5,2 Cherokee Çalışmamazlık Yapıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taylan67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,452

taylan67

Ana Kamp
Benim derdime tek çare siz olabilirsiniz Derdime çare bulun Grand Cherokee 5,2 var bende sabahları araba çalışıor 2 saniye sonra istop ediyor araba yerinden bile kalkmıyor eve akşam gidiyorum marşa basıorum çalışıor.ama sabah yeniden deniyorum çalışım hemn istop edio bir kaş ustaya gösterdim benzin pompası dediler benzin gelmiormuş sıralı sitem tüp taktırdım tüple alakası olmaz çalışırken benzinle çalışıo dediler benzinmi gelmiyor bilenler lütfen yardımcı olsunlar. :mad:

Etiketler
Ynt: 5,2 Cherokee Çalışmamazlık Yapıyor ?..

ateşleme sisteminizi kontrol ettiniz mi

yaptığınız kontrolleri sırasıyla belirtirseniz arkadaşlar daha kolay yardımcı olucaklardır

sorun ateşlemede deil araba çalışıor ama 1 saniye sonra istop edio ateşlemede sorun olsa araba çalışmaz. benzin pompası olarak düşünüoruz.
daha önce başına böyle bir şey gelmis arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar

Benim aracımda bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu istop etme gibi durum yoktu. Çalışmayınca 10 lt kadar benzin koyuyordum çalışıyordu. Sorun benzin göstergesinde diye tahmin ediyordum. Bu bi süre böyle devam etti. Geçen yaz yazlığa gittiğimde hiç çalışmadı. 30 lt benzim koymama rağmen yine de çalışmadı. Tamirciye götürdüğümde usta benzin pompası arızalı dedi kendim de denedim orda bi pompalıyo bi pompalamıyo, pompalaması da çok çok az bi şekilde oluyordu. Orada pompayı bulamadım ve Ankara'dan şamandırası ile birlikte getirtdim ( yanlış hatırlamıyosam 700 TL civarı idi :eek: ) ve takıldı. Sorun tamamen çözüldü, benzin lambası yanmasına rağmen çok sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

bende benzin pompası diye tahmin ettimcok saol önce bi arıza tespite sokayımda sonra bakacam pompaya

Kaç model G Cherokee?

Immobilzer bazen kurulu kalıyor olabilir mi?

bende hiç bilmiyorum arıza tespite bi sokayım arabaya ona göre bakcaz duruma

Bir kaç Kisiye sordum pompa dediler sanırım pompada ama emin olmak için arkadaşın yaptığı gibi çalışmadığı zaman 10 lt benzin koyup bakcam

Karauzum' Alıntı:
Benim de aklıma ilk bu geldi ama kurulu kalınca hiç çıkmıyor diye biliyorum. Birde Immobilizer hangi modellerde var ?
Hepsinde var. Ama çalışmıyor veya iptal edilmişte olabilir. Immobilizer, orjinal kumandayla kapı kilitlerini açtığınızda veya kapadığınızda devreye girer çıkar. Yeni nesil araçlarınki gibi değil. Onlar anahtarı kontağa sotuğunuzda bi kod felan yolluyor.
Kumanda bozulursa, anahtarı bi sistemle, iki sola bi sağa gibi çevirerek kapıyı açarsanız immo çözülür. Bu şifreli gibi sistemi, biliyordum, unuttum :smiley:

merhaba taylan 67 aynı sorun benim zj de 1 hafta öncesine kadar aynı sorun vardı marşa bastıktan sonra ayağımı gazdan çektiğim an stop ediyordu bunun tek nedeni lpg nin rölanti sensörünü kirletmesidir ben orduda teknisyen olarak görev yaptığım için yıllardır arazi araçları ile uğraşıyorum aracımın tamir ve bakım işini genelde kendim yaparım hava filitresinin maifolda bağlı olan yerden söktükten sonra eski tabirle karbüratöre benzer 2 boğazlı parça vardır gaz tellerini ve fişleri söktükten sonra 4 tane cıvata vardır onlarıda sökünce parçayı yavaşça contasını yırtmadan almak lazım parçayı aldıktan sonra güzelce tinerle yıkamak lazım plastik yerlere dokundurmadan varsa balata spreyi ilede temizlenir aynı temizlik manifold ağzınada uygulanır aynı işlemleri tersine uygulayarak montaj yapılır ve marşa basılır sonucu anında hissedersiniz nasıl yemek taifi gibi oldu ama bazı basit bakımları kendimizin yapması lazım yani kendi kendimizin doktoru olmamız lazım bu dediğim işlemi eli anahtar tutan herkes yapabilir herkese selamlar. :D :D :D

Aynı sıkıntıyı zaman zaman bende yaşıyorum aslında ben iki sıkıntı birden yaşıyorum birisi aracın rolantide zaman zaman stop etmesi ki bunun dermanını okudum muhtemelen becerebileceğim bir servis konusu aslında eskiden bende araçlarımın çoğu bakımını arızasını kendim hallederdim üşengeç olduk herşey için servise gider olduk

İkinci arıza ise muhtemelen immobilizerden kaynaklanıyor bazen aracı çalıştırmak istiyorum marşa elektrik gitmiyor bende windows yöntemini uyguluyorum kontağı çıkarıyorum kumanda ile aracı bir kaç kez kilitleyip açıyorum hoooppppp araç çalışıyor bu amerikalılar hep aynı sanırım arızaları da benzer çözümleri de windowsa ne yaparsanız zj ye de yapın der gibi oldu hatta bilgisayarcıların fıkralarına döndü ama yaptığım bu çözüm de oluyor ;D ;D ;D

TUĞRUL' Alıntı:
merhaba taylan 67 aynı sorun benim zj de 1 hafta öncesine kadar aynı sorun vardı marşa bastıktan sonra ayağımı gazdan çektiğim an stop ediyordu bunun tek nedeni lpg nin rölanti sensörünü kirletmesidir ben orduda teknisyen olarak görev yaptığım için yıllardır arazi araçları ile uğraşıyorum aracımın tamir ve bakım işini genelde kendim yaparım hava filitresinin maifolda bağlı olan yerden söktükten sonra eski tabirle karbüratöre benzer 2 boğazlı parça vardır gaz tellerini ve fişleri söktükten sonra 4 tane cıvata vardır onlarıda sökünce parçayı yavaşça contasını yırtmadan almak lazım parçayı aldıktan sonra güzelce tinerle yıkamak lazım plastik yerlere dokundurmadan varsa balata spreyi ilede temizlenir aynı temizlik manifold ağzınada uygulanır aynı işlemleri tersine uygulayarak montaj yapılır ve marşa basılır sonucu anında hissedersiniz nasıl yemek taifi gibi oldu ama bazı basit bakımları kendimizin yapması lazım yani kendi kendimizin doktoru olmamız lazım bu dediğim işlemi eli anahtar tutan herkes yapabilir herkese selamlar. :D :D :D

iyi akşamlar bizim araçların her şeyini yapmaya çalışırım ama elektronik olan yerlerini hiç kurcalamıyorum çünkü bu iş ayrı bir ustalık mekanikerlik kolay ama elektronik çok zor geçenlerde bir kursa katıldım elektronik kartlar yani aracın beyni ile ilgili parçalarda yalıtkan kullanmadan elimizle tuttuğumuz zaman karttaki diyotlar hasar görüyormuş ambalaj bile önemli bu işi yaparken kelepçe gibi iletgeni bileğimize takıyoruz acaba sanayida bunları yaparken bunlara dikkat ediliyormu.Birde lpg kullanan herkesin az önce yazdığım temizliği 10000 km de bir yapılması gerekiyor.

Evet elektronik sistemlerdeki inceliği gayet iyi biliyorum özel antistatik kıyafetler topraklama kelepçeleri özel ambalajlar vs haklısınız hele üzerindeki epronlar chipler daha da bela işler yanlışlıkla bir dokunuş görünüşte olmasa bile içeride kartı kullanılmaz hale getirebiliyor

Bu arada önerinizi dikkate aldım en kısa zamanda şu sensörü bir temizleyim bakalım aslında onu balata spreyi ile değilde sanki elektronikçilerin kullandığı kontak spreyi daha iyi temizler diye düşünüyorum sonuçta kontak spreyi daha çabuk buharlaşıyor

doğru söylüyorsunuz düne kadar bu işten haberim yoktu insanlarımızın biliçlenmesi lazım birde kontak sprey iyi sonuç vermez balata spreyi hem ucuz hemde iyi temizliyor bazen spreyi araba çalışırken bile boğazdan sıkabiliyorum ama sadece boğazı temizler sensörü değil sensör için sökmek lazım söküm işi motor mümkünse soğukken yapın

Kesinlikle haklısınız motorun hemde iyice soğuk olması lazım bu hem bir yerimizin yanmasını engeller hemde conta vs onlara zarar vermeden sökmemizi sağlar ve tabiki sağlıklı montajı da

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR