91 model jeep

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mhrcck Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,522

mhrcck

Ana Kamp
arkadaşlar 91 model bir xj jeep buldum araç gayet temiz duruyor.ancak benim takıldığım konu bu araçlarda airbag yok ve kokpit 97-98 modellere göre daha kaba . bu araca yeni modek kokpit uyarlanabilirmi ve araçta airbag olmaması ne kadar etkili olur.nerdeyse 20 yaşında bir araba malum .alırken nelerine dikkat etmek gerek.son olarakda hıgh output motor nedir ?yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: 91 model jeep

Airbag her ne kadar ,kaza yapan araçlarda ,can güvenliğini destekleyici bir sistem olsada
esas yükün büyük bir bölümünü emniyet kemeri karşılıyor.
şahsi fikrim airbag olmasa da olur.

kokpit konusunda bilgisi olan arkadaşlar yazacaklardır,
eski tip kokpitler,yolcu tarafında bir göz barındırdıkları için bana daha işlevsel geliyor.
görüntüsüde bana daha güzel gelmişti ,tabi tercih meselesi.

hıgh output,motor hakkında daha detaylı bilgiye sayfalarda ulaşabilirsiniz.
91 ve sonrası motorlarda güç arttırılıp ,verim yükseltildi .
Ana fikir 177 beygirlik araç 199 beygire çıkarıldı.

güç artırımı yanlış hatırlamıyorsam sadece enjektör sisteminin değişikliğiyle sağlandı.
kullanılan motorları aşşağıda veriyorum.

1984-1985 2.5 L, 150 CID AMC 150 I4, Carbureted 105 hp
1986-1990 2.5 L, 150 CID AMC 150 I4, TBI (fuel injected) 117 hp updated in 87-90 to 121hp
1984-1986 2.8 L GM 60° LR2 V6, 110 hp (82 kW)
1985-1987 2.1 L Renault turbodiesel I4 (initially sold in U.S. and until 1993 in Europe)
1987-1990 4.0 L, 242 CID AMC 242 I6, 173 hp with Renix fuel injection system
1991-1996 4.0 L, 242 CID AMC 242 "High Output" I6, 190 hp (142 kW) with Chrysler fuel injection system
1994-1996 2.5 L VM Motori turbodiesel with intercooler I4, 118hp (sold in Europe and South America)

selamlar airbag of road araçlarında çok önemli bir unsur değil en önemlisi hayat kurtaran emniyet kemeri ve aracın kokpiti o araca çok otantik bir hava kazandırıyor.wrangler rubiconlarda bile o kokpite benziyor mesela direksiyonları aynısı bana göre o kokpit çok hoş ve o araca çok ayrı bir hava katıyor..

Arkadaşlar link ini attığım araca bakarmısınız değerlendirmenizi rica ediyorum.Birde bu araçların yakıt sarfiyatı nasıldır reel değerlendirmeleriniz benim için çok önemli yardımcı olursanız sevirim.şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/bayan_ogretmenden-04WQQaXQQ17088850WQQpXQQdisplayitem

pancarmotorcu' Alıntı:
bence modeline ve temizligine göre degerlendirirsek ,fiyatı çok fazla bence , fiyatı 12.13 tl gibi olursa oda yakından incelem şartıyla belki diyoum
Abi bu fiyat çok tabii,bastırcaz biraz en fazla 15 gibi düşünüyordum ben .dış görünüşe ne dersin

pancarmotorcu' Alıntı:
bence modeline ve temizligine göre degerlendirirsek ,fiyatı çok fazla bence , fiyatı 12.13 tl gibi olursa oda yakından incelem şartıyla belki diyoum

hasan suzuki değil bu :smiley:) bugünkü şartlarda normal 4.0 lt en tutulan modeli bide laredo olsa tadından yenmez

Cherokee XJ ,
21 yıl üretimde kalmış bir araç ,
yıllara ve içindeki aksesuar farklarına göre çeşitli isimler aldı .
Bizdeki Doğan,şahin gibi ( yıl bazında alırsak ,motorlarında büyük değişikliklerde oldu.)
Laredo-Limitet ismleri arasında sadece elektrikli koltuk,deri döşeme gibi aksesuar farkları var.
Gerçi bir Laredo deri koltuklu geldiği gibi ,bir diğerinde olmayabiliyor.
Biraz karışık kimisinde LSD kilit var kimisinde yok ,biraz şans işi
Aracınızda LSD olup olmadığını ve Selec-Trac arazi vitesi olup olmadığını kontrol edin,
bu 2 si varsa arazide daha rahat edersiniz.
l

çok çok çok pahalı bu paraya gitbir zj al hocam...tam tabiriyle saçmalık bu paraya bu araba alınmaz daha araziye girmek istiyorsan bi de o kısma para harcıyacaksın...ben olsam zj ye bakardım yada 91-92 temiz max 13 verirdim...iyi değerlendirin bence...

Fiyatı 17 bin demeseler eyiydi ..

eski model sevenler için araç sıkıntısız duruyor.

14 500 deseler eyiydi :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler