<div class="bbWrapper">@<a href="https://www.gezenbilir.com/uye/tekelimustafa.147961/" class="link link--internal" data-proxy-href="/forum/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fwww.gezenbilir.com%2Fuye%2Ftekelimustafa.147961%2F&hash=95d2293afe1af82b975a1da5037ac7fe">tekelimustafa</a><br />
<br />
Selamlar,<br />
<br />
Beni yanlış anlamayın... Bana aynı durum olsaydı asla almazdım. Elbette sevgili eşlerimizi kıramıyoruz ama istediğimi alamadıktan sonra tasarımı iyi olsa ne olur?<br />
<br />
Yeni modelin bana göre fiyatsal anlamında ve yenilik anlamında normalde sizi etkilememesi gerekiyor.<br />
<br />
ORTİZ 3.90 modeli yeni çıktığında eşimle yüz yüze gidip ziyaret edip Karavanı görmüştük. Buzdolabı üstü dolap işini o zaman sorduğumda yaparız demişlerdi... Yine başka talepler ve istediğim donanımlar ile ilgili önce mail atmıştım, cevap vermediler. Sonra telefon ettim, yoğunuz demişlerdi, Sahiplerinden Metin YILMAZ ile görüşmüştüm. Hatta konuştuklarımı Excel dosyasına da işlemişim. Neyse...<br />
<br />
Demek ki bazı şeyler değişmiş. Onlara çok sipariş almak yaramış heralde. Ama halkımızın en sevdiğim özelliği, zamanı gelir çok sipariş verir, zamanı gelir yüzünüze bakmaz ve bu günleri ararsınız.<br />
<br />
Tek avantajı standart karavan görünümünde olmadığı ve görece(!) ucuz gözüktüğü için insanlar ilgi gösterdi. Ama rakebet arttıkça bu görsel avantajı kaybedecekler.<br />
<br />
Hele bu zamana kadar bir türlü halledemedikleri ağırlık konusunu halledemedikleri sürece işleri zor.<br />
<br />
Ben şu 3 kişilik modelde ağırlık olayı çıktığında "İnsanları kandırıyorsunuz, hileli satış bu" diye Sosyal medyayı yıkmıştım. Sonra Metin YILMAZ bana facebooktan yazdı. Biz bilmiyoruz sizden öğreniriz diye. Sonra bu sözlerinin üstüne çaya davet etse de(Uzun uzun yazışmaları anlatmama gerek yok) son sözlerimde "İzmir'li firma olmaları (Memleketim olması sebebiyle) ve Karavan sektörünün desteklenmesini düşündüğümden, Umarım beni dinlersiniz ve zor da olsa değişirsiniz" dediğimi hatırlıyorum.<br />
<br />
<i><b>Bazı arkadaşların dediği gibi burayı Karavan üreticileri de okuyorsa açıkça bir şeyler söylemek isterim:<br />
<br />
=>750 kg altı karavan diye boy boy reklam yapıp, tanıtımdaki karavanın camlarını isterseniz O2 olur ama demek hiledir.<br />
=>Tüm reklamlarınızda hatta showroomda ön sürgülü camlı modeli gösterip, bunu isterseniz X TL diyip, sonra aa su alabilir su almayan karavan camı isterseniz 3X TL dediğinizde bu hiledir.<br />
=>Maliyetine karavan satıyoruz diyip, ihtiyaçlara göre karavanlarda gereken donanımlara piyasa fiyatından 2 kat fiyat verip(Bazı donanımlarda daha fazla), benden yaptırmazsanız sızdırma durumda garanti dışı kalır derseniz bu hiledir.<br />
=>4 kişilik camsız karavan 750 kg altı diyip aynı boyutlarda 3 kişilik modeli dolap ekledik diyerek 750 kg üstü satarız, derseniz bu hiledir. <br />
<br />
Siz ne söylersiniz söyleyin... <br />
<br />
=>Karavanı iyi yaparsınız, mühendissizindir, yıllara sair tecrübeniz vardır. Ancak pazarlama&satış ve müşteri ilişkileri bambaşka konulardır. Bunlara yatırım yapmak yerine biz profesyoneliz diyip her işi kendiniz yapmaya kalkarsanız, youtube fenomenlerinden medet umarsanız üzgünüm, başarılı olamazsınız. Bugün sipariş yetiştiremezsiniz belki rakabet koşulları gereği. Ama yarın, farklı tasarımda bir rakip gelir, siz sinek avlarsınız ve silinip gidersiniz. <br />
<br />
=> Benim hiçbir ticari amacım yok. Hiç bir kurumu da temsil etmiyorum. Rafineri&Petrokimya Şirketinde Kamu Uzmanıyım. İşletme okudum, ekonomi okudum, Hollandada yönetim üzerine eğitim aldım, Pazarlama üzerine İşletme Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans yaptım, şuanda da Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum ve İşletme Yönetimi ve Pazarlama üzerine Doktora'ya hazırlanıyorum.<br />
Direk, pazarda telefon hattı satmaktan tutunda, direk kapı kapı dolaşıp hayat sigortası satışına kadar satış alanında toplamda 10 yıllık tecrübemde vardır.<br />
<br />
Yine söylüyorum: Umarım beni dinler ve değişirsiniz...</b></i></div>