7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,451,649
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

İşte bende onu diyorum baba :smiley:
20-25 ten başlar diyosun ya,o paralara farklı şeylerde düşünülebiliyor be baba :smiley:
Hani sorunsuz 20-25 ten
E 3 aşağı beş yukarı o paralara en azındanasfaltta,uzun yolda sandal sefası yaşatıcak makinalarada bakılabilir mantığındayım.
Haaa arazi dersen eyvallah,e baba,arazidede kurtarıcak illaki bi defender olur yani ha ;D ;D

Etiketler

Herkese merhaba,

Ben sitede yeniyim ama bu ihale ve alınan arabalarla ilgili bir tecrübem var..Bu tecrübemi aktarmak isterim sizlere..Hele yukarıda makina kimyanın sattığı araçları görünce tüylerim diken diken oldu.Geçen yıl başında MKE de çalışan bir "tanıdığımız"vasıtası ile ve onun tanıdıklarının seçimi ile sözüm ona iyi durumda bir araba aldık.Amacımız çok yakışıklı olmasada, burada bizi dağda ve arazide götürecek avlanmamıza ve gezilerimizde bizi taşıyacak bir araç yapmak idi. Aracın bize gelişi nakliyesi ıvır zıvırı ile 7000 tl ye mal oldu.Araç geldiğinde küçük bir motor arzası ile yürür vaziyette olmasına rağmen hadi sonradan sorun çıkarmasın diye başladık bakımlarına ,iki kez Ankaraya gidip yeni enjektörler, keçeler, bilyalar,akslar,şaftlar,cam krikoları,radyötör ve aklıma gelmeyen bir çok ıvır zıvır aldık,pompa cı pompayı elden geçirdi....vs vs vs filan derken bir taraftan da kaporta düzeltilip macunlandı bir amatör arkadşımız kendi garajında boya filan yaptı neyse araç 3 ay sonra hafif fiyakası düzelmiş şekilde ve fiyatı 2 ye katlanmış şekilde karşımıza çıktı.
Bu işlerle gönülden ilgilenen ben ve 4 arkadaşım hadi bakalım bir gezelim diye araca binip yakındaki bir yaylaya doğru devam ettik çıkarken problem yoktu inerken enteresan şekilde hararet yükselip motor kendi kendini kitledi .. Sonra yarım günlük bir yürüyüş ve aracın çekilmesi,sonra motorun yapılması = 1ay ve şık bir fatura...Ardından motor yapıldı hadi ava gidelim dedik yine ilk binişimizde debriyaj devreden kendini çıkardı ,hadi dedik bu bizim hatamız filan debriyaj alt-üst merkezlerinin tamiri altın değişimi,olmadı debriyaj baskı ve balata değişimi...20 gün eh nispeten diğerlerine göre daha iyi bir fatura... (bu arada herkes yahu çıkma al ucuz olsun dediği halde işimi şansa bırakmamak için yeni parça alıyorum.. ) Neyse arabaya 1 ay kadar hiç problem olmadan ve çok zorlamadan hafif hafif binmeye başladık.Derken 3 arkadaş kamp yapalım gibi gereksiz bir fikir ortaya atıp gideceğimiz yere varmak üzere iken (neredeyse düz yol) ön difrensiyel in içinden gürültü ve çatırtılar geldi araç durdu.... 3/4 güne yakın bir yürüme 4x4 bir aracın bir ford minibüsle çekilmesi bir fatura ve yirmi gün daha derken tekrar araca binmeye başladım aradan bir ay geçmeden şanzuman kendini devreden çıkardı.. şanzumanın sökülüp ustaya gönderilmesi yapılması filan derken cinler periler başıma toplandı aracın fiyatı 20 yi geçti bende aracı dükkanın önüne çekip büyük bir satılı levhası koydum en sonunda 1 ay önce oduculuk yaptığını öğrendiğim bir vatandaş...geldi...o güne kadar söylediğim rakamın altında söylediğim halde "bu araçtan Angarada çok vaar,sen iki katı fiyat diyesin ..." filan diyerek pazarlık-pazarlık aracı bu "kötü talihi" değiştirmek adına sattım....
Haaaa akıllandımmı akıllanmadım!!!! Şimdi eli ayağı düzgün "yapılmış" bir araç arıyorum bir kaç araçla görüştük,inşallah birinde karar kılacağım....

herşeye rağmen Lan Rover defenderlere hala saygım ve sempatim var..

YORUMMMSUZZ ,KARDEŞİM BU ARAÇLARA YÜRÜTMEK İÇİN YA ÇOK ZENGİN OLACAKSIN ,YADA TAMİRCİ BAŞKA YOLU YOK BÜTÜN DEDİĞİM BU İŞTE

cihanülker' Alıntı:
YORUMMMSUZZ ,KARDEŞİM BU ARAÇLARA YÜRÜTMEK İÇİN YA ÇOK ZENGİN OLACAKSIN ,YADA TAMİRCİ BAŞKA YOLU YOK BÜTÜN DEDİĞİM BU İŞTE

Cihan abi 20 yaşından büyük araçlardan bahsediyoruz. Hangi marka olursa olsun bu kadar yaşlı araçları eğer ihaleden alıyorsan ki piyangodur. Yavuz abi basbas bağırıyordu hatırlarsın. Gayet normal bir durum. İhaleden almak yerine hazır yapılmışını almak daha mantıklı, bu bütün markalar için geçerli.

emrahmarti' Alıntı:
Cihan abi 20 yaşından büyük araçlardan bahsediyoruz. Hangi marka olursa olsun bu kadar yaşlı araçları eğer ihaleden alıyorsan ki piyangodur. Yavuz abi basbas bağırıyordu hatırlarsın. Gayet normal bir durum. İhaleden almak yerine hazır yapılmışını almak daha mantıklı, bu bütün markalar için geçerli.

yavuzun aracı bu araçlarla aynımı kardeşşşş , bu aracın en iyi yapılmışlarının sahipleride çok farklı değiller emin olabilirsin ,bu işleri geçin ,zırt ,pırt sanayi , yok şanzuman ,yok arazi ,yürümüyor işte ağız tadı ile bu araca binemezsiniz ,kamp malzemelerini bile götürmez ,yarı yolda açılır valla hepsini bırakırsın haberin bile olmaz :D

discovery-V8' Alıntı:
polen filtresi ::smiley: ;D ;D ;D ;D ;D ;D
yazargezeryolçizer' Alıntı:
Defender karşılığı ,camda sineklik ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

şaka bi yana kerim abi
benim connect'in 2 gün önce 30 bin bakımını yaptık polen iyice tıkanmış şimdi çok daha iyi üflüyor ve ısıtıyor

emrahmarti' Alıntı:
Hemen soruyorum devlet ihalesinden ilk onlar mı almış? Eğer ihaleden onlar almış ve hiçbir masraf yapmamışlar ise susacağım. ;D ;D ;D ;D ;D

devlet ihalelerinden çıkan araçlar ortada satılıyor ,tedaşdan mavi renkli 80 kasalar , hatta faruk abi yeni aldı bir tane beyaz taşş gibi valla hemde 16 lirayamı ne ,bir tek lastik takıldı arabaya birde boyandı 1000 lirayamı ne , bir konuş istersen

cihanülker' Alıntı:
yavuzun aracı bu araçlarla aynımı kardeşşşş , bu aracın en iyi yapılmışlarının sahipleride çok farklı değiller emin olabilirsin ,bu işleri geçin ,zırt ,pırt sanayi , yok şanzuman ,yok arazi ,yürümüyor işte ağız tadı ile bu araca binemezsiniz ,kamp malzemelerini bile götürmez ,yarı yolda açılır valla hepsini bırakırsın haberin bile olmaz :D
Yapma gözünü seveyim abi defender bir tutkudur defenderden anlamayan defender kullanamaz ben herkeze git MKE den araç al yaptır demem helede eli anahtar tutmayana hiç demek demiyorumda
Akçaydan Umut kardeşim var paşa paşa hazır yapılmış araç aldı şimdi keyfe keder zevkine göre aracını yapıyor bugün satmak istede 40 binden fazla eder ve kakış kapış gider

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR