Ynt: 93 Suzuki Vitara Kapıdan İçeriye Toz Alıyor Yorumlarınız
Bu konuda Çağlar (4L) kapı fitilinin içine serum lastigi ile girince ciddi olarak düzeliyor demişti. Yorumlardan anladığım kadarıyla benzin hortumu beyaz şeffaf ve 7-8 mm çapında fitilin içine kaydırıcı olarak şampuanla sokuluyor. Bence benzin hortumu biraz kalın olabilir, akvaryum için kullanılan şeffaf beyaz ince hortumlar daha mantıklı olabilir. Her ikisinide denemek lazım. Sanırım fitiller 6-7 yıl sonunda deforme oluyorlar.
Bir başka nokta ise kapıların üst bölümleri yani camların yukarı çıkınca girdiği yuvalar yanı kapının üst yapısı ince ve zayıf. Zamanla bu yapı dışarı dogru esniyor. Heleki hırsızda dışarı dogru zorladıysa kapı fitillerinin üst bölümdeki baskısı iyice azalıyor. Camcıların kapı arasına takoz koyup, camı indirip, kapı üst çerçevesini içeri dogru esnetip 5 mm kadar içeri eğim verdigini gördüm. Ne yapıyorsun dedim? abi kapı üstü tam basmıyordu fitillerden rüzgar sesi yapıyordu dedi, bu keser dedi.
Ondan sonra bende lamba yandı. Şimdi kendi Vitaramda 110 km ve üzerinde sol kapıdan gelen rüzgar sesinin yeri belli, kontrol ettim, gerçekten çam üst çerçevesi 2-3 mm dışarı doğru, yakında düzeltirim. Böyle bir tecrübem oldu, paylaşayım dedim.
Slmlar
Hakan Irıklı