89 hilux 4x4 de konfor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altayugurlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,377

altayugurlu

Ana Kamp
Merhaba, sürekli sorularımla umarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur.
Hiluxun makaslarından birer veya ikişer yaprak alsam hem aracımın arazi artikülasyonunu hemde sürüş konforunu arttırmış olurmuyum, daha önce böyle bir işlem yapanımız varmı?
Aracımda kesinlikle ağır yük taşımıyorum, sırtımdaki rahatsızlıktan dolayı artık işkence haline gelmeye başladı.

Etiketler
Ynt: 89 hilux 4x4 de konfor

Hiluxun makaslarından birer veya ikişer yaprak alsam hem aracımın arazi artikülasyonunu hemde sürüş konforunu arttırmış olurmuyum, daha önce böyle bir işlem yapanımız varmı?
Aracımda kesinlikle ağır yük taşımıyorum, sırtımdaki rahatsızlıktan dolayı artık işkence haline gelmeye başladı.

Yük taşımayacaksanız yaprak yayı komple söktürüp helezon yay ve amortisör taktırabilirsiniz, arazi artikülasyonu artar, ama sürüş konforu konusunda şunu söyliyeyim bu araçlarda konfordan ziyade yol tutuş aramakta fayda var. Konforlu arazi aracı kavramı kendi kendisiyle çelişen bir tezat.

Bu arada bu tür değişiklikleri yapacak kişi ne yaptığını iyi bilmiyorsa sonuç daha iyi değil daha kötü de olabilir.
Araçta yapılacak değişiklerin projelendirilip onaylanıp ruhsata işlenmesi vs gibi yasal zorunluluklar da olabilir.
Bu sebeplerle hiluxu satıp daha konforlu bir araç bakmak daha pratik te olabilir.

altayugurlu' Alıntı:

Sırtınızdaki rahatsızlıktan bahsettiğiniz için aklıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim (ben de de bel fıtığı olduğundan dolayı) aracınızın koltuğu orijinal koltuk ise ve herhangi bir değişim yada sünger dolgu değişimi yapılmadı ise buda çok ağrıya sebep olur. Özellikle ağrınızın olduğu bölgeyi destekleyecek bir sırtlık temin etmeyi denediniz mi?

Selam Altay Bey,

aracınız tek kabin ve diğer çift kabinlere göre, arkası daha hafif..Malum,yük ve istihab haddi..

aracı yumuşatmak adına yapılacak tek şey var..o da şudur.;

makaslardan kat aldırmayınız..geri kalan makaslar çok kısa sürede deforme olur veya direk kırılırlar..

ön makaslara dokunmuyoruz..

ustanıza gidin ve arka makasların en altındaki,diğerlerine göre daha kısa ve etli bir yaprak göreceksiniz..

işte bu yaprağı,üzerindeki makaslara hafif kavis verdirerek,diğerlerinden ayırın..

böylelikle, askari ağırlıklarda süspansiyonu sadece üstte kalan daha esnek ve ince makas grubu üstlenecek, en alttaki daha mukavim olan katın grup içinde kalması ile de

makaslarınızın kırılmasını engellemiş olacaksınız ve Hilux biraz daha yumuşak ve esnek olacaktır..

Koltuk modifikasyonları ile de,zıplama ve titreşimleri daha az hissetmekte mantıklı bir öneri..

kalın sağlıcakla...

yanıtlarınız için teşekkür ederim. Sayın Mudanyalının önerisini deneyeceğim, gelişmeleri haber veririm.

Selamlar,

Aslinda makaslarin uzerine koruk de takiliyor, yuksuz bindiginiz zaman korukleri hava ile doldurup devreye sokuyorsunuz, yuk cokmise korukleri indirip makaslar devereye giriyor, biraz masrafli ama keisn konfor :smiley:. asagidaki youtube linkinde uygulamayi gorebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=WKAZ7o4SgNE

Ferhat bey , teşekkürler harika bir sistem . Maliyeti hakkında fikri olan çıkacakmı bekleyelim ;)

Sayın Mudanyalının önersi ise denenebilir , mantıklı ve maliyetsiz :smiley:

İZZLAND' Alıntı:
Ferhat bey , teşekkürler harika bir sistem . Maliyeti hakkında fikri olan çıkacakmı bekleyelim ;)

Sayın Mudanyalının önersi ise denenebilir , mantıklı ve maliyetsiz :smiley:

Selam İZZLAND..

öncelikle yeni Hilux'ünüz hayırlı olsun..İyi günlerde,mutlulukla kullanın..

bu körük meselesi harika..ama körüklü Hilux'mü, yoksa direk aynı parayı Hilux'un üstüne ekleyerek VX100 'mü.? ;D

benimkisi öneri değil..elimde son kalan ''kulağımın arkasından'' çıkartarak yazdım..

araçların orjinalliğini bozmadan yapılabilcek en sağlıklı işlem..Makaslı araçlarda çok faydası oluyor..

kalın sağlıcakla..

Ali bey teşekkür ederim ,cümle arkadaşların kazasız belasız kullanmasını niyaz ederim.
Körük meselesinin mali durumu ,yazdıklarınızdan 30 aşağı 50 yukarı belli oldu sanırım ;D
Makas önerinizi en kısa zamanda ,uygulayıp, deneyip tekrar sizlerle paylaşacağım .
Hilux ları uzun zaman (88-95 arası) kullandım . Eski işimde sürekli anadoluda idim,lakin normal 4x4 aracı performanslarını pek zorlamadığımız için , şimdi Golyatımla yeni tanışmış gibiyim ,
arkadaşlarımla deneyim paylaşacağım ,bilgi alacağım daha çok şeyimiz olacak sanırım . Sağlıcakla ve dostçakalın.

Selam..

Hilux'ü istesenizde zorlayamazsınız.. Arazide zaten o bildiğini ve gereğini yapar.. ;D ;D

maaşallah diyelim..

Selamlar,

Bildigim ve biraz arastirdigim kadari ile (Turkiye fiyatlarini bilmiyorum) butun koruk sisteminin fiyati yaklasik 900 dolar. Kit icerisinde:

Air Compressor
8 Air valves 3/8Kit
5 gallon air tankKit
10 switch box
50 ft 3/8 airline
4 Air bags
Fittings
PSI switch

ve sistemi de kurmak tek kisinin yapabilecegi kadar kolay. Asagidaki adreste daha fazla bilgi var.

http://www.streetbeatcustoms.com/Air-Suspension-Inc/Air-Suspension-Kits/Custom-Air-Suspension-Kit/582027/

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
gezensinem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR