7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,435,486
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

fastjunkie' Alıntı:
Selam herkese. Ben araçları ikiye düşürdüm. Disco 1 ve 4runner.
Çağlar abimden bi 4 runner fikri alayım ?? :smiley:

onur 4runner çok sağlam tabiri caizse katır gibi amaaaaa, beni o araçtan soğutan önlerin salıncak olması..yükseltme şubu zor..ben kupa ile şase arasındaki takozları yükselterek (body lift) ve torsiyon -makas oynarak yükseltmiştim.
low vitesi harika...yükseltip büyük lastik takınca,vinç şubu da eklenince motoru zayıf geliyor birader.uzun yolda rampalarda 50-70 arasına düşerdi.motor 2400 benzinli (dizelde aynı şekilde)ufak geliyor..hesaplısından bulursan v6 3000 leri var onlar iyi..
Parça işi land cruiserla aynı ha deyince bulunmaz..ama motor ve yürüyen hiluxle çok benzeştiği için birçok parça ortak..kasa parçaları bulamazsın,ebayden getirirsen nerdeyse bedava parçalar.

sonsöz :hızı çok kafama takmam dersen iyi araba, (ön salıncağıda)
kliması var,camları otomatik,hidrolik direksiyon,moonroof, bagaj kocaman ,fiyatlar uygun.

gazlayayım biraz ;D ;D

DSC_5950.jpg

Görüntü032.jpg

sonhali2ha4.jpg

sonhali1iu3.jpg

Etiketler

fastjunkie' Alıntı:
Selam herkese. Ben araçları ikiye düşürdüm. Disco 1 ve 4runner.
Çağlar abimden bi 4 runner fikri alayım ?? :smiley:

Onur ciddi şekilde off-road yapacakmısın yoksa kamp mamp hafif kar çamur takılırımmı diye düşünüyorsun?

4runner önler burgu çubuklu, bağımsız aks , zorlamaya dayanmaz, kolay devrilir, eski 4 runnerlar (makaslı olanlar) önde sabit aks, amerikalıların en sevdiği araç, genelde toyota motorunu söker atarlar yerine v8 koyarlar.

Bir diğer konu bagajı çok güzel ama poposu çok uzun aynı kamyonetler gibi, takılmadık yer bırakmaz.

Aşağı yukarı aynı şeyleri yazmışız çağlarla , bende 2,4 turbo dizel vardı, 2 defa kapak çatladı, motoru hız yapmaz zorlamaya gelmez.

benzinlisi 2,4 (22r) kodlu toyotanın en sağlam makinelerinden amma kaldırmıyor kasayı..orjinal ayarlarıyla ve asfalt lastikleriyle gidişi idare eder,çok bunaltmaz.

çağlar' Alıntı:
onur 4runner çok sağlam tabiri caizse katır gibi amaaaaa, beni o araçtan soğutan önlerin salıncak olması..yükseltme şubu zor..ben kupa ile şase arasındaki takozları yükselterek (body lift) ve torsiyon -makas oynarak yükseltmiştim.
low vitesi harika...yükseltip büyük lastik takınca,vinç şubu da eklenince motoru zayıf geliyor birader.uzun yolda rampalarda 50-70 arasına düşerdi.motor 2400 benzinli (dizelde aynı şekilde)ufak geliyor..hesaplısından bulursan v6 3000 leri var onlar iyi..
Parça işi land cruiserla aynı ha deyince bulunmaz..ama motor ve yürüyen hiluxle çok benzeştiği için birçok parça ortak..kasa parçaları bulamazsın,ebayden getirirsen nerdeyse bedava parçalar.

sonsöz :hızı çok kafama takmam dersen iyi araba, (ön salıncağıda)
kliması var,camları otomatik,hidrolik direksiyon,moonroof, bagaj kocaman ,fiyatlar uygun.

gazlayayım biraz ;D ;D

Yapma yav önler de mi salıncak.. Hilux'un lüksü zaten diye önlerde helezon vardır diye düşündüm..
Umut abinin takoz da rampada düşüyordu ;D Zaten 3.0 V6 düşünüyorum.

cihanülker' Alıntı:
yunus 60 km dedin yoksa mil olarakmı kardeş ?? benimki lowda 80 100 gidiyorda ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D Geldi yine laf sokmaya , negüzel teknik meknik konuşuyorduk şurada ;D ;D ;D Sen git eski sayfalarda videolar var onlara bak gel ;D ;D

şahsi fikrim ön arka sabit aks en güzeli,en sorunsuzu..
bir uçtan girecek diğerinden çıkacak ;D

Görüntü006.jpg

discovery-V8' Alıntı:
Onur ciddi şekilde off-road yapacakmısın yoksa kamp mamp hafif kar çamur takılırımmı diye düşünüyorsun?

4runner önler burgu çubuklu, bağımsız aks , zorlamaya dayanmaz, kolay devrilir, eski 4 runnerlar (makaslı olanlar) önde sabit aks, amerikalıların en sevdiği araç, genelde toyota motorunu söker atarlar yerine v8 koyarlar.

Bir diğer konu bagajı çok güzel ama poposu çok uzun aynı kamyonetler gibi, takılmadık yer bırakmaz.

Ufak ufak yapıcam abi, ama zamanla ne olur bilemiyorum, kişi refikinden azarmış ;D ;D

Eski 4runnerları diyorum ben , 93 94 model falan. Kıçı biraz uzun evet, ama Discodan daha yüksek sanırım, discoyu standart hali çok çelimsiz görünüyor.

fastjunkie' Alıntı:
Yapma yav önler de mi salıncak.. Hilux'un lüksü zaten diye önlerde helezon vardır diye düşündüm..
Umut abinin takoz da rampada düşüyordu ;D Zaten 3.0 V6 düşünüyorum.
Torsiyon
Cihan ve Kerim abinin aracı gibi ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D ;D Geldi yine laf sokmaya , negüzel teknik meknik konuşuyorduk şurada ;D ;D ;D Sen git eski sayfalarda videolar var onlara bak gel ;D ;D

bilgisayarım göçtü ,yedek laptopla uğraşıp duruyorum imkanlar dahilinde , videoları izledim canimmmm ,hiç bir şey yok kayda değer ,tekniğe devam

cihanülker' Alıntı:
yunus 60 km dedin yoksa mil olarakmı kardeş ?? benimki lowda 80 100 gidiyorda ;D ;D ;D

;D ;D ;D Aman abi dur söyleme, adamın dudağı uçuklayacak yüreğine inecek ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Aynı hızda arazide arkamdan gel bakalım ne kadar gelecen

Hangi arazide ceanıııım, Patika orman yollarında mı ? Piknik alanlarında mı ? ;D ;D ;D
Bi göremedik seni arazide ki, beni bile gördüler ula... ;D

Yavuz abi Çağlar abinin koyduğu foto ile Bizim defender disco rrc arasında bir fark görebiliyormusun hanı bunu ben ii biliyorsunda bilmeyenlerede anlatmanı isterim :smiley:)))

Çağlarcım ne var ne yok. Müsait olduğun zaman Yavuzla sana gelip bi operasyon yaptırıcaz :smiley: ama geçici olacak :smiley: :smiley: :smiley:

cihanülker' Alıntı:

Sen gel akranına ceanım uğraşma 2,5 düz dizellerle, lowda 5000 devir 61 mil, daha basayımmı? ;D ;D ;D

[attachment=1]

yavuzv8.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR