Küçük Dede
Discovery II 4.0 V8
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar
Benim büyük ihtimal yalan olacak, 27 sinde sınavım var nitekim.. :-[
Benim büyük ihtimal yalan olacak, 27 sinde sınavım var nitekim.. :-[

fastjunkie' Alıntı:Benim büyük ihtimal yalan olacak, 27 sinde sınavım var nitekim.. :-[
SDC' Alıntı:Pilavın dibi tutmasın dikkat, aynen öğrettiğim gibi![]()
nkurtkaya' Alıntı:Pilav mı dediniz?
Size nefis bir risotto tarifi. Mutlaka Arborio princi kullanın !!! Bulabilirseniz Porçini mantarı kullanmanızı tavsiye ederim. Risotto'nun lezzeti ayrıntılarda gizlidir.
Başlangıç olarak Salad Capris veya carpaccio yanına kırmızı şarap, tatlı olarak da tiramisu tavsiye ederim.
Mantarlı Ve Parmesanlı Risotto Yemek Tarifi - 4 kişilik
Malzemeleri
•500 Gr Mantar
•1 Tutam Safran
•4 Kaşık Zeytinyağı
•1 Adet Kuru soğan
•2 Diş Sarımsak
•350 Gr Arborio Pirinci
•30 Gr Tereyağı
•50 Gr Parmesan Peyniri
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Evinizdeki arzu ettiğiniz sebzeleri yıkayıp haşlayarak 1 litre sebze suyu (havuç, soğan, kabak, patates, taze fasulye v.s.) elde edelim. Mantarları yıkayıp temizleyelim. Kısık ateşte suyunu salana kadar pişirelim.Salınan su çekilmeden hemen başka bir kaba aktaralım. Mantar suyuna 1 litre sebze suyunu ilave edip hafifçe kaynatalım.Bu karışımdan 3 çorba kaşığını bir kaba alıp içine safranı koyarak bekletelim.Mantarları ince kıyıp zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanları,sarmısağı ve mantarları 5 dakika soteleyelim.Pirinci ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavuralım, tuzunu ve karabiberini ekleyip, sebze mantar suyu karışımının 1/4 ünü ilave edelim.Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim. Kalan sebze mantar suyu karışımını azar azar ilave edip her seferinde suyunu çektirelim.Suyumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.İşlemden sonra tereyağı, safran ve parmesanın yarısını ekleyip dinlendirelim.
Kalan parmesanla süsleyip servis edelim.
fastjunkie' Alıntı:εїз εїз εїз εїз
;D ;D
fastjunkie' Alıntı:Benim büyük ihtimal yalan olacak, 27 sinde sınavım var nitekim.. :-[
nkurtkaya' Alıntı:Valla bunlara iyilik de yaramıyor. Maden beğenmediniz yemekleri hepsini kaldırayım da zıkkımın kökünü yiyin emi![]()
nkurtkaya' Alıntı:Valla bunlara iyilik de yaramıyor. Maden beğenmediniz yemekleri hepsini kaldırayım da zıkkımın kökünü yiyin emi![]()
SDC' Alıntı:Aaa hemen kızma yahu
εїз kötü bişey değil ki![]()
nkurtkaya' Alıntı:Ben yaptığım yemeğe laf ettirmem. Beğenmeyen aynen zıkkımın kökünü yer![]()
SDC' Alıntı:Aaa hemen kızma yahu
εїз kötü bişey değil ki![]()
discovery-V8' Alıntı:;D ;D ;D ;D ;D
Bune ya böyle , Yeni Bir yarışma başlıyormuş "Kelebekler Yarışıyor" ;D ;D ;D