7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,435,142
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

cihanülker' Alıntı:
bilmem valla ben duyduklarımı söyledim , dahasıda var melih kardeşimiz ile idilen yollarıda bir düşün deriim

Dikkatli konuş burası LR sayfası sonra karışmam bak , basarım kaputuna ;D ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=61bljX_lGeU

Etiketler

Onur dün soruyordunya peki otomatikmi düzmü diye benim kafa kalın biraz zor anlıyorum, ben bunu çözene kadar kalmadığım yer kalmaz, o yüzden düz demiştim. Disco I de bukadar karmaşıkmı bilmiyorum, hiç araziye girmedim .

cihanülker' Alıntı:
vites D konumunda iken ,araçta bulunan arazi şanzumanı kolu devreye girmez , öncelikle D konumunda bulunan vitesi , N konumuna alıp sonrada ,L takabilirsiniz , sonrada kiliti açıp devam edersiniz ,araç saplandıktan sonra kilit açılmaz , patinajda açılmaz ,yani batmadan evvel kiliti açıp ,çıktıktan sonrada kilit kapatacaksınız , kolay gelsin

discovery-V8' Alıntı:
Onur dün soruyordunya peki otomatikmi düzmü diye benim kafa kalın biraz zor anlıyorum, ben bunu çözene kadar kalmadığım yer kalmaz, o yüzden düz demiştim. Disco I de bukadar karmaşıkmı bilmiyorum, hiç araziye girmedim .

aynı şeyler disco 2 dede var ulen ,manuelde nasıl yapıyorsun ,aracı low moduna almak için ,ana şanzumanı boşa almadanmı geçiyor ?

İster manuel, ister otomatik fark etmez. H-L-H geçişini vites boşta (N) iken yapmak lazım.

diğerlerini bilmem ama ben series de viteste iken alıyorum pek fark etmiyor. Debriyaja bastıktan sonra zaten boşta olup olmamasının bir anlamıı kalıyormu bilmem

cihanülker' Alıntı:
öpüyorum seni ,bunu anlatoyordum tırtıla , kendi arabalarında acaba kendinden yaylımıymışş acaba ?

Otomatik viteste bu işi yapmak düz vitese göre daha yavaş maalesef :(

acemi80' Alıntı:
diğerlerini bilmem ama ben series de viteste iken alıyorum pek fark etmiyor. Debriyaja bastıktan sonra zaten boşta olup olmamasının bir anlamıı kalıyormu bilmem

Debriyaja basınca vites boşta oluyor zaten, işte bu yüzden düz viteste daha hızlı oluyor :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Debriyaja basınca vites boşta oluyor zaten, işte bu yüzden düz viteste daha hızlı oluyor :smiley:

aman be kardeşim düşündüğün şeye bak ,o kadar hızı ben ne yapayım ,ne işime yarar ,arasında 2 -3 saniye oynar oynamaz düşündüğün şeye bak ,hadi alalım sana şöyşe hızlı bir araba artık hemende bir kar kampı patlatalım

Nejat , araç hareket halinde , H-L-H hiç sorun yok, devri tutturmak lazım okadar, low 5 te gidiyorsun , debriyaj 1. vites, sonra hi , trak diye geçiyor, tam tersi, hi 1 de gidiyorsun , debriyaj, 5 . vites, sonra low, aynen trak. ;D ;D Tecrübe meselesi.

ama difflock her hızda her şartta bir bilek hareketi ile devreye girip çıkıyor.

cihanülker' Alıntı:
aman be kardeşim düşündüğün şeye bak ,o kadar hızı ben ne yapayım ,ne işime yarar ,arasında 2 -3 saniye oynar oynamaz düşündüğün şeye bak ,hadi alalım sana şöyşe hızlı bir araba artık hemende bir kar kampı patlatalım

Bazen gerekiyor be Cihan. Manuel vites bana hep daha seri ve tamamen kullanıcı kontrolünde gelmiştir. Disco'ya bir türlü ısınamamam da düz viteslisini bulamamaktan kaynaklanıyor.

Yavuz'un dediği gibi, araç hangi hızdayken hangi vites nasıl geçer, bişraz tecrübeden sonra hareket halinde low-High, kilit kilitsiz herşeyi tek hamlede yapıyorsun. Örneğin, V8'ci arkadaşlarla Çamura girdin, çıktın ve düz yola geldin, adamlar basıp gidiyor, çünkü zaten çamuru da high'da geçmişler, sen bir de orada durup low'dan High'a alıcam diye beklersen olmuyor, hiç durmadan Low'dan High'a vitesi de 1 veya 2'ye düşürdün mü işlem tamam, bas gaza :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Bazen gerekiyor be Cihan. Manuel vites bana hep daha seri ve tamamen kullanıcı kontrolünde gelmiştir. Disco'ya bir türlü ısınamamam da düz viteslisini bulamamaktan kaynaklanıyor.

Yavuz'un dediği gibi, araç hangi hızdayken hangi vites nasıl geçer, bişraz tecrübeden sonra hareket halinde low-High, kilit kilitsiz herşeyi tek hamlede yapıyorsun. Örneğin, V8'ci arkadaşlarla Çamura girdin, çıktın ve düz yola geldin, adamlar basıp gidiyor, çünkü zaten çamuru da high'da geçmişler, sen bir de orada durup low'dan High'a alıcam diye beklersen olmuyor, hiç durmadan Low'dan High'a vitesi de 1 veya 2'ye düşürdün mü işlem tamam, bas gaza :smiley:

Seri olabilmek bazen hayat kurtarır, Discoyu yeni almışım ilk gezim , herşeyini biliyorum ama seri şekilde yapamıyorum alışkanlık oluşmamış, Reha önden bir tepeye doğru bastı çıkıyor , ıslak çim bir zemin, öyle rahat gidiyorduki , hiçbirşeye dokunmadan bastım gaza , yokuşun ortalarına doğru ivmem azaldı azaldı araç durdu tavuk gibi eşeleniyor ;D ;D ;D ;D

Reha tecrübeli , ortada low a ,arkasından kilide almış duraksamadı bile, biz orda 10 dakika kamp kurduk ;D ;D ;D ;D LRO dan Sağolsun Özaydın bana hızlandırılmış bir kurs verdi 10 dakikada , neyi nasıl hızlı yapacağıma dair.

Şimdi hi kilitsiz başlıyorum giderken kilide, güç yetmezse low a , tepede kilitten çıkıp gerekirse tekrar hi a bunlar saniyenin % 1 inde araç dümdüz giderken oluyor, dışarıdan anlaşılmıyor bile.

İlk gezimde konvoyu durdurup telsizden durun low a alıcam , hi a alıcam deyince millet gülüşüyordu ;D ;D ;D ;D ;D

Bende düşünüyordum bunlar nasıl gidiyorlar hiç araziyle oynamadan diye ;D ;D ;D ;D

Abi kendi kendine anlatıyorsun hepsi kaboldu bile :smiley:)))
boşver abi en kötü araç land rover olsun ama benim olsun :smiley:))

yunus bager' Alıntı:
Abi kendi kendine anlatıyorsun hepsi kaboldu bile :smiley:)))
boşver abi en kötü araç land rover olsun ama benim olsun :smiley:))

;D ;D

Hayır sormak istediğim bu şeyleri otomatikte yapabilirmiyiz? yani giderken h-l-h falan gibi, diff lock aynı zaten de otomatikte vitesi biz seçemiyoruz bu nasıl olacak, hep durup kalkacakmıyız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR