7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,445,506
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

umutcelikel' Alıntı:
Orjinalliği hiç bozulmamış??????

http://www.sahibinden.com/orjinalligi_hic_bozulmamis_bulgar_sahibinden_yeni_alinmis_-19WQQaXQQ21586332WQQpXQQdisplayitem

Pala remzi gibi olmuş, araba utancından sokağa çıkamıyordur. ;D ;D

Etiketler

YAŞANMIŞ BİR LANDROVER ÖYKÜSÜ

Harp Okulunda motor ve ulaştırma dersleri hiç ilgimi çekmezdi. Tek hedefim geçer not almaktı. Mezun olduktan sonra ,Piyade Okulunda da aynıydı motor derslerinde direksiyon eğitimi de veriyorlardı. İsteyenler trafikten gelen heyet tarafından basit bir sınavdan sonra ehliyet alıyorlardı. O tarihte (1973)ehliyet bugünkü gibi hüviyet kadar yaygın bir belge değildi. Herkes de olmayan önemli, prestijli bir belgeydi.Ben ona da müracaat etmediğim için almadım.

1974 yılında Kıbrıs harekatı için Mersin Taşucu’ nda çıkarma gemisine araçlarımızı yüklerken bölüğe yeni tayinler geldi bunlardan biri de vekalet ettiğim bölüğe bölük komutanı olarak bir yüzbaşı atanmıştı. Bir yandan bölüğün savaş sorumluluğundan kurtulduğum için sevinirken diğer taraftan bölük komutanı olarak sahip olduğum ayrıcalıklardan olacaktım bunlardan biri de Bl.K. aracı idi.
Deniz piyade birliklerinin kıyı başını tutmaya çalıştığı çıkarma bölgesine geldiğimizde üzerimize yağmur gibi,top,havan,makinalı tüfek mermileri yağıyordu.12 saatten fazla süren altı dümdüz çıkarma gemisindeki yolculuk esnasında denizcilerden başka gemi tutmayan yüzbaşı ile ben vardım. Gemi sulu kapak attı ve araçları yarım metre suda yürüttükten sonra kıyıya çıkarmak gerekiyordu. Yüzbaşıyla şoförleri zorla yerlerine oturtup başına su döküp tokatlayıp kıyıya çıkartmaya çalışıyorduk. Cephane araçlarına veya tankere bir havan mermisi yada top mermisi isabet etmesi hepimizin sonu demekti. Erler arabaları kullanamıyorlardı veya suya sürmeye korkuyorlardı. O zaman araba kullanmasını öğrenmediğime lanet ettim. O sırada bizden önce çıkan deniz istihkam astsubaylarından biri bizim araçları tek tek kıyıya çıkardı.hatırlamıyorum ama adamın elini öpmediysem kesin boynuna sarılmışımdır.Şimdi bulsam yüz defa elini öperim.

Savaş biraz durulunca yani ateşkes imzalanınca ilk işim araba kullanmasını öğrenmek oldu.Birinci ve ikinci harekat esnasında ihtiyaç duyulan traktör-kamyon-otobüs gibi elimize geçen her vasıtayı kullandım.Halen o şartlarda nasıl kaza yapıp personele zarar vermediğime şaşarım.
İkinci harekatta bitip stabil duruma geçtiğimizde Benim jeep bölük komutanın olduğundan bir yere gideceğim zaman bölüğün ikinci dünya harbinden kalma Dodge ları veya silah taşıyan araçlarından biri ile gidiyordum. Bir yerde attan inip eşeğe binme durumu.
Mevzilerin hem gerisindeki evleri karargah gibi kullanmaya başlamıştık. Bir gün o bölgedeki Kıbrıslı Türkler den biri benim kullandığım evin sahibi fotoğraflarını istediğini karşılığında ne istersem verebileceğini söylediler. Bende karşı tarafdan bilgi getirirse verebileceğimi söyledim.Geçekten adam bilgi getirdi bende parça parça fotoğraflarını verdim.Aldığım bilgilerden Rumların nöbet tutmadığını hava karardıktan sonra herkesin tüydüğünü,bizden çok korktuklarını falan filan.Zaten Rum askerleri hep bana üniforma giydirilmiş siviller gibi geliyordu.Bize sadece Yunan komando birlikleri direnebiliyordu.

O tarihlerde Onur’un yaşında olup,doğal olarak imzamdakinin tersine “ YAVAŞ OLUP BASILMAKTANSA YAVUZ OL ASIL” felsefesini benimsemiştim.Güvendiğim birkaç personelle gidip Rumlardan bir jeep almak fikri çok mantıklı gelmeye başlamıştı.Düşünüp plan yaptıkca gayet normal geliyordu. güvendiğim takım çavuşuna konuyu açtım derhal hallederiz komutanım dedi. Gözü kara ve ağzı sıkı 5 erbaş ve erle birlikte bir plan yaptık.

Bu olayı dinlemedim ama, dinlediğim bazı şeyler varki burda anlatırsam......

İyisimi sen şu olayı tamamla.

Adam ne dakik ya.. cümlesini tamamlayıp çıkmış bizim yazdıklarımızda boşa gitti.

acemi80' Alıntı:
Adam ne dakik ya.. cümlesini tamamlayıp çıkmış bizim yazdıklarımızda boşa gitti.

Öyle oldu maalesef.

Oğlanı gönderdiniz mi hocam? Allah kavuştursun, hayırlı teskereler.

nkurtkaya' Alıntı:
Öyle oldu maalesef.

Oğlanı gönderdiniz mi hocam? Allah kavuştursun, hayırlı teskereler.

Saol Nejat hala sevk evraklarını alamadılar sıra vermişler Cuma günü sıra bana gelir diyor bekliyoruz.

acemi80' Alıntı:
Yunus 1629 cu sayfaya bu gün bir video koymuştum onu bir izlermisin ön taraftan gır gır bir ses geliyor ( sanki bir tasın içerisine nohut koymuşsunda çeviriyormuşsun gibi )

Ne olabilir? normalde pek duymuyorum ama dağ yollarında video çekimlerinde duyuluyor
Hocam kusuruma bakma şimdi bakabildim

ama sesten pek bişey anlayamadım ses dururkende geliyor galiba sanki kaloriferin burçları bozulmuş gibi sadece araç çalışırken kafutun içinden ses alırsan bekli daha iyi yardımcı olabilirim

yunus bager' Alıntı:
Hocam kusuruma bakma şimdi bakabildim

ama sesten pek bişey anlayamadım ses dururkende geliyor galiba sanki kaloriferin burçları bozulmuş gibi sadece araç çalışırken kafutun içinden ses alırsan bekli daha iyi yardımcı olabilirim

Sadece dağ yollarında duyuluyor normal çalışırken ve asfaltta yok. Video çekimlerimde duydum bende normalde duyulmuyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR