5,25 Erba Karavan Denizli De ....

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,443

Etiketler



Karavanınız hayırlı olsun :smiley: yeni yılınızı da bu vesile ile kutluyorum. Hayat kafa dengi bir eş ile çok daha keyiflidir ama yalnızlık da bir lükstür :smiley: size imrenen çok kişi olduğunu düşünüyorum.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 





merhaba Makrakanta,

karvanınızı güle güle kullanın.

aynı karavanı bende düşünüyorum, deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
 


Konuyu açtım ama takip edemedim sağolsun arkadaşlar yorumlarda bulunmuşlar.Karavanım aldığım günden beri evimin arka sokağında duruyor,çelik cinsinden kalın bir zincir aldım ne olur ne olmaz diye ağaca jantından bağladım.Çeki teşkilatınada yağmurdan etkilenmesin diye kalın naylon sardım öyle duruyor bir daha hareket ettirmedim.Ara sıra pazar günleri içine girip biraz oturuyorum.Gelecek günlerin hayalini kuruyorum:smiley:
Bir de içinde iyileştirmek özelleştirmek istediğim bazı yerler var onlara kafa yoruyorum.
 




Arkadaşlar karavanın mutfak musluğunu açtım,su gelecek diye beklerken su tezgahın altından tabandan karavanın içine yayılmaya başladıı.Yepyeni karavanın bataryaya giren spiral hortumunun rekoru çıkmış.Eğildim baktım baktıkça işçiliğin zayıf olduğu yerler gözüme takıldı.Buraları hep elden geçirmeliyim dedim.Elimden geldiği için önce tezgahı komple söktüm daha kullanışlı yeni bir tezgah yaptırdım,yeni tezgahta lavabonun yerini kapı tarafa yaklaştırdım,dolayısıyla ocak ile lavabo arasında daha geniş bir kullanım alanı doğdu..Fırını söktüm benim için karavanda fırın ve 4 göz ocak gereksiz olduğu için onun yerine ikili ankastre gömme gazlı ocak aldım.Tezgahın altında görünmeyen yerler öylece bırakılmış oralara tekrar silikon çektim.
Boşa çıkan malzemeler den fırın,polyester mutfak tezgahı ve yemek masasının katlamalı mekanizması uygun fiyatlarla ihtiyacı olan arkadaşlara vereceğim.Bu ürünler sıfırdır daha hiç kullanmadım.İlgilenen arkadaşlara whatsaaptan filan resmini yollayabilirim.
Buradan Erba karavana da seslenmek istiyorum.Tamam karavanın dış görünüşü güzel,fiyatıda Türkiye şartlarında normal ama iç işçiliğe biraz daha dikkat edilmeli,işçilerin işçilikleri sık sık kontrol edilmeli.
 

Yıllardan beri karavan merakım var.Yıllardır karavan konusunda araştırma yaparım,forumları okurum.Eşimin amaan ben o daracık kutuda yaşayamam deyip karşı çıkması yüzünden hep hayallerimi ertelemiştim.Biraz özele girecek ama günümüzde artık normal bir olay gibi karşılandığından ve birazda burayı bir aile gibi algıladığım için yazmakta bir beis görmüyorum.Tatil anlayışı da dahil olmak üzere eşler arasındaki bir çok uyumsuzluk yıllarca halı altına çöp gizler gibi gizlensede sonunda patlak veriyor.Bizimkide patladı ve 4 yıl önce yollarımızı ayırdık.
2015 Kasım başında İstanbul a iş için gitmiştim.İşim 1 gün erken bitti ve Adapazarı na geçip karavancıları dolaşmaya karar verdim.Bu arada kafamda Çekme mi - motokaravan mı,750 Kg altımı 750 kg üstümü sorularını çoktan netleştirmiştim.Eğer alırsam 750 Kg üstü orta sınıf orta boy bir karavan alacaktım.
Önce Erba ya gittim.Erba nın seri üretimi 5,25 i inceledim bilgi aldım.Sonra Başoğlu na gittim onlarında biraz Caretta üzerine yoğunlaşmış olduklarını hissettim.Caretta kafamdaki karavan değildi.Otogar a geldim Karamürsel e Pino ya gitsem mi diye düşündüm onuda canım istemedi Pino nun fiyatlarının biraz yüksek olduğunu biliyordum çünkü.Ellerim cebimde kafamda duygu fırtınaları düşünceli düşünceli Sakarya Otogarının geniş salonunda volta atmaya başladım ne kadar volta attım bilmiyorum.Sonunda ulan dedim bankada param var diyeceğime evimin önünde karavanım var diyeyim insan hayalleri ile yaşar gerçekleştireceğim bu hayalimi dedim ve Erba ya doğru yollandım ve 5,25 siparişimi verdim.
Şu anda Karavanı mı almış Denizli ye getirmiş bulunuyorum.Neden Erba 5,25 i tercih ettim,karavanı getirirken yolda neler yaşadım ve daha buna benzer şeyleri bu başlık altında yazmaya devam edeceğim inşallah.Aslında yazmayı düşünmüyordum da aynı karavan sahibi Hüseyin beyin ' turtle ' paylaşımından heveslendim.Devamı gelecek..
mrb ben Denizliliyim bende erba 5.25 karavan almak üzereyim sizi sizi bi kaç bişey danışmak istiyotum sizi nasıl ulaşabilirim tlf alabilirmiyim
 


Merhaba, bende denizli'deyim. Çekme karavan hayallerimi baya bir süslüyor, hatta eşimin hayallerini çok çok daha fazla süslüyor ne zaman alacaz artık diyip duruyor :smiley: Bu gidişle önümüzdeki bir kaç yıla kadar muhtemelen bende çekme karavancılar arasına katılacağım. Benimde aklımda ERBA 5.25 var, arabam citroen C4 sedan 1.6 dizel 110 HP. Çekiş konusunda bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum inşallah öyle olur :smiley:
 



Merhaba 5.25 erba karavanlarda kamp alanında dışarıdan 220 elektrik almak için nasıl bir kablo yada fiş gerekiyor

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst