91 Daihatsu Feroza Komple Motor Tamiri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macellan80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,853

macellan80

Yeni Üye
Yer
mersin
herkese Merhaba arkadaşlar.
öncelikle böyle bir forum oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. mersin üniversitesinde okuyorum ve dağcılıkla uğraşıyorum. aslında büyük ve oturaklı binek tip bir araç ararken 91 model bir feroza aldım. araç kasa, boya-kaporta, şanzıman, iç döşeme olarak gerçekten çok temiz. ancak 11 yıl daihatsu servisinde çalışan ustam; araçta yatak sesi olduğunu ancak ısınınca geçtiğini, böylede uzun bir zaman binebileceğimi ancak motordaki bu arızayı yaptırırsamda haliyle performans ve yakıt olarak çok daha memnun kalacağımı söyledi.
her n kadar öğrenci halim böyle yaptırmadan bin desede, arabayı çok sevdiğim için yaptırıp tam zevkini alarak binmek istiyorum. ancak mersinde parça gerçekten sıkıntılı gibi görünüyor. daha önce ferozaya motor tamiri yaptırmış olan veya konudan anlayan arkadaşlardan çok acil yapılacak işler, yedek parçacı ve özelliklede fiyat konusunda öneriler bekliyorum.

not: arkadaşlar araçla of-road yapmak gibi şimdilik fikirlerim yok. çoğunlukla şehirde ve hafta sonları tırmanışlarımda kampa giderken çokda zorlu olmayan çoğunluğu şehirler arası yolda sadece son kısımları kısa süreli stabilize yollarda kullanmayı düşünüyorum. ve de LPG taktırmayı düşünüyorum. bu konuylada ilgili fikir verirseniz çok sevinirim. herkese şimdiden çok teşekkürler. saygılarımla...

Etiketler
Ynt: 91 Daihatsu Feroza Komple Motor Tamiri?

tekrar mrb arkadaşlar.
görünen o ki pek ilgilenen olmamış sorduğum sorularla ilgili. hiç mi daihatsu kullanan yok içinizde. gerçekten yardım bekliyorum. tekrar teşekkürler...

Parcaci konusunda birsey diyemem.
Motor yapilirken 3 lira dan kacma ilerde 5 lira masraf edmemek icin.
Motor parcalarinin hepsi bozuk cikacak sekilde hesap yap.(Piston gomlek,krang, eksantrik yatagi,gibi parcalari fiyatini mutlaka ogren)tup takacaksan sibob kapagina mutlaka celik yuva caktir.
Masrafli bir ise giriyorsun isin zor. Simdiden kolay gelsin

slm ferozadaki motor binek araçtaki 1.6 benzinli motorla aynı parça sıkıntısı çekmezsin
takıldığın yer olursa yardımcı olurum

vallahi her türlü yardıma ihtiyacım var. ilgin için çok teşekkürler. msn adresim oguzz27@hotmail.com telefon numaram 0531 748 66 96 . msn den veya telefondan konuşursak çok sevinirim. saygılarımla...

Merhaba,
uzun zamandir işlerimin yogunlugu sebebiyle buralarda olamadım.evet Bir FEROZA sahibisin.hayırlı olsun bendede var ve gecen ay komple
motoru revizyon ettim. bana yaklasik işcilik dahil 2.300 TL maal oldu. Yalniz unutmamam gereken en onemli husus. ( Motorda Kullancagin Ana parcalar ) piyasada bulunan motor ust kapak contasi felan tamamen hayal kirikligi. sakin unutma asil olan parcalari mutlaka yetkili servisinden alman gerekecek. zaten bu Ferozalar kolay kolay parca bozmamaktadır. ne var kullanimi biraz sert.gelelim yürüyen aksama ..( fren balataları ,debriyaj seti, debriyaj teli , ve elektrik aksami ) İstanbul AKSARAY ( Piyasa oluyor ) rahatlikla ve ucuza bulabilirsin. herhangi bir guncel aracla mutlaka yedek parca fiyatlarini karsilastir. goreceksin FEROZA hakikaten pahali bir arac degil.
Motorda onde sogutma sisteminde ( fan ) pervane ...orjinali mutlaka ( TERMİK ) Olmali. halk dilinde CİVALİ Fan derler. sakin ola eger motorunu revizyon ederde elektrikli fan kullanimi yaparsan ettigin masraflar kisa bir sure sonra bosa gider. bana gore bu araclarda en pahali parca olan TERMİK ve Termostat. bunlar orjinallse yıllarca kos.Benim aracimda LPG mevcut oldukca ekonomik oluyor.sende taktirabilirsin. kolay gelsin

arkadaşım bendede 91 model feroza var. bu hafta sıfırdan motor yaptırıyorum parçalar 1.235tl tuttu ustalık ve rektefiye ile birlikte 1.000tl gibi işçilik veriyorum. değişen parçalar grank kolu, ana kol yatakları, pistonlar sekmanlar gömlekler komple takım, siboblar sibob lastikleri takım, contalar takım olarak değişiyor.

FEROZA 1.6 NIN KRANK MİLİ PİSTON SEKMAN VE TRİGER KAYIŞLARI

FEROZA 1.6 NIN KRANK MİLİ PİSTON SEKMAN VE TRİGER KAYIŞLARI VAR ELİMDE GEREKEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM.

CIMG0754.jpg

CIMG0759.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,972
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri