77 model cj5 arka sol lastik demiriyle beraber yerinden fırladı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan roadboybrk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,484

roadboybrk

Ana Kamp
50-60 civarı hızla giderken sol arka taraftaki lastik fırladı gitti.Anladığım kadarıyla aks kesmiş oluyor.Parçalar kolay bulunabilirmi,bana parça işçilik maliyeti ne olur,tamiri kolaymıdır?.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekküerler şimdiden.

Etiketler
Ynt: 77 model cj5 arka sol lastik demiriyle beraber yerinden fırladı

Doğru tespit aks kesmişsiniz.Geçmiş olsun, ulus oto , yada yaman jeep den temin edebilirsiniz. Takma işlemi basit.

Ucundan kesmiştir. AMC20 aksları ortadan keserse çift parçalı aks yerinden çıkmaz.

Göktuğ abi jant yaklaşık 50-60 cm bir demirle beraber çıktı.Masrafı ne olur acaba bana?

hep söyleyip riça ediyoruz profil doldururken hangi ilde olduğunuzu belirtirseniz daha fazla yardımcı olabilir herkes ....

Çıkması da var, yeniside. Ünal abi fiyat konusunda daha güncel bilgi verebilir. Sağ ve sol aks uzunlukları farklıdır, dikkat.. Ayrıca aks söküldüğünde başka yerlere zarar vermiş mi, kontrol etmek gerekir. Arka tarafta kampana ile fırladıysa frene basmış ve tutmamıştır. Merkeze bağlı demirler genelde yola fırlar bulamayabilirsiniz. Ustayla görüşüp malzemeyi alırken bunlarıda gözden geçirin..

jeep' Alıntı:
Çıkması da var, yeniside. Ünal abi fiyat konusunda daha güncel bilgi verebilir. Sağ ve sol aks uzunlukları farklıdır, dikkat.. Ayrıca aks söküldüğünde başka yerlere zarar vermiş mi, kontrol etmek gerekir. Arka tarafta kampana ile fırladıysa frene basmış ve tutmamıştır. Merkeze bağlı demirler genelde yola fırlar bulamayabilirsiniz. Ustayla görüşüp malzemeyi alırken bunlarıda gözden geçirin..
;D ;D ;D ;D ;DGöktuğ tecrübeyle sabit eminim, tüm olayı ince ayrıntısına kadar anlattın.

Bağırsaklar saçılmıştır yani. Kokorecide kopmuştur.(fren hortumu) ;D ;D ;D ;D ;D

göktuğ eyiekenleri söylemişde ufak bir not ilave edeyim aks bilyasının takıldığı yeri kendiniz kontrol edin cünki bu tip olaylarda bilya yatağı bozulur herşeyi yeni bile koysanız bilya yatağı bozuksa tekrardan aynı olayı yaşarsınız unutmayın özellikle siz kontrol edin işlem cok kolaydır parmağınızın ucuyla bile gezdirseniz anlarsınız

yavuz-çelikel' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;DGöktuğ tecrübeyle sabit eminim, tüm olayı ince ayrıntısına kadar anlattın.

Bağırsaklar saçılmıştır yani. Kokorecide kopmuştur.(fren hortumu) ;D ;D ;D ;D ;D

;D Yavuz abi inanırmısın hiç aks kesmedim amc20 de ;D hep şaftı kırdım. 20 nin üzerinde şaft yaptırdığımı bilirim. Yedek 2 tane taşırdım cj-5 de. Tecrübe bijon kestiğinde ortaya çıkmıştı bende ;D

Birde Çift parçalı aks sisteminde aks ile porya birleşimi konik freze. Yeni aks takılırken konik tam oturmazsa ilk zorlamada sıyırır. Çok dikkat etmek gerek. İlave aksa kama yeri açtırırdım. Filan filan.. yeni dana44 aks tek parça allahtan. ;D

Çok geçmiş olsun o süratte aracı yolda tutabildinizmi basımıza gelirse diye soruyorum..

Gelmiş geçmiş olsun,umarım yaralanma yoktur..
Lastik ve jant ebatınız ne?Çukur geçişinde mi oldu?
Birde kopan parçanın yakında fotografını verebilirseniz iyi olur?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri