22 Ocak gününün ilk saatlerinden başlayarak tüm Ege ve özellikle İzmir ve güneyinde 1004 mbar’lık bir Alçak Basınç merkezi geçişibeklenmekte. Sistem Cuma sabahı önce lodos ve kıble yönlerden esen sert rüzgar ve beraberinde yağışla yurda girecek. Yağışlar çok etkili ve sürekli olacak ve Cuma akşamına kadar kovadan boşalırcasına devam edecek. Ege deki yağış gece yarısı ve tüm Cuma günü sürecek ve sistem Cumartesi günü Batı Akdenize kayacak ve orada kovadan boşalırcasına yağarken bu sefer Ege’de poyraz hava sıcaklıklarını hızla aşağılara çekecek ve belkide kar başlayacak. Yüksek yerlere kar dahi yağar ama benim asıl dikkat çekmek istediğim nokta bu kadar yağışın ardından birde soğuk ve poyraz kuzey Ege’ye gelmesi.
Siz siz olun resmi uyarıyı beklemeden hazırlıklarınızı yapın. Kriz masacılar masalarını hazırlasınlar ama malını canını seven suyun akacağı yerlerdeki engelleri şimdiden temizlesinler,gelen yağışın şakası yok.Kova kova ve sürekli bizim memleket altyapısının kaldıracağı cinsten değil malesef.
Yanılırsak yan gelir yatarsınız biraz da bana söylenirsiniz ama ya beklenen kötü hava gelirde hazırlıksız yakalanırsanız..S..istemin yurda girmesi Cuma günü sabah saatlerine de kayabilir ama mutlaka gelecektir orası kesin.
Marinalar tekne sahibi olanlar balıkçılar seracılar tarımsal arazi sahipleri yazlıkçılar aman dikkat bu cumayı cumartesiyi uyanık geçirmelisiniz. Yetkili kurumlar nasılsa olaya saatler kala uyarı yapacaklar ama o kadar zamanda ne yapılabilir bilemem ben zamanında hepinizi uyarayım. Bırakın denizdeki teknenizi karadakileri bile sıkıca bağlayın.
Cumanın ilk saatlerinden veya sabah saatlerinden başlayarak Ege bölgesi Cumartesi günü de Batı Akdeniz bölgelerimiz alarmda olmalı, belediye itfaiye can kurtaranlar acil durumda ne lazımsa hepsinin alarmda olması ve can mal emniyetinizi sağlaması gerekir,tabiki bu arada yerel barajlar dolmuş ise şimdiden yer açın bol su geliyor işin özeti bu. Tozlar da çok o nedenle yollar çok daha kaygan olacaktır, hatta pilotlarımızın da inerken sadece sulu zemine değil kaygan ve sulu zemine indiklerini unutmamaları gerekmekte, yani sert konmalılar ki tekerlek yere konduğunu anlasın. Aman yolcular rahatsız olmasın şeklinde inerseniz pistin yağmurda çektiğini görebilirsiniz.
Umarız, el birliği ile bunu da atlatırız,
CEMAL SAYDAM