93 Model 5.2 Grand Chereokee Aldım.. Yardım Edin!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,220
Ynt: 93 Model 5.2 Grand Chereokee Aldım.. Yardım Edin!

alpaslan aracını gülegüle kullan, sen en kısa zamanda hatta hemen servise git zj kasa olan 5.2 ler sürekli 4 çekerdir normal asfalt konumunda bile, yani sana aracı satan kendince iyi bir hikaye uydurmuş tüm aksaklıkların çoğu bu sebebe bağlı, şaftın çıkarılma sebebine gelince zaten citti bir servis bunu asla yapmaz çok tehlikelidir, aracı yerinde tutamazsın. jeep garace benimde servisim çokta memnunum davut veya uğur selam söylemen yeterlidir sana aracı komple okurlar içinde rahat etmiş olur, ama sakın ihmel etme başına iş alırsın tekrar aracını iyi günlerde kullan hayırlı olsun.

Etiketler

Alpaslan aracını güle güle kullan . Şimdi öncelikle diğer arkadaşlarında değindiği gibi önceki sahibi baya sallamış . Bu araçlar sürekli 4x4 olrak dizayn edilmişlerdir . Ön şaftı sökerek kullanmak kesinlikle güvenli değildir . Yaşadığın sorunların tamamı da buna bağlı olabilir . Hatta kaldırıma çıkmamanda bundadır diye tahmin ediyorum çünkü ön şaft boşta ve gücün büyük kısmı burdan kaçıyor olabilir ... Zira 5.2 ZJ bir sorunu yoksa kaldırımdı tümsekti dinlemez ...

Umarım ön şaftı difransiyel arızalı olduğundan falan sökmemişlerdir . Bence hemen arkadaşların tavsiye edeceği bir servise uğra ve genel bir kontrol yaptır şaftını taktır :smiley:

Saygılarımla ...
Barış

hepinize çok teşekkür ederim. Bu siteye dün kayıt oldum ve ilk forum konumu açtım. kısacık bir sürede ne yapmam gerektiği sonucunu elde ettim. Tekrar teşekkür ederim. bu jeep garage tam olarak nerededir veyahut avrupa yakasında da önerebileceğiniz bir yer var mı?

jeep garage bostancı sanayide ,avrupa yakasında bildiğim kadarıyla master var servis olarak galiba maslak sanayide olması lazım ,siz tam olarak yerinizi yazın en yakın servisi en kısa zamandada öğrenirsiniz daha ikinci gününüzde :D

Ateş hocam ben bahçelievlerdeyim.. maslak taki servis eğer alternatifi yoksa giderim tabi ama oda aslında uzak. İkitelli sanayide varmıdır? bu arada ''aslan besliyen yemini düşünmez'' lafına bayıldım.. Bana da önüne gelen ne yakıyor diye soruyor lpg de 400 diyince yuhh ohaa gibi sesler çıkarıyorlar. Ama içine binince de inmek istemiyorlar:D

erguna abi var avcılarda oturuyor o servisinden memnun sizlerede yakın olmalı ,formları takip edersen bulursun beatrix nici kocaman siyah bir köpekle resmi var sırtına yatmış köpeğin resimde, özelden mesaj at benim servis için ona yollattığımı söylersen elinden geleni yapar anında çok keyifli biridir şimdiden kolay gelsin.

maslakta sanayide ulus otomotivdeki arkadaşlar sana yardımcı olurlar usta ve parça temini konusunda

Benim aracada satın alırken yakıt tasarrufu için söktük demişlerdi ön şaftı, sonradan ön diferansiyelde problem olduğunu öğrendim. Şimdi diferansiyelin içindeki ıstavroz milini ve bilyaları değişmem gerekiyor. Sizde saftı taktırmadan önce diferansiyeli iyice bir kontrol ettirin mutlaka.

Demek ki satanlar aynı nağmeyi okuyor :smiley: şaftı istemiştim saklıyorum.. Ustaya takmaya götürünce anlayacağız artık. İnşallah daha büyük bir sorun değildir malum difransiyel çok maliyetli tamirlerde gerektirebilir.. Bu arada Alper bey sizde şaftı sökük aldığınıza göre geri taktırana takar öyle bindiniz arabanızda en ufak eğimde patinaj basit bir kaldırama çıkamama yol tutuş zorluğu gibi sorunlar yaşadınız mı? Hayır şaftı geri taktırınca düzelmezse başka ciddi problemlerimde var demektir bu yüzden soruyorum...

Açıkçası ben çok büyük sıkıntı yaşamadım. Hatta çekiş 2 çekerken bile o kadar iyiydiki, madem yakıtta tasarruf ediyor böyle kalsın dedim. Ve yaklaşık 2 ay o şekilde kullandım. Ta ki Erzurumda kar yağmaya başlayınca 4 çekere alayım dedim o zaman gördüm problemleri. Ama hiç patinaj yada savrulma yaşamadım. Tek sıkıntım son zamanlarda çekiş baya bir düştü. Neden kaynaklandığını anlayamadım. Ergun bey(beatrix) tork konventörü olabilir demişti, bunun üzerine iyi bir otomatik şanzımancıya aracı gösterdim problem olmadığını söyledi. Ateşleme sistemini bir kontrol edeceğiz şimdi.
Bence siz ön takımları komple bir kontrolden geçirin. Araba yolda gezinme yapıyormu? viraj denge çubuklarına, salıncaklara, burçlara bir baktırın.
savrulma ve kontrolsüzlük bunlardanda kaynaklanabilir.
Aman yetkili servisi yada en azından referansı olan iyi bir ustayı tercih edin. Yokssa berberlerin makas şıklatıp bişey kesmeden saçı jöleleyip yollamaları gibi, hiçbişey yapmadan sizi yolmasınlar. Çünkü araba buna müsait :smiley:
Saygılar.

Alpaslaaann....!!! sen beni yarin ara, Seni ikitelli Sanayide birileri ile tanistiracagim....!
Sorun morun kalmayacak....!
Ayrica Heasaaaaapppliiiiii..............! ;) ;) ;)

ergun abi yetişti bile !!!!! abim benimmmmmmm :D en büyük ergün başka büyük yoookkkkkkkkkkkkk ;D ;D ;D ;D

Aracınız büyük ihtimalle np231 olarak tabir edilen arazi şanzımanına sahip. Aracınızın arazi şanzımanında problem çıktıysa sökmüşlerdir ön şaftı. Yalnız, np 231, nv 249 tip arazi şanzımanlarında ön şaft sökme işlemi arazi şanzımanını bitirir. Eğer böyle bir durum varsa, size tavsiyem, maddi durumunuz müsaitse nv 242 tip bir arazi şanzımanıyla değiştirmeniz. Böylelikle 2 çeker, devamlı dört çeker, ağır dört çeker arasında dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.. Hem aracınız daha az yakar hem de arıza riskiniz minimuma düşer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR