91 Otokar ile 87 İngiliz Defender Arasındaki Teknik Farklar Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jamboree66 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,250

Etiketler
Ynt: 91 Otokar ile 87 İngiliz Defender Arasındaki Teknik Farklar Nelerdir?

şanzımanların üzerindeki seri numaralarını kontrol etmekte fayda var derim... ne öğrenmek istiyorsunuz?

detaylı bilgi ashcroft'un sitesinde olmalı http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/

bende hep kalite farkları var mı diye merak etmişimdir. malum biri yerli...

Otokar'ın montajını yaptığı Defender'ların motor, şanzuman, diferansiyel, direksiyon kutusu vs vs tüm mekanik aksamları komple olarak Land Rover'den gelmektedir, burada, şasi Otokar tarafından imal edilmekte, diğer parçalar, camlar, kapı fitilleri, kablo demetleri, farlar, sinyaller vs iç piyasadan temin edilmektedir.

BEN YILLARDIR 1969 - 1973 -1982 1985 1992 VE 1996 MODEL LAND ROVER LER KULLANDIM ARADAKİ FAR SADECE VE SADECE ENGLAND oluşudur neden diyeceksiniz

çükü land rover bir iplis araçtır ingiliz montaj farkı var dır örneğin akisleri ön akis arka akis şase perçinler malzeme kalitesi lucas elektrik mlz farlar sinyaller üzerinde hep england yazar defransiyeller faklı olur

İyi günler arkadaşım ban görede england ile otokar arasında çok fark var bende 1987 ve 2004 defender var ben 1987 modele biniyorum her bakımdan england bir numara derim farkını ancak kullanınca anlıyorsunuz saygılar.

Otokar olanlarda şasi çatlama ve kırılma şikayetleri vardır gögüs sacı ve kapı karkasları çok hızlı çürür,
İngiliz olanlarda şase daha esnek oldugundan kırılma burulma ve çatlamaya mukavimdir gögüs sacı ve kapı karkasları galvanizli oldugundan çürüme çok az ve oldukça geç olur,
mekanik aksamda otokarlarda dişli sesleri ugultu ve ötmeler hayli fazla iken ingilizlerde yok denecek kadar azdır.

CEM50' Alıntı:
Otokar olanlarda şasi çatlama ve kırılma şikayetleri vardır gögüs sacı ve kapı karkasları çok hızlı çürür,
İngiliz olanlarda şase daha esnek oldugundan kırılma burulma ve çatlamaya mukavimdir gögüs sacı ve kapı karkasları galvanizli oldugundan çürüme çok az ve oldukça geç olur,
mekanik aksamda otokarlarda dişli sesleri ugultu ve ötmeler hayli fazla iken ingilizlerde yok denecek kadar azdır.

İyi günler,
Şase kırılmasına 1995 Otokar üretimi pikap modeli Defenderde tanık oldum. Arka kasanın başlama hizasından kırıldı, şasenin üst bölümünden birkaç cm. aracın arkasını ve önünü bir arada tutuyordu, yoksa ikiye ayrılacaktı. Selamlar.

Arkadaşlar merhaba,
Adana' dan amatör bir Defender sevdalısıyım. Amacım yazılarla ön tecrübe kazanıp bu konuda station wagon 110 Defender toplamak. Forumdan araştırdığım kadarı ile ve mail alışverişi yaptığım arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile (yanlış bilmiyorsam ) Otokar 1987 senesinde Defender' ları üretmeye başlamış.
Gezenbilirde ve farklı sitelerde bir çok satılık Defender var. Defender' ın orjinal İngliz olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ?
Ayrıca İngiliz üretimi olanlarda aracın nereleri alüminyumdan mamül ? Bilgi veren olursa sevinirim.

Gurkanerkal' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Adana' dan amatör bir Defender sevdalısıyım. Amacım yazılarla ön tecrübe kazanıp bu konuda station wagon 110 Defender toplamak. Forumdan araştırdığım kadarı ile ve mail alışverişi yaptığım arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile (yanlış bilmiyorsam ) Otokar 1987 senesinde Defender' ları üretmeye başlamış.
Gezenbilirde ve farklı sitelerde bir çok satılık Defender var. Defender' ın orjinal İngliz olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ?
Ayrıca İngiliz üretimi olanlarda aracın nereleri alüminyumdan mamül ? Bilgi veren olursa sevinirim.
motor bölmesindeki etikette ingiliz mi otokarmı olduğy yazar kolayca anlayabilirsiniz

Arkadaşım otokar 1990 dan sonra başladı üretime 1989 model araçlar bile orijinal ingilizdir.Bu araçların kupası tamamı ile alüminyumdur , şasi ve kapı kasaları sert metalden imal edilmiştir. Araç alıp toplamak çok zor bir iştir temiz yapılmış bir araç almak daha ucuz ve zamandan kazandırır malum sanayide iş yaptırmak biraz sabır istiyor.

slm arkadaşlar 91 otokar mı? 87 ingilizmi ? diyorsunuz ama bence bizim bu otokar firması land roverin adını kirletiyor arabayı burata motajı yapacağına ingiltereden ital etse daha iyi olacak neden derseniz land rover firması yeni modeli çıkartıp piyasaya sunduğu zaman biz daha halen eski modellerinin parçasını yeni gibi alıp takıyoruz arıza olduğunda land rover lansman olduğunda yani modellendiğinde ( gelişim süreci diyelim) 90 , 110 ,130 ve 100 lük modelleri ni üretmiş tir ama bize sadece 110 ve 130
modelleri türkiyededir onlarda bir şeye yaramaz önemli olan ingiliz motaj olmasıdır land roverin kendi araçları için kullanmış olduğu motorlar 2,25 düz dizel , 2,5 dizel ,2,5 turbo düz dizel , tdi 200 , tdi 300 , 2,8 tgv interneal engine , td5 ve son kullanmış olduğu motor 122 ps gücünde ford puma transitten alınma motor ben bu yazmış olduğum motorlardan hepsini ingiliz firmasının ürettiği dönemde kullanmadıkki arada 2 sene 3 sene 5 sene ara ile türkiyeye gelmiş ford puma transit motoru 2007 sonu
2008 başı çıktı ama daha halen otokarda yok bu motor inglizler otomatik şanzuman artı 6 ileri şanzuman kullanıyorlar biz daha 5 ileri şanzuman kullanıyoruz
fark burada arkadaşlar montaj aliminyumda çok önemli perçinlerin vuruşu bile çok farklı land rover ünlü olması sebebi kaslı omurgası , ve aliminyum montajı olmasıdır
vede 1948 modelden 2010 modele kadar olan sürede land roverin motor şannzuman defransiyelleri ve daha bir çok parçası bir birine uyar örneyin 1982 model veya 1973 model bir seri 3 land roveri hidrolik direksiyon süspansiyonu şanzuman motoru kullanarak defender çevire bilme özelliği var onun için land rover bir markadaır

neyse 40.000.00 ytl olunca kendime dizel v8 otomatik şanzuman 6 ileri ve özel bir 90 lık yapacam

şunuda unutmamak gerekır bence eger otokar land lisansını alıp turkiyede üretmeseydi bu araçları bizlerde defender la zor tanışırdık .bu aracın türkiyede yaygınlaşması yedek parçasının buluna bilmesi hepsi otakarın sayesınde diye düşünüyorum .

Bildiğim kadarı ile motorların hepsinde UK yazıyor !!!

herkese selamlar, işin bu kısmını pek düşünmemiştim aslında, ama şimdiye kadarki yazılılanlardan önemli olacağını düşünüyorum. iş buraya varmışken üstadlardan bir kaç cümle duymak isterim. (bu arada bende seri 2 mi üzülerek sattım ve defender almaya çalışıyorum. bu aşamada bu bilgi benim için daha bir önem arz ediyor.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR