5.9 jeep 3" yükseltme problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,730
Ynt: 5.9 jeep 3" yükseltme problemi

4" get asiri olmus, benim 3.5" kitimde viraj denge cubugu uzun linkleri, arka track bar uzatma aparati vardi. ayrica delik acip direksiyon amortisorunun yerini de degistirmistik kitin istedigi sekilde. ayrica sanziman alcaltma da vardi. dolayisiyla bahsettiginiz olayin olmasi cok cok normal, en basitinden bakarsaniz direksiyon amortisoru bile calismasi gerektigi aci ve egimde calismiyor. sokerek en guzelini yapmissiniz, isterseniz 2" get uygulayabilirsiniz uzun amortisorler ile beraber.

ayrica farkindaysaniz alt kollari degistirmediginiz icin ozellikle arka tekerlekler ne kadar on tarafa yaklasmis. bu durumda diferansiyel ve saft acilari da cok degisiyor...

Etiketler

ahmetti' Alıntı:
canım kadar sevdiğim 98 model 5.9 aracıma 3" yülseltme taktırdım. ( 4 adet uzun amatisör, 4 adet 3" takoz ) araç 100-120 km hıza ulaştığında direksiyon kontrolden çıkacak kadar sallanıyor ve aracın ön kısmı zıngır zıngır sannanıyor sorunu nerde yaşıyorum konuyla ilgili akıl sahiplerinden yardım bekliyorum saygılar...

DEATH WOBBLE

Modifiyeli Jeeplerin klasik on duzen sorunu

Yasanan olayin adi ve adi gibi olume kadar gidebilir.

Yapilmasi gereken direksiyon amortisorunun heavy duty bir baskasi ile degistirilmesi. Hatta ikinci bir amortisor takilmasi.

Google amcaya sorarsaniz videolari ile bereber cikartir. Eskimis/yipranmis direksiyon amortisorunun ne kadar da zavalli durumda kaldigini gorebilirsiniz.

Ergun abi sagolsun zamaninda soylemisti ben de ordan biliyorum

Orjinal kit ile yapılan yukseltmelerde şanzuman defransiyel ve bir çok ayarlar ile oynanması gerekiyor. Ben normal yukseltme yaptım. Hafta sonları gezilerde ve yarışlarımızda kullandığım için çok aşırı sürat aramıyorum. Şekil olarakta çok aşırı değişiklik olmadı. Benim işimi şuan görüyo ve görüntü az da olsa sıradanlıktan çıktı. İşte önce ve sonraki resimlerim ;
[attachment=3]
[attachment=2]

18052010458.jpg

16012008.jpg

s40euro' Alıntı:
DEATH WOBBLE

Modifiyeli Jeeplerin klasik on duzen sorunu

Yasanan olayin adi ve adi gibi olume kadar gidebilir.

Yapilmasi gereken direksiyon amortisorunun heavy duty bir baskasi ile degistirilmesi. Hatta ikinci bir amortisor takilmasi.

Google amcaya sorarsaniz videolari ile bereber cikartir. Eskimis/yipranmis direksiyon amortisorunun ne kadar da zavalli durumda kaldigini gorebilirsiniz.

Ergun abi sagolsun zamaninda soylemisti ben de ordan biliyorum

Aslinda direksiyon amortisoru en sonlardaki etkenlerden biri. Guclu oldugu zaman olayin olmasini engellemekten cok sarsintisinin aktarilmasini azaltiyor. Bir de genellikle en kolay, sag lastikten alinan kisa ama orta sertlikte bir darbe ile ortaya cikiyor death wobble.

Sorunun cozumunun detayli anlatimi suradaki linkte ingilizce olarak mevcut:

http://kevinsoffroad.com/techarticles/death-wobble.html

diablo2barbar' Alıntı:
Orjinal kit ile yapılan yukseltmelerde şanzuman defransiyel ve bir çok ayarlar ile oynanması gerekiyor. Ben normal yukseltme yaptım. Hafta sonları gezilerde ve yarışlarımızda kullandığım için çok aşırı sürat aramıyorum. Şekil olarakta çok aşırı değişiklik olmadı. Benim işimi şuan görüyo ve görüntü az da olsa sıradanlıktan çıktı. İşte önce ve sonraki resimlerim ;

3" kitlerde genellikle sanzuman ve difransiyel sorun cikartmiyor. Benim aracimda 3.5" kit var, sanziman alcaltma takozlari icinden cikti. On safta mudahale etmek zorunda kaldik. Onun disinda da bir sorun cikmadi simdilik.

sinaa' Alıntı:
Aslinda direksiyon amortisoru en sonlardaki etkenlerden biri. Guclu oldugu zaman olayin olmasini engellemekten cok sarsintisinin aktarilmasini azaltiyor. Bir de genellikle en kolay, sag lastikten alinan kisa ama orta sertlikte bir darbe ile ortaya cikiyor death wobble.

Sorunun cozumunun detayli anlatimi suradaki linkte ingilizce olarak mevcut:

http://kevinsoffroad.com/death-wobble-cures/how-to-fix-your-own-death-wobble/

3" kitlerde genellikle sanzuman ve difransiyel sorun cikartmiyor. Benim aracimda 3.5" kit var, sanziman alcaltma takozlari icinden cikti. On safta mudahale etmek zorunda kaldik. Onun disinda da bir sorun cikmadi simdilik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR