90 lık Seri III lerden Defender Olur mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scubaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,182

scubaman

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Web
www.bettapet.com
Herkese selamlar .
Arkadaşlar malum piyasa da 90 lık defender bulmak zor seri III lerden alsam bi tane motoru tdi şanzıman ı da rn380 yada lt 77 ile değiştirsem diyorum tabiki kasa da değişecek yada uygun şekilde modifikasyon olacak fakat şase lerınde fark varmı ? Kısacası Seri III şase sinin üzerine defender bina edebilirmiyim. Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum ..

İlgilenen arkadaslara şimdiden tşklerrr...

Etiketler

Ynt: 90 lık Seri III lerden Defender Olur mu ?

110 alıp kestirmek daha kolay

ama neden 90 üzerinde ısrarlısın? 110, 90 ın yaptığı her işi yapar içinde de kamp yaparsın :smiley:

iyi ya işte bende onu diyorum arada 2'' var yaklaşık 5 cm bunun üzerinde oynayamazmıyız? 110 uzun kestirsem 100 luk yapsam ne kadar randımanlı olur bilmiyorum.. en son care 110 toplıcam bi tane

İsmail bey olmaz diye bişey yok ama çok meşakatli bir iş
Nacı abininde dediği gibi 110" defenderi 90" e çevirmek daha mantıklı hatta örnekleride var
Hatta 110" 100" e çevrilmişi var o çokdaha güzel
Kasalı bir defender dingil mesafesini 100" e getirip üstünü kapatırsanız daha iyi olur 2, sıradaki kapılarla uğraşmamiş olursunuz
Antalyadan bir abimiz yapmiş resmini bulursam koyarım

al sana proje...

- s2 yada 3 neyse alacaksın ( defender 90 dan daha hafif olduğu için)
- üzerini açacaksın, bikini top tente koyacaksın
- arka difransiyelini salisbury yapacaksın ( defender 110) - dana 60 a karşılık gelir
- ön difransiyelini de disco1 yada RR yapacaksın
- frenler disk ve hava kanallı olacak
- arabayı standart yüksekliğinden 2 veya 3 inç alçaltacaksın
- motoru 5,7 lt enjeksiyonlu yeni jenersyon bir amerikan motor ile değiştireceksin - min 400 hp
- TH400 otomatik şanzıman koyacaksın
- araba NAS sarısı boyanacak

sonrası sana kalmış...

Özel birşey yapmak isteniyorsa, mutlaka 100'' olmalı demek,
geriye kalan alternatifler doğrudan Defender araç almaktır.

Şasiler birbirine çok benzer ama ufak tefek materyal farkları, küçük ayrıntılar bile Şasi karakterini değiştirir.

Vallahi 2 dakikada hayallarimin sınırlarını değiştirdin Naci bey hayali bile cok hoşş 5.7 motor 400hp ver gazı ver coşkuyu ondan sonra arazi de dayanmaz

Eywalla o zaman seri III ten vazgectım şimdi bana bi adet 110 luk 5 kapılı bi arac lazım motor ve şanzıman olmasa da yada calışmasa da olur fiyat daha uygun olur diye diyorum yani tam bi hurdaya ihtiyacım var herşeyini sıfırdan toplayıp aracımın herseyini bilmek istiyorum. Ben araştırmaya başlıcam p.tesiden itibaren sizin de aklınızda olsun arkadaşlar

scubaman' Alıntı:
Eywalla o zaman seri III ten vazgectım şimdi bana bi adet 110 luk 5 kapılı bi arac lazım motor ve şanzıman olmasa da yada calışmasa da olur fiyat daha uygun olur diye diyorum yani tam bi hurdaya ihtiyacım var herşeyini sıfırdan toplayıp aracımın herseyini bilmek istiyorum. Ben araştırmaya başlıcam p.tesiden itibaren sizin de aklınızda olsun arkadaşlar
Niyetiniz 100" yapmaksa 5 kapılıya gerek yok

scubaman' Alıntı:
Bu arada şu kutu içinde önceki mesajı nasıl yayınlıyoruz kopyala yapıştır yapınca yetiyormu?

Meşajına cevap vermek istediğinin kişinin mesajından alıntı kısmına basarak bir satır alttan devam ederek cevap berebilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR