7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,942,448
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

cihanülker' Alıntı:
sevtap hayırlıolsun kararın mı diyelim yoksa hala kararsızmısın eğer kararsızsan 10 yıl emek verdiğin şirketinden vazgeçme , derim seneye çok daha zor günler bekliyor hepimizi valla çok kötü hemde ekonomik anlamda ;)

Yarın sözleşme imzalayacağım, yani bu noktaya kadar geldik ama... :(

Kararımdan vazgeçmem ama belki erteleyebilirim, ileriyi biraz daha net görebilmek için...

Artık sabaha kadar düşünüp bir karar vericem ::smiley:

Etiketler

SDC' Alıntı:

Kararımdan vazgeçmem ama belki erteleyebilirim, ileriyi biraz daha net görebilmek için...

aman sevtap iyi düşün ,keşke yanında olabilseydim 1 saatte çözerdim işi ,şöyle bir saat dinlesem tamam dı ,ama sen yinede en doğru kararı verirsin ;D

SDC' Alıntı:

Sen yinede piyasayı tanıyanların tavsiyesini dinle derim ben

cihanülker' Alıntı:
aman sevtap iyi düşün ,keşke yanında olabilseydim 1 saatte çözerdim işi ,şöyle bir saat dinlesem tamam dı ,ama sen yinede en doğru kararı verirsin ;D

Sağol Cihancım, sen çözerdin valla :smiley:

acemi80' Alıntı:
Sen yinede piyasayı tanıyanların tavsiyesini dinle derim ben

Yani ölü balık gözleri ile bakmaya devam ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Abicim o 205 Gti'dan sonra akışmetresi olan araçların 100 km uzağından geçiyorum iyi tecrübe oldu bana ;D ;D ;D

Umutcum bendede bunlardan ikiz vardı aynı anda ikitane 1.9 gti , ne akışmetre ne başka sorun motorda çıkmadı, sadece balatalar çabuk bitiyordu ;D ;D

korkunç bir alettir, tam efsane.

SDC' Alıntı:
Sağol Cihancım, sen çözerdin valla :smiley:

Yani ölü balık gözleri ile bakmaya devam ;D ;D

Cihan piyasaın içinde gelişmeleri bizden iyi biliyor. Bece o ve onun gibi piyasayı bilen dostlarının görüşlerini dinle ve gerekiyorsa da piyasa düzelinceye kadar sabret.

discovery-V8' Alıntı:
Ya nedesem bilemedim çok zor bir karar. ::smiley:

Yavuzcum finale öyle yaklaşmıştık ki...

Bu noktadan sonra vazgeçmek beni çok üzer :(

acemi80' Alıntı:
Cihan piyasaın içinde gelişmeleri bizden iyi biliyor. Bece o ve onun gibi piyasayı bilen dostlarının görüşlerini dinle ve gerekiyorsa da piyasa düzelinceye kadar sabret.

Evet vazgeçmek değil de erteleyebilirim :-\

aynen mete hocam , piyasayı okumak çok önemli ,şu anda önümüzdeki 3 yılın planlarını bile tutturamaz olduk ,habire değiştirip duruyoruz , bence çok daha kötü ekonomik günler bizi bekliyor ,küçülme programına devam yani

SDC' Alıntı:
Yavuzcum finale öyle yaklaşmıştık ki...

Bu noktadan sonra vazgeçmek beni çok üzer :(

Evet vazgeçmek değil de erteleyebilirim :-\

Matematik profesörü bir arkadaşımız var, (Umut tanıyor Uğurhan Hoca) onun çok güzel bir lafı var "Sıfırdan büyük her sayı pozitiftir !" , Şimdi buradan konuyu bağlamaya çalışayım;

1- Senin bir işin var, o işten elde ettiğin gelir pozitif bir sayı.
2- Yapman gereken aylık mutlak harcamaların var, negatifler.
3- Elindeki poziiften bu negatifleri düştüğünde muhtemelen elinde yine pozitif bir sayı kalıyor.
4- Yıllardır artan pozitifleri kullanarak yaptığın yatırımların veya birikimlerin var, Bunların bir kısmı maddi bir kısmı manevi.
5- Yeni iş için bu birikimlerin hem maddi hem manevi olanlarını kullanacaksın. Bu adımdan itibaren yeni işinden kar edinceye kadar artık birikimin yok.
6- Yeni iş ile birlikte artık elde edeceğin gelirinde yok.
7- Yeni işi çevirebilmek için bir sürü çek senet, teminat, kredi gibi borçlanma elemanlarında kullancaksın.
8- Yeni iş yolunda giderse en erken 6 ay sonra 5. adımdan itibaren kaybettiklerini tekrar kazanmaya başlayacaksın.
9- Eğer yeni iş yolunda gitmezse bir sürü negatifle başbaşa kalacaksın.
10- Yeni iş yolunda gitsede gitmesede mutlak yapman gereken harcamalarını bu süre boyunca yinede yapman gerekecek.

Olumlu düşünelim, Herşeyin yolunda gittiğini farzedelim, En az altı ay dayanabilecek gücün varmı? Eğer varsa sorun yok, kumar oynamaya değer, Eğer yoksa bence vazgeçmesen bile biraz ertele.

Biraz fazla karamsar gibi oldu ama senin zarar görmeni istemediğim için objektif bakmaya çalıştım. Bunu gönderip göndermeme konusunda çok düşündüm , sonunda göndermeye karar verdim.

Bende bir şeyler yazayım,
özellikle bilmediğim bir konuda uzaktan yazmanın hiç bir gerçekliği yok.
Yavuzun yazdıklarına aynen katılıyorum,
her ne kadar rölantiye alsam da iş icabı piyasayı takip etmek durumdayım.
Burdan görünen 2010 yılının ilk 6 ayında bir toparlanma beklenmediği.6 aydan sonrası içinde kimse bir şey söyleyemiyor,Hatta yeni veriler,huzursuzluğu daha çok arttırıyor.
İş bölgelerinde olan kargo şirketlerinin ciroları bile %50 dan fazla düşüş gösterdi.
Bunu bırak fırınların ciroları bile düştü .

Aman derim,iyi bir fizibilite yapmadan,ya tutarsa deyip,dayanma gücü olmadan,
yeni atılımlara girişmek için uygun bir zaman değil.

bu dönemde yapacağın atılımlarda çok dikkatli olmalısın,ortalık çok karışık,
zamanlama çok önemli,

bende yavuza katılıyorum dıoru yazmış ,0dan büyük her sayı ,işini ,ama kerim bu artık bir kriz değil yaşam biçimi halne geldi ,lütfen dikkat yaşam biçimi diyorum bundan sonra bu kar marjları ve iniş çıkışlarla yaşayacağız ,eski karlar yok yani ;)

Türkiyeden Discovery Manzaraları , Bir arkadaşımız hazırlamış çok güzel.

http://www.youtube.com/watch?v=pyrpoyjU_5Y

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,157
Kayıtlı Üye Sayımız
167,051
Kaydolan Son Üyemiz
mmete

Çevrimiçi üyeler