<div class="bbWrapper">Merhabalar,<br />
<br />
Benim de 300 Tdi, R380, 110 Defender' im var.<br />
<br />
Bende sizin gibi 5 viteste çok ciddi bir titreşim yaşıyordum. Motor kulaklarından tutunda, şafta kadar, istikamet kütüklerinden turunda Transfer Case'e kadar nelere baktık bulamadık. Biraz fazla detaycı düşündüğümüz için yabancı sitelerden de oldukça fazla araştırdım ama çok net bir cevap bulamadım.<br />
<br />
<br />
Daha sonra eski 7.16 lastiklerim kabak olunca ve BF Goodrich aldıktan sonra adam gibi bir rod-balance yaptırdım. (Not: Kamyoncularınkinden olmayan) Otomobil rod-balance 'ı<br />
<br />
Ve vibrasyon kesildi. Meğersem olay sadece düzgün bir rod-balance gibi basit bir şeymiş. Yani kıssadan hisse R380 oldukça güçlü bir Gear Box diye biliyorum. Heavy-off road yapmıyorsanız bence iyi bir yerde Rod-Balance yaptırın derim.<br />
<br />
Açıkçası şunu da belirtmeliyim; motorlu taşıtlarda <b><i><u>vibrasyon</u> </i></b>belirli bir aralıkta meydana gelir, ve bu bahsedilen belirli aralığın hemen altında vibrasyon oluşmaz ve hemen üstünde ise kesilir.<br />
<br />
Ondan doları devir/hız ilişkisine bakarsak 5. viteste ne zaman sonra vibrasyon kesiliyor onuda bilmek gerekir.<br />
<br />
Bayır aşağı (eğimde altında) vibrasyona yük biner yani ön tekerlerden(zeminden) alınan enerji (tekerin zemine baskısı ile) dingil, amortisör, şasi, motor kulağı sıralaması ile uzar gider ve vibrasyon bu arada zayıflar (kaybolmaz) hissedilen seviyenin altına iner. Ne zaman ki siz enerji tek bir nokta da değilde tüm şasede dengeli tutarsanız (düz yolda normal sürüş) işte o zaman vibrasyon tüm şasede hissedilir.<br />
<br />
Saygılarımla<br />
Murat</div>