7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,413,142

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Yavuz, şu tam şase, monokok şase olayını bir daha anlatsana (Drunk'ta çizerek falan açıklamıştın ya) neden tam şase arazide daha iyi?

Tam şasede aracın kupası şasenin üstüne oturtuluyor. (2 kalemi yan yana koyun ve üzerine de cep telefonunuzu yerleştirin. Kabaca şase kupa böyle duruyor.) Monokok şasede kupa aynı zamanda saşe ve parçalar birbirlerine puntalanmış durumda.

Tam şasede araca gelen tüm itme-çekme yükleri şase tarafından karşılanıyor, monokok şasede ise aracın tamamı bu yüke ve esnemeye maruz kalıyor.

Peki bu durum neden avantaj oluyordu?

monokok şaside kasıntıda kapılar açılmaz veya kendiliğinden açılabilir ;D ;D ;D port bagaj kullanıldığında tavanın birleşim yerlerinde sıkıntı çıkabilir diye biliyorum araç çekme veya vurdurma olayına hiç girmiyorum

altug onaran' Alıntı:
230 000 km olup el değmemiş motorlarımız var soruz çalışan

onaranlar bırakın gözüm bu işleri,kullanın biraz arabayıda öyle görelim..garajda bahcede uğraşmayla olmaz biraz yol yapın sonra tartışalım.

yavuzu bu konunun dışında tutuyorum..mekaniği iyi bilmek ,aracı tanımak ve manuel kullanıp söküp,takıp sorunlarını kendin halledebilmek ayrı bir durumdur.
yani yavuz discoya binmeyip toyotaya binseydi veya herhangi bir amerikana yine sonuç kendisi açısından aynı olurdu.garajında oturur çözer aracı tanır devam ederdi.hangi araca binerse o arac sorunsuz olurdu.

yani bana yavuzu örnek göstermeyin.

çağlar' Alıntı:
onaranlar bırakın gözüm bu işleri,kullanın biraz arabayıda öyle görelim..garajda bahcede uğraşmayla olmaz biraz yol yapın sonra tartışalım.

yavuzu bu konunun dışında tutuyorum..mekaniği iyi bilmek ,aracı tanımak ve manuel kullanıp söküp,takıp sorunlarını kendin halledebilmek ayrı bir durumdur.
yani yavuz discoya binmeyip toyotaya binseydi veya herhangi bir amerikana yine sonuç kendisi açısından aynı olurdu.garajında oturur çözer aracı tanır devam ederdi.hangi araca binerse o arac sorunsuz olurdu.

yani bana yavuzu örnek göstermeyin.

Katılıyorum, Ben kendilerini daha Offroad parkurunda görmedim şahsen :smiley:)

nkurtkaya' Alıntı:
Mete hocamı 2. sıraya çıkarttık, sesimizi duyursun diye, kim demiş hiçbirşey yapmıyorz diye? Gerçi bazı genç arkadaşlar oyunu bir park kartına sattı ama olsun, oy oydur ;D ;D ;D

:D :D :D :D

çağlar' Alıntı:
km çok.zaten 200 bin zor dayanıyor bunların motorları ;D ;D ;D ;D

Abicim daha iyi ya işte , km çok der 3 000 düşürürsün fiyatı, 3000 e sıfırlarsın ,içinde ne olduğunu bilirsin, yada gittiği yere kadar gider sıfırlarsın.

Sırf Cihana inat alıcam bir disco II, r 380 i çakıcam üstüne , nekadar elektronik yürüyen varsa hepsi çöpe, yetmezmiş gibi bir takımda 38 lastik , full mekanik aygır yavrusu yapıcam ama kaşınmayayım diyorum ;D ;D ;D ;D ;D 23 e alsak üstüne 10 bin harcasak eder 33 , ama kaşıntı bitmez busefer b..k atılan başka bir lr aramaya başlarız, RR sport felan derken ömür biter ;D ;D ;D ;D

Şöyle bişey mesala portal akslı felan ;D ;D ;D ;D ;D

satılık disco I var full modifiyeli , acil değil keyfe keder başka bir proje yapacağımdan satılıktır .;D ;D ;D

[attachment=1]

sahibinden_DSC00511.jpg

çağlar' Alıntı:
pahalı olur bu iş tertip..

araba hariç 10 lira en fazla, sadece portal kısmı lastik sana kalmış lastikler çok pahalı, tanesi 1000 tl den pahalı. :( yani 4 lastik Cihanın vergi gibi ;D ;D ;D

bende vergıyı verdım gecen hafta
4,2 turbo dizel makina deri doseme elektrikli 3 sira koltuk mekanik vinç arkada kilit onde kilit ortada kilit arkada lsd onde lsd otomatik vides vs vs birde 1995 model
206 lira verdim kodu valla ne kazik kardeşim bu vergi işi

gumruk çikişli kardeşim araç kapi gibi belgem var elimde
ben sigortalar birliginden yazi istedim vergim çok dusurun diye olumsuz cevap verdiler. araçin kasko degeri gecen sene 33000 tl miş. bu sene istemedim daha isticem bakalim ne dicekler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR