7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,650,867

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

fastjunkie' Alıntı:
Yeni defender'dan mı bahsediyorsun ?
Onur Allah aşkına bana söyle biri 87 model diğeri 2009 model aradaki farkı söylermisin
SDC11739.png
ice_060_bcde.png

Abi ön ve arka kilit Defender da standart donanım olarak yok. Yeni modellerde de yok. Sadece yeni modellerde TC sistemi koydular ama TC sistemi merkezi dif kilit devreye girince kapanıyor diye biliyorum.

Disco 2 deki merkezi dif kilide gelince arazi şanzımanı Disco 1 deki ile aynı sisteme sahip, yani merkezi dif kilit var ama devreye sokup çıkaracak kolu iptal edilmiş. TC gibi bir sistem olduğu için adamlar kenarda dursun ama çalıştırmaya gerek yok demişler.

Burada para harcanan kısmı merkezi kilit devreye girdiğinde TC, ABS, ACE gibi bilimum elektronik kontrollü sistemleri devre dışı bırakacak tesisatın kurulması.

yunus bager' Alıntı:
Onur Allah aşkına bana söyle biri 87 model diğeri 2009 model aradaki farkı söylermisin

Abi şekille şemalle ne alakası var bunun allasen ?? şu bi gerçekki artık araçları servislere muhtaç edilecek şekilde yapıyorlar. Çünkü para kazanması lazım servislerin.. Senin Defender'ın aksıyla aksamıyla 2009 Defender'ınki sağlamlık olarak aynı olduğunu mu düşünüyorsun ? Kaldı ki 2009 defender'ı alamıyoruz çünkü Türkiyede yok ;D.

Yunus kasa aynı olabilir,
şase aynı olabilir,
ben TC EC XZC gibi sistemlerden bahsediyorum,
Kaldırımdan indirirken arıza veren yeni nesil elektronik varsa bu 2009 un sisteminde,
ben bu araca güvenmem.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Yunus kasa aynı olabilir,
şase aynı olabilir,
ben TC EC XZC gibi sistemlerden bahsediyorum,
Kaldırımdan indirirken arıza veren yeni nesil elektronik varsa bu 2009 un sisteminde,
ben bu araca güvenmem.
Okadarını bende bilmiyorum onuda Yavuz abi cevaplar heralde kesin olarak savinmuyorum görmedim bilmiyorum kullanmadım o bakımdan ama benim kullanığım defenderin tek eksiği 65 hp olması oda bana yetiyorda artıyor sorun yaşamıyorum

yunus bager' Alıntı:
Okadarını bende bilmiyorum onuda Yavuz abi cevaplar heralde kesin olarak savinmuyorum görmedim bilmiyorum kullanmadım o bakımdan ama benim kullanığım defenderin tek eksiği 65 hp olması oda bana yetiyorda artıyor sorun yaşamıyorum
Aks kesmiyormusun ;D ;D ;D

emrahmarti' Alıntı:
Günümüz koşullarında bu sistemler konulmadan üretilen araç kalmadı gibi birşey, Onur'un dediği doğru araç kullanıcısını servise mahkum etme politikası uygulanıyor.
Bi saniye ;D ;D ;D
caponlarda aynı sistemler var,ama servise sadece yağ değişimine gidiyorlar ;D ;D ;D

Aks kesmiyormusun ;D ;D ;D
Daha nasip olmadı ama geçenlerde arkadaş kullanma hatasi yüzünden kamyon çekerken kilide almadı diye aks kırdı eğer kilide almadığın taktırde sadece tek aşsa yük binebiliyor o bakımdan
birde abim kırdı onuda anlatayım defenderi ilk aldığında içinden aks çıkmadı malum asker sökmüş :smiley: sonra aceleden kaynak yaptık ve o aksı 1 sen kullandı ve oda kamyon çekerken kırdı yenisini aldık yola devam hemde 50 tl olanlarından zate hepsi 50 tl lik aks ;D ;D ;D

emrahmarti' Alıntı:
Aks kesmekte özel bir yetenek istiyor ama ;D

Ben aks ile beraber Detroit Locker kilidide dağıtanı gördüm Bolu'da.
Nejat a sorun veya MGK ya
Standart ı ucuz değilmi ,nejat nerde yolda bırakacak diye yazmıyormu ;D ;D ;D

Bi saniye ;D ;D ;D
caponlarda aynı sistemler var,ama servise sadece yağ değişimine gidiyorlar ;D ;D ;D
Hhehe buda çok inadırıcı oldu ercovada çamurun içinde şov yapan hilux un tamir ve değişen parça maliyetini duymuştum

Standart aks çok pahalı değil ama aracın sahibi çabuk gaza gelen, yapamazsın-çıkmaz-geçmez gibi kelimelere tahammül edemiyor ise zavallı akslar da bir yere kadar dayanabiliyor.

Bu şekilde kullanım ile ayda 2-3 kez aks kesmeye başlayınca standart akslar toplamda pahalıya gelmeye başlıyor, en ucuz yoldan çözüm bulunmaya çalışıyor. Buda daha çok aks kesilmesi anlamına geliyor aslında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,627
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR