7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,650,867
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

yunus bager' Alıntı:
Hhehe buda çok inadırıcı oldu ercovada çamurun içinde şov yapan hilux un tamir ve değişen parça maliyetini duymuştum
Konu saptı ;D ;D ;D
Standart araçların arazi performansından bahsediyorduk .
işletim masrafı dersek iş karışır,capona binememe sebebi zaten bu.
Suriyede toplasaydık aracı iş tamamen değişik olurdu ;D ;D ;D

Etiketler

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Konu saptı ;D ;D ;D
Ki bence capon her dakka bir tarafını dağıtan araçlara göre ucuz da kalabilir ;D ;D ;D

Bi saniye ;D ;D ;D
caponlarda aynı sistemler var,ama servise sadece yağ değişimine gidiyorlar ;D ;D ;D

Adam off-road dan bahsediyor Kerimcim :smiley:

Caddede kullanırsan tabi sadece yağ değiştirirsin ;D

Birde Kerim abi, işin şöyle bir yönü var. Japonlar zırt pırt arıza yapmıyor sadece yağ değişimine servise gidiyor ama arıza yaptığında da cüzdan da bayaa büyük bir delik açıyor. Bunu kabul etmek lazım.

Konu saptı ;D ;D ;D
Yav abi hani parçalarına bişey olmazdı
yani toyota ve mıcsubıshı kalitesine lafım yok ama okadarda değil

yunus bager' Alıntı:
Yav abi hani parçalarına bişey olmazdı
yani toyota ve mıcsubıshı kalitesine lafım yok ama okadarda değil
Yavuzun bir sözü çok hoşuma gitmişti ,
Zamanı gelen parça illaki kırılır ;D ;D ;D

ama bir capon kırmak zordur ,parçaları dayanıklıdır,araçlar diğerlerine göre daha az arıza çıkarır.

SDC' Alıntı:
Adam off-road dan bahsediyor Kerimcim :smiley:

Caddede kullanırsan tabi sadece yağ değiştirirsin ;D

ama eski LR lerle yeni Japonları karşılaştırıyor..
Bi Range Rover 'ı ya da Disco 3 ü de arazide deneyelim ne oluyor sonra bakalım, evlat acısı gibi ;D ;D
Yoksa eski model toyotaların da parçaları 5 10 lira..

Japon için Suriye'de toplamak diyorsun, bende LR için herhangi bir avrupa ülkesi diyorum. Hepsinde fiyatlar bizdekinden daha makul.

Defender için durum biraz farklı ama, malum ordu envanterinde bol miktarda var ve bunlar için yedek parça üreten çok sayıda firma var Türkiye'de. Bu sayede ucuza yedek parça bulabiliyorsun Defender için.

Sevtap ,yeni LR cadde de bile sorunlu ;D ;D ;D
sağlam caponları kırana kadar ,diğerleri çoktan hurdaya gider.

Ama zaten rubicon ve defenderden bahsediyorduk, siz araya japonları olmadı yeni LR yi soktunuz...

Defender den hırsınızı alamayınca ;D ;D ;D

emrahmarti' Alıntı:
Japon için Suriye'de toplamak diyorsun, bende LR için herhangi bir avrupa ülkesi diyorum. Hepsinde fiyatlar bizdekinden daha makul.

Defender için durum biraz farklı ama, malum ordu envanterinde bol miktarda var ve bunlar için yedek parça üreten çok sayıda firma var Türkiye'de. Bu sayede ucuza yedek parça bulabiliyorsun Defender için.
Emrah konu parça fiyatlarına kayıyor,
doğrudur Pajero ,Land.c ,işletim maliyeti bakımından pahalı araçlar,burda
ona bir şey demiyorum.
Konu standart araziye giren aaçlar

fastjunkie' Alıntı:
ama eski LR lerle yeni Japonları karşılaştırıyor..
Bi Range Rover 'ı ya da Disco 3 ü de arazide deneyelim ne oluyor sonra bakalım, evlat acısı gibi ;D ;D
Yoksa eski model toyotaların da parçaları 5 10 lira..
Onur RR yada disco 3 ü arazi kullanımında savunan yok zate
bu akşamki asık konu
şu anda dünyada üretilen araziye en uyğun araç defender ve rubicon'dur diğerleri süs köpeği deyince Kerim abiyide sonunda kızdırmayı başardım ;D ;D
hep benimi kızdıracaksınız ;D ;D ;D

LR 3 ve RR Sport hakkında bir yorum yapmak izor Ama onları arazi aracı olarak saymıyorum ben. LR'nin ürettiği son arazi aracı ( Defender bu sınıflandırma dışındadır. ) Disco 2 dir. Ondan sonra üretilenler SUV olarak geçen araçlar bence.

Yav yinemi LR a b..k atıyorsunuz ;D ;D

Defender in TC ön arka kilitten daha iyi çalışıyor, ayrca orta kilit TC ile birlikte veya değil defenderde standard, disco II lerinde hepsinde orta kilit var, Türkiyedekilerin çoğunda devereye sokmak içi kit alıyorsun, ama sistem yok değil , borusan öyle ithal etmiş, Geçenlerde botaşın disco II lerini inceledim benim discodan farkı yok yürüyende, düz r380 şanzıman ve roll cage var TC devereye girip çıkabiliyor, orta kilit standard.

LR aks kesmez özellikle arka aksları dana 60 ile muadil, kesilenler askeriye işi yerli akslar. Standardı 29 inch lastik için üretilmiş aksa 35 inch bağladık 1 sene oldu, al sana kayalık zeminden tam gaz bir çıkış, burada aks kesseydi kimse yinde birşey diyemezdi çünkü aşırı zorladım, uçarak çıktım, burada kopmayan aksa daha kimse diyemez sağlam değil diye.

SH100639.jpg
SH100640.jpg
SH100642.jpg
SH100645.jpg
SH100647.jpg
SH100648.jpg
SH100649.jpg
SH100653.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,627
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR