor eğer yoksa bu belgeyi o zamanlar araca sokan firmadan temin etmek gerekiyor eğer askam vasıtası ile geldiyse askamdan istenmesi lazım eğer bulabilirlerse benimki özel ithalat ile yurda girdiği için bulamamıştım chrysler ile yazıştım ettim ama veremediler bu belgeyi bana. sonradan takılan faturalı bir römork çeki demiri ise CE belgesi olması lazım faturayı kesen yani demiri takan firmanın imza sirküleri şirket belgelerini ve römork demiri takmaya yetkisi var mı yok mu o belgeleri istiyorlar...
sonra çeki demirimi sattım gitti...

ben tüvle görüştüm dedim benim aracın arkasında orjinal çeki demiri var benden önceki sahibi taktırmış ama işletmemiş dedim onlarda makina mühendisler odası çiziyor çizdir projeyi getir onaylayalım dediler bende soketi yaptırıp gidecem makina mühendisler odasıyla görüşecem bilmiyorum ne olur.

langona' Alıntı:
ben tüvle görüştüm dedim benim aracın arkasında orjinal çeki demiri var benden önceki sahibi taktırmış ama işletmemiş dedim onlarda makina mühendisler odası çiziyor çizdir projeyi getir onaylayalım dediler bende soketi yaptırıp gidecem makina mühendisler odasıyla görüşecem bilmiyorum ne olur.

tamam işte projeyi çizen mühendis proje için CE belgesi faturası teknik uygunluk belgesi vs evrak istiyor. İnşallah dediğin gibi basit olur ama lütfen sonucu paylaş burada bende merak ettim. Belki değişmiştir işler ben 2 sene önce uğraşmıştım

ben haftaya makina mühendisiyle görüşecem sonucu yazarım umarım kolay yoldan hallederim.

zj nin arka tampon içinde orjinal çeki demiri fişine bağlanmak üzere elektrik tesisatı mevcuttur.(müdahele edilmemişse)orjinal soketide var ise herhangi bir müdahaleye gerek kalmaksızın tesisat ucundaki soketi fişe takmakla çekici araçdaki işiniz bitmiş duruma gelir.

ayrıca; romorkun elektirik bağlantısı için;orjnal soket kapağı üzerinde uçların ne olduklarıda yazılı olduğundan romork bağlantı uçlarıda kolaylıkla yapılabilmektedir....

BcrNZg2kKGrHqIH-DgEquSdBq5vBKymm9krg_12.JPG

benim laciverrte çeki demiri mevcut ve işli,
yeşilde yoktu.
yeşile plaka cıkartırken lacivertteki demiri yeşile taktırdım ve istanbul dışında proje çizdirttim.
istanbulda muaneyı ve trafiğe tasdıklettım .
yeşilin ruhsatına çeki demiri yazdırtmak bana 1000tl ye patladı.

istanbulda çeki demiri yasaklanmış bu yüzdn istanbul dışında çizdirttim.
benim araca ilk kez plaka ve ruhsat çıkarıldığı için bu şekilde çözdüm.
ayrıca istanbulda bi firma kendi çeki demirlerini ruhsatlı bi şekilde takıyormuş bunuda bu hafta öğrendim.
ortalama 800tl tutuyormuş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler