Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar
cihanülker' Alıntı:
benim bildiğim bu tip regüle programlar mesala mehmet beccenin zor yolları , trt için yapılıp satılmıyormu ? yani hep sponsor hep sponsor yürümezki yoksa benmi yanlış biliyorum , yani sen geziyi çekiyorsun ,resimliyorsun kameraman vs ayarlıyorsun ,sonra montaj , sonrada satıyorsun ben böyle biliyorum ama ,konudaki bilgilerim çok zayıf
abi iki turlude yuruyor. Mesela coskun aralla calisirken ben Haberci programini yapiyorduk. programin tum masraflarini kendileri karsilayip, sadece kameralari atv den aliyorlardi, atv ye goruntuleri montajlayip hazir kaset olarak satiyorlardi, atv sadece alip oynatiyordu. baska hicbirseye karismiyordu. Fatura kesip veriyorlardi parayi aliyorlardi. Ayrica sponsorlardan vs alinan paralarda onlara kaliyordu. Yada bircok masrafi zaten sponsorlarla hallediyorlardi. Shell sponsordu, bir ucak firmasi sponsordu, Borusan sponsordu , reklam karsiligi biseyler veriyorlardi.
mehmet becce ler trt ye yapiyor ve cok abudik bir kanalda yayinlaniyor, muhtemelen cok ucuz paralara satiyorlardir yada sadece sponsorlar icin yayinlatiyorlardir.
Diger bir ihtimalde iz tv gibi bir kanalla anlasip, yaban daki izci programina benzer duzenli bir program haline getirip, buyuk yuku kanalin ustune birakip, biz sadece gezip ham goruntuleri onlara verip. para kazanmayi dusunmeyip sadece sponsorlar alip masraflarimizi, arac bakimlarimizi, yakitimizi vs karsilar hale gelmek.
aslinda esas problem bu tip programlari turkiyede hicbir kanal primetime da yayinlamadigi icin fazla para etmemesi. para etmesi icin acun ilicalinin yaptigi gibi brezilyaya gidip sambaci kizlari cekiceksin, bodruma natlayaya gidip ustsuz turistleri cekiceksin vs. doga, kultur, belgesel en az para eden sey, belki tek para edebilecek kismi otomotiv sektoru, otomotiv sektorunden destek bulursak herturlu her kanalda yayinlatiriz.