93 Grand Cherokee 2.5 TDI Hakkinda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,107

bor

ama arkadaslar iyidir...
Yer
istanbul
Selamlar,
93 model Grand Cherokee 2.5 TDI icin 19.500 ytl istenmekte ilgili linkte,
bir kac sorum olacak bilgisi olanlara;

1. Bu araclar surekli 4 ceker konumda mi? yoksa istege bagli olarak 4x2 olarak da kullanilabilmekte mi?
2. Wikipedia dan ve bir ara yine bu sitede yazilan bilgilerden bir kismini hatirliyorum da motor italyan olup sorunlu denmis, bu aracla daha onceden ilgilenmis arkadas varsa dusunceleri nelerdir? Ayrica sanziman icin Ax 15 olmali diye duymustum.
3. Yakit durumu yaklasik nasil olabilir ? yani 100 km de 10-12 litre civari midir daha mi fazladir ?
4. Diger secenek olarak 94 Opel Frontera 2.3 TDI dusunmekteyim, sorunlu ve istenmeyen arac denmis ama genelde benzinliler hakkinda boyle denmekte, dizel durumu hakkinda bilgisi olan var midir? ( bu basliga uygun degil ama konuyla alakasi oldugundan yazdim :smiley: )

Agir arazi sartlarinda kullanmayi dusunmuyorum, Dizel olmasi sart benim icin; toprak yol, dusuk engebeli yollar, yilda bir defa istanbul antalya arasi yolculuk vs..

Tesekkurler...

( ilk mesajim olup 2 aydir siteyi takip etmekteyim)

http://www.sahibinden.com/arac_temiz_olup_motor_sifir_orjinal_kendi_dizel_motorudurWQQaXQQ5859763WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için Off-Road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Saygılar..
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Sayın bor,ilandaki araçın pahalı olma nedeni sanırım dizel oluşu.100km/10 litre yakması 2.5 dizel ve ağırlık için normal.
Bu dizel araç sanırım Türkiye'de çok az.Benimde teknik olarak bu dizel hakkında bilgim yok.Fakat ZJ kasanın sağlam ve kemikli araç olduğu,Off-Road yapan arkadaşlarımızdan belli.Hele ki bundan sonra çıkan kasa olan WJ den daha sağlam bir alt yapısı vardır..

Frontera nın haricinde bir sürü 4 çeker var.

sn bor...
bende 94 zj 4l var...
dizel konusunda bir tecrübem yok ama dizeli yakıt için seçmek istiyorsan sana benim benzin-lpg tecrübemi verebilirim...

aracım 4.0 litre sıralı 6 silindir otomatik vites,
üzerinde kaliteli(markasını hatırlamadım ama italyan dı) sıralı sistem lpg var...
araç çok güçlü ısıklarda bir çok araçcı rahatlıkla geçe bilirsin, sollamalar da atakları süper...

benim araçta 4*2 4*4 ve h ve l seçenekleri var ama sizin baktığınızı bilmiyorum...

yakıta gelince şehir için de 100 km de 30ytl yakıyor...
uzun yola gelince iki defa izmir izmit arası yaptım 100km de 23ytl yaktı...

bana sorarsanız. dizeli pek bilin miyor bu parça soruna da yaratabilir. tamiri de sorun olabilir. ama benzinli zjler gayet iyi biliniyor ve parçasıda ucuz. ayrıca dizelinde benim lpg değerlerinden çokta az yakacağını zannetmiyorum. ayrıca bencinlide çok fazla seçeneğiniz olur ve 2-3 bin daha ucuza alma şansınız olur...

umarım yanıltmadan sizi biraz aydınlatmış olmuşumdur...

1. Bu araclar surekli 4 ceker konumda mi? yoksa istege bagli olarak 4x2 olarak da kullanilabilmekte mi?
Bu araçta 4x2 konumu olması gerekir, düz vites olduğuna göre yürüyen aksam ve şanzıman XJ ile aynı olmalı....

2. Wikipedia dan ve bir ara yine bu sitede yazilan bilgilerden bir kismini hatirliyorum da motor italyan olup sorunlu denmis, bu aracla daha onceden ilgilenmis arkadas varsa dusunceleri nelerdir? Ayrica sanziman icin Ax 15 olmali diye duymustum.
Bu motordan Turkiye'de en fazla 10 tane vardır.... ilgilenene denk gelmek zor... AX-15 en iyi düz şanzımanlardan biridir. Üzerinde AX-5 varsa çöp..
Motorda normalde deniz motoru olarak üretilmiş sonradan kara araçlarına adapte edilmiş diye duymuştum..

3. Yakit durumu yaklasik nasil olabilir ? yani 100 km de 10-12 litre civari midir daha mi fazladir ?
Bence o kasaya ufak geleceği için şehir içi fazla yakabilir..

4. Diger secenek olarak 94 Opel Frontera 2.3 TDI dusunmekteyim, sorunlu ve istenmeyen arac denmis ama genelde benzinliler hakkinda boyle denmekte, dizel durumu hakkinda bilgisi olan var midir? ( bu basliga uygun degil ama konuyla alakasi oldugundan yazdim :smiley: )
Opel 2.3TDI ilk defa duydum.. üzerindeki Isuzu motorudur.. Zaten araçta Opel değil Isuzu Amigo parça durumunu kontrol edin...

Agir arazi sartlarinda kullanmayi dusunmuyorum, Dizel olmasi sart benim icin; toprak yol, dusuk engebeli yollar, yilda bir defa istanbul antalya arasi yolculuk vs..
LPG dizelden daha tutumlu ve alternatifiniz çok...

http://www.sahibinden.com/arac_temiz_olup_motor_sifir_orjinal_kendi_dizel_motorudurWQQaXQQ5859763WQQpXQQdisplayitem
[/quote]

Tesekkur ederim,
Daha once lpg li Pajero deneyimim oldu, her ne kadar eski sistem olsa da yasadigim sorunlardan dolayi lpg den sogudum.
Otopark feribot gibi bazi ozel durumlarda da lpg nin sorun yaratacagini bildigimden dolayi kesinlikle lpg dusunmuyorum.

Opel frontera ya gelince, kasa yapisi daha once kullandigim 4 Runner ile benzerlik tasiyor. araba.com ve sahibinden .com da 2.3 tdi modelleri var. sanirim evet isuzu rodeo motor.

Baka modellerden Vitara nin kasa tipi pek bana hitap etmiyor diyebilirim. Discovery ler hem dizel hem de manuel bulmak zor ve surekli 4 ceker olmasi da yakit sarfiyatini artiriyor. Defender 94-95 model 300 tdi bulmak guc. butcem 19-20 bin civari.

4 runner süper!
dizelinide bulursunuz! bence değerlendirin... toyota her zaman toyota dır :smiley:

Ynt: 93 Grand Cherokee 2.5 TDI Hakkinda

maalesef 4 runner dizel in fiyati 25 bin lerden asagida bulunmuyor,
bulabilsem ilk tercihim elbette. gecen sene sattim ozel sebeplerden dolayi.

4 Runner 2.4 TD 93 model ( 25 bin ytl civari)
Pajero 2.5 TDI 93 model 5 K (24 bin ytl civari)
Frontera 2.3 TDI 94 model 5 K (14 bin 18 bin arasi degismekte)
G. Cherokee 2.5 TDI 93 model (zaten bir tane var sanirim :smiley: o da 19 bin istemekte)

arastirmalarim sonucu kasa yapisi olarak bu araclari dusunmekteyim, 19 bin ytl butceyle.

Bencede 10 bin dolara G.Cherokee 5.2 bulursunuz (Makassız)..Lpg ile yakıt işinide çözersiniz.Hem konforu hemde gücü hissedersiniz.

VM makina italyan dizeli...
Verimsiz sorunlu makinalar, uzak durmak doğru olabilir.
LPG + Benzin iyi bir formül.

5200cc makina en ideali..

Esasında 5.9 en ideali ;D hem 5.2 den daha basit bir yapısı var hem de kuvvetli ;D sanırım sadece 98 modeli var....

Skarabacak' Alıntı:
VM makina italyan dizeli...
Verimsiz sorunlu makinalar, uzak durmak doğru olabilir.
LPG + Benzin iyi bir formül.

5200cc makina en ideali..

tesekkurler yorumlar icin =)

ama ben lpg dusunmuyorum maalesef, yeminim var da. bahsettim pajero dan kalma sorunlardan dolayi.

yemin buyuk yemin :smiley: illa tdi olacak.

satıcıyla konustum bugun, arac benzinliymis sonradan dizel g.cherokee motoru atilmis.
haliyle vazgectim.

aramaya devam...

bu kadar dizel de israrcı olmayın:smiley:

son zamlar ile mazot benzini geçti:smiley:

bir de bakım maliyeti falan derseniz daha pahalıya gelir...

en güzeli benzin + sıralı sistem lpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.