5.2 İlanlarında Lpg ile İlgili Söylemler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencerkorkut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,871
Ynt: 5.2 İlanlarında Lpg ile İlgili Söylemler

Bunda okadarda zor bırsey yok kı.adamlar zaten bagajı acıyolar her durumda baktı lpg var ruhsatı ısteyecek ve ıcındekı yesıl renklı tmmob ruhsatını gorucek ıs bıtıcek ama ıste bunu yapıcak kısıler lazım bıze

bende 94 zj var sıralı sistem lpg ile kapalı garaja aboneyim hiç sorun olmuyor...
alışveriş merkezlerinde bagajı acıyor görevliler tüpü görene kadar mangal, mat, koltuk, vs görüp tüp yok diyorlar ve bende giriyorum:smiley:

serkann' Alıntı:
bir zj lerde fark ettim gaz ile çalışanların motor arıza lambası yanıyor.iki kişide gördüm.aracın galzı olduğu için onun yandığını söylediler..doğrumu?

Doğrudur. ECU tam olarak ne yaktığını anlayamadığından Check Engine ışığını yakıyor. Eğer sıralı sistem değilse kurtuluş yok, check engine devamlı yanacak. Eğer sıralı sistem ise ECU sıfırlanacak ve artık bu hata alınmayacak.

Templar' Alıntı:
Doğrudur. ECU tam olarak ne yaktığını anlayamadığından Check Engine ışığını yakıyor. Eğer sıralı sistem değilse kurtuluş yok, check engine devamlı yanacak. Eğer sıralı sistem ise ECU sıfırlanacak ve artık bu hata alınmayacak.
sıfırlanacak derken bilgisayar yardımı ile aracın beynindenmi?

Doğrudur Serkan bey. Bilgisayar yardımı ile bir servisin (üretici servisi olması gerekmiyor, LPG servisleri de bu işi yapıyorlar) aracın bilgisayarında tuttuğu jata kodlarını silmesi gerekiyor. Böyle de kullanılabilir ama asılsız bir hata olduğu için silinmesinde fayda olduğu kanaatindeyim. En azından ben böyle yaptırdım. Serviste benzin karışından kaynaklanan tüm hata kodlarını sildiler ve artık Check Engine hatası almıyorum.

merhaba ben grand cherokee taraftarıyım kare kasaların 2 artısı var 1. si 6 silindir 4.0 lt motor 2. si 4x2 olabilir fakat grand larda sürekli 4x4 olmasının dezavantajına karsın konforlu güçlü he bide (benim gibiler için)hızı resmini koymaya calısıcam kadran delirdi ne yapacagını bilemedi 95 grand cherokee laredo göreceginiz ibre
işte bu kadran kafayı yedi

İsterseniz konuyu LPG başlığından çıkarıp, teknik bölümün altında bir başka konu başlığı olarak açın. Daha rahat cevaplanacaktır.

Selamlar,
Kaan

MERHABA UĞUR BEY HENÜZ TANIŞMIYORUZ AMA DOLAYLI YÖNDEN ZİZİ TANIYORUM ZİZİN ALMIŞ OLDUĞUNUZ CJ7 NİN SAHİBİ YAKIN ARKADAŞIM ZATEN ONLARADA JEEP TUTKUSUNU BEN AŞILADIM BENDE CJ CİYDİM AMA ŞİMDİ 5.2 ALDIM ARACIN BİRAZ YABANCISIYIM ALDIĞIMDA HİÇBİR SORUNU YOKTU ŞU ANDADA YOK AMA HIZ GÖSTERGE PANOSUNDA CEHEK ENGİNE UYARISI YANMAYA BAŞLADI MOTORDA BİR SORUN OLDUĞUNU SANMIYORUM AMA YİNEDE TEDİRGİNİM BANA CIHAZA BALATMAM SÖYLENDİ BURADA SERVİSİ YOK ZATEN MADDİ OLARAKTA BİRAZ KIRİTİĞİZ O YÜZDEN BASİT BİR YOLU VARMIDIR BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM ENGİNİNDE SELAMI VAR ODA 98 MODEL KARE KASA ALDI

saygıdeğer abicim.aynı sorunla bende karşılaştım. bende jeep xj 1991 kare kasa var.benden önceki sahibi motor hava girişine mikser yolu ile bağlatmış. enjektörlerden bağlatmamış. eski tip lpg sistemi .ve o sistemi yenileyene kadar sürekli check engine ışığı yanıyordu. eski sistemi yeni sistem lpg ile değiştirdik. ve lamba söndü. yaklaşı bir sene yanmadı bir gün aracın motorunu yıkayayım dedim. yağ sökücü pas sökücü sıktık. enjektör dipleri yağlıydı oralara buralara derken . arıza ışığını istemeden yakmayı böylelikle başardık. check engine yandı. servise falan gittik şu meşhur makineye test ettirdik. çözemediler.sadece arızayı sıfırladılar. ama gene 10 km gittikten sonra yanmaya başladı. meğerse yağ sökücü pas sökücünün azizliğine uğradım. zamanla kurudu veya bir şekilde buharlaştı. ve lamba olayı söndü. yani o lamba kıldan tüyden şeylerede yanıyo önemli şeylerede yanıyo. amerikalı yapmış. bir tavsiye akü kutup başını sökün. 5 dakika sonra yeniden takın . kontağı tam marş yapmadan yarım açın ve göstergedeki check engine sönünce kontağa basın. motor çalıştıktan sonra gene yanarsa lütfen aracınıza baktırın.saygılarımla.

serdar kardeş vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR