83 Model Benzinli 2.5 İngiliz 110 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cihadaydinlik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,300

cihadaydinlik

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelik le selamlar ...sormak istediğim şey ben 83 model benzinli lpgli orjinal bir ingiliz defender buldum bu araç hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi araç nasıldır? parçası sorunları.kötü yönleri iyi yönleri arazide çekişi lpgye uyumu ne kadar yakacağı yardımcı olursanız sevinirim.saygılar

Etiketler
Ynt: 83 Model Benzinli 2.5 İngiliz 110 Hakkında

üstadım,

Öncelikle aracım modelini ve tipini teyit edelim. Geri kalanını sonrada hallederiz.

Araç 83 model ise seri 3 dediğimiz modeldir. 3 kapılı tipleri 88, 5 kapılı tipleri ise 109 diye anılır.

Bu araçların motor haçmi ise 2295 cc dir. halk arasında 2 bir çeyrek diye anılır.

Benim gözümde dört dörtlük bir araçtır.

Güle güle kullanın. Hayırlı olsun.

evet araç 5 kapılı 109 orjinal ingiliz demiş ve 80.000 de motor kapağı açılmamış verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.ayrıca birşey daha sormak istiyorum. parça sıkıntısı olurmu ? ve pahalımı?

Üstadım,

83 model bir aracın motor durumu en iyi kompresyonu ölçülerek anlaşılır. Ölçtürün içiniz rahat etsin.

yedek parça konusuna gelirsek sıkıntımız yok. Fiyatlarıda kaporta hariç oldukça normal.

Başımız sıkışırsa yedek parça konusunda yardımcı olabilirim.

Yardımların için çok teşekkür ederim.aracı nasipse yakında alıyorum tekrar sağol...

cihadaydinlik' Alıntı:
Yardımların için çok teşekkür ederim.aracı nasipse yakında alıyorum tekrar sağol...
siz aracı alın biz size buradan yardımcı oluruz parçalar konusunda hiç yoktan kendi adıma kaporta konusunda kargo falan hallederiz herşeyi biz bir aileyiz :smiley: bu arada fiyat olarak araca ne kadar istiyorlar

cihadaydinlik' Alıntı:
10 bin lira istiyorlar üstadım ama öyle böyle orjinal değil...
eğer siz beğendiniz ve içinize siniyorsa düşünmeyin derim çok zevkli araçlardır.bol eğlenceli bol gezmeli günlerde kullanın derim.

Ben beğendim nasipse 1 kaç güne almaya gideceğim desteğin için sağol eğer parça sıkıntım olursa bi alo derim :smiley:

1,5 sene kullandım 83 model benzinli...
Muhteşem bir araç diyebilirim kesinlikle... yakıt konusunda biraz üzebilir :smiley:

Ben lpg de kullanmayı düşünüyorum o yüzden pek problem olacağını zannetmiyorum :smiley:

Yeniden merhaba arkadaşlar ben aracı aldım ...lpd 750 krş yakıyor bu konuda ne yapmam lazım bujiler değişti platin meksefe sağlam bu neyden yapar gaz ayarı falan da yapılı acil yarmdımmm ???

Bir yanlislik var gibi benzinde ne kadar yakiyor arac eger benzindede 75 kurus civarinda yakiyor ise lpg nizde problem olabilir beyini degismeli diye dusunuyorum bir lpg ciye danisin 2.5 motor icn bile bu deger cok yuksek 5.9 grand cherokee bile bu kadar yakmiyor bilginize.... Saygilarimla

Hayırlı olsun, güle güle kullanın,
aracın resimlerini bekliyoruz. bu arada motor içi lpg donanımının ve karbiratör girişinin resimlerinide yüklerseniz, ek bilgide alabilirsiniz.
Arkadaşın söylediği gibi cihaza baktırın, hava filitresini mutlaka sökün, gazyagı,mazot , benzin ne bulursanız iyice yıkayıp bol bol hava tutarak kurutun, yagını tamamlayıp yerine takın,
sizin zrzç 35,40 krş arası yakar.
Küçük bir not Sarı topuz takılı kalmasın ona bakın,(sarı yukarıda, kırmızı ileride olacak)
tekrar hayırlı olsun.

cihadaydinlik' Alıntı:
Yeniden merhaba arkadaşlar ben aracı aldım ...lpd 750 krş yakıyor bu konuda ne yapmam lazım bujiler değişti platin meksefe sağlam bu neyden yapar gaz ayarı falan da yapılı acil yarmdımmm ???

Benzinde araç kesiklik yaşıyorsa gaz kesmek gibi çok kısa anlık platin........... açıklığını kontrol ettirin distrübitor içindeki burca mil adı her ne ise ona baktırın bir seyimli dönüş yapmasın bu ateşlemeyi dengesizleştirir buji ve en önemlisi buji kablosu lpg değişcekse lavato veya brc ve beyin major dedikleri buyuk olsun eksoz monifot u na ilk çıkış ağızına başta tüm eksoz a bakın kalbratör lpg girişi üst allata bogazdan mı delimi doğru yapılmışmı lpg beyninden çıkan hortumların boyu çok uzun olmasın boşta aracın akışkanlşığı nasıl bir kasıntı veya el freni çekili kalmış hissi varsa hemen frensistemi başta tüm yürüre baktırın en son piston gömlek allah ne verdiyse aşağıya kadar tertemiz olur fakat 400 krş hedef aşağısına ne yapsanız düşmüyor yazdıklarımın hepsini denedim ben 350 krş zorluyorum bişey bulursam yazarım

hayırlı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,081
Kayıtlı Üye Sayımız
166,823
Kaydolan Son Üyemiz
Эмбер

Çevrimiçi üyeler

Geri