5,9 kaç lt şanzıman yağı alıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,918
Ynt: 5,9 kaç lt şanzıman yağı alıyor

Evet dediğim gibi, ya selonoid arızası yada sıralamada hata var...

Drb3 diagonostik cihazına bağlanmalı, selonoid arızası gözükürse selonoidler yeniden değişip denenecek... (1100 lira felan değil, korkmayın)
(Tabi önce yapılan sürüş v.s. testlerinde bi anormallik gözükmezse)
Bu arıza kodunu maalesef kontak aç kapa yöntemiyle alamazsınız, obd2 ve araç uyumlu diagonostik cihazına bağlanmalı.
X431 gibi cihazlarda görebiliryor bizim makinaların arıza kodunu ama en sağlıklısı Chryslerin Drb3' ü...
Çözüm olmazsa bütün şanzman, soğutması v.s.' i incelenecek....

Sorun 300 500 lira (belki daha altı) rakamada çözülebilir, 2000lirayada...
Şimdilik belirsiz...
0 312 2783324' te Nuri ustanın haberi var... Telefonunuzu bekliyor, ilgilenecek...

Selamlar...

Etiketler

ahmetti' Alıntı:
uğraşlarınız için teşekkür ederim

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230541698132&viewitem=&refid=store

bu getirtip taktırdığım kit. yoksa yanlış bir malzememi taktırdımda ondan oluyor anlamadım.

yağınıda dexron 3 koydum. hemde üç kez değiştirmek kaydıyla..
ahmetti' Alıntı:
uğraşlarınız için teşekkür ederim

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230541698132&viewitem=&refid=store

bu getirtip taktırdığım kit. yoksa yanlış bir malzememi taktırdımda ondan oluyor anlamadım.

yağınıda dexron 3 koydum. hemde üç kez değiştirmek kaydıyla..

Doğrudur...

A600, 44RE' nin Chrysler şanzman kodu
A660' da 46RH' ın Chrysler şanzman kodu...
veya vica-verca. tam hatırlamıyorum, yazıyor bi kenarlarda :smiley:

A518' te 46RE' nin....

yani set doğru...
ama bu ilanda marka yazmamışlar, oem demişler parçaya...
Bu selonoid sette kalite çok önemli, Mopar en randımanlı ve sorunsuzu...
Keşke Mopar olsaydı, belkide yan sanayi olduğu için sorun yaşanıyor...
Emin olun Mopar' ın fiyatıda öyle milyara felan dayanmıyor bildiğim kadarıyla...

Dextron Atf III doğrudur... Şanzman yağında en iyi performans Texaco' da şahit oldum...
(Motor yağında süper değil ama Texaco.. Mobil çok iyi... GM eksiltme yapıyor... ilve bilgi yazayım dedim :smiley:)
Sizin kullandığınız Atf markası, nedir, bilmiyorum?

Atf IV' de kullanabilirsiniz...
AtfIII kullanılan yere AtfIV kullanabiirsiniz...
Ama AtfIV kullanılan yere AtfIII olmaz...
Yani AtfIV, AtfIII uyumludur...
Bide, ikisi karıştırılmamalı....

Selamlar...

patron bişey dikkatimi çekti.. yeni farkettim kitin açıklamasında 2000 up yazıyor

yani 2000 model ve üstü anlamına gelmiyormu bu. allah kahretsin galiba sorunu buldum...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/46RE-47RE-48RE-SOLENOID-KIT-96-99-JEEP-GRAND-CHEROKEE-/280587246161?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item41544d9a51

sanırım esasında gelmesi gereken kit buydu... bu kittede 96-99 arası diyor.

sensörün biride farklı zaten kafayı yiyecem.....

ahmetti' Alıntı:
patron bişey dikkatimi çekti.. yeni farkettim kitin açıklamasında 2000 up yazıyor

yani 2000 model ve üstü anlamına gelmiyormu bu. allah kahretsin galiba sorunu buldum...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/46RE-47RE-48RE-SOLENOID-KIT-96-99-JEEP-GRAND-CHEROKEE-/280587246161?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item41544d9a51

sanırım esasında gelmesi gereken kit buydu... bu kittede 96-99 arası diyor.

sensörün biride farklı zaten kafayı yiyecem.....

Ahmet bey...
Önceki ilanda 2000up yazıyor ama, 46Re' de yazıyor, A518' de yazıyor....
Fakat doğru, 46RE yani A518 şanzmanın selonoidleri 2000 sonrasında değişikliğe uğramış olabilir...
[attachment=1]

Sizin taktığınız parçaların kodları D12420C, D12415C, D12432A...
Internetten aracınızın parça katoloğunu felan indirip kontrol etmenizde fayda var....
Bende yok 5.9' un... Olsaydı bakardım...
Peki satın almadan önce satıcıya bu 98 Grand Cherokee ZJ 5.9Lt' ye olur mu diye sormadınız mı?

[attachment=2]
İkinci ilanın açıklamasında parça numarası felan vermemiş ama gene 46RE A518 için uygun olduğunu yazmış. Model yıllarıda daha uygun...
Parça sıfır değil (remanufactured) ama garanti veriyorlar, çok iyi felan :smiley: diyorlar... Ne kadar doğru bilmem?
Bence, sonuçta ikinci ilandaki daha mantıklı idi gerçekten...

Ankara' da bi arkadaşım benzer bi sorunu 44RE' isi için yaşadı... İnternetten bulduğu -hepside ciddi firma- farklı farklı ürünleri -aynı adla- çok farklı fiyatla sunmuşlardı kendisine...
İyice tereddüte düşmüştü...
En sonunda burada bi parçacıdan göre göre aldı, sorunda yaşamıyor....

Taktığınız parçayı geri alacaklarını zannetmiyorum..
Zaten kargosuda 1 çuval :smiley:

Ya yurtdışından ikinci ilandaki parçayıda garantili alın şansınızı deneyin... ki 150$ + kargo daha riske atacaksınız....

Yada direk benim numarasını verdiğm ustayı veya işi bilen birini arayıp Türkiye' de parça ile birlikte komple sorunu çözün...

İsterseniz Nuri ustayı aradığınızda "ben şu numaralı (D12420C, D12415C, D12432A9) parçaları kullandım, doğrumu diye sorabilirsiniz?
Yardımcı olcak, ben konuştum, telefonunuzu bekliyor...

Selamlar...

3475_12.jpg

!B2+grsQB2k~$(KGrHqV,!iME)q3srGzhBMkl3Lbrj!~~_12.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR