93 Suzuki Vitara Kapıdan İçeriye Toz Alıyor Yorumlarınız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,802

bigalı

Kamp II
Yer
çanakkale
Herkese selam. Arkadaşlar 1993 model 1.6 jlx 5 kapı Suzuki Vitaranın kapılarından ve torpidonun oradan içeriye toz alıyor. Kapı lastiklerini nereden temin edebiliriz. Araç bir arkadaşımın ve bizim buralarda(Çanakkale)yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: 1993 Model 1.6 Vitara 5 Kapının İçeriye Toz Alması

bigalı' Alıntı:
Herkese selam.Arkadaşlar 1993 model 1.6 jlx 5 kapı vitaranın kapılarından ve torpidonun oradan içeriye toz alıyor.Kapı lastiklerini nereden temin edebiliriz.Araç bir arkadaşımın ve bizim buralarda(Çanakkale) yok.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :smiley:

selam Ormancı Abi,

Vitaraların kapı lastikleri iki ayrı şekilde uygulanmıştır..İlki,direk kapının üzerinde,diğeri aracın yan duvarlarındaki kapı boşluklarında..Bu boşluklarda olanlar herhangi bir izolasyon görevi görmüyor..Kapılardakini de değiştirmek biraz masraflı olabilir..Bir abimiz,bu ikinci bahsettiğim kısımda olan kapı lastikleri (daha doğrusu kenar fitili demek daha doğru) yerine bildiğimiz her oto yedekçide satılan klasik kapı lastiklerinden taktı..problem giderildi..Tek problem,pek fazal bulunmayan ölçüde üretilmiş lastikler uyuyor..standarttan biraz daha çapça küçük..Bilmem anlatabildimmi?

sayın bigalı merhaba. aynı sorun bendede var.bunun için bayramdan sonrası için benimde araştırma yapmam gerekecek.eğero zamana kadar sorununuzu çözrseniz burada yazarsanuz sevinirim.ben önce davranırsam yine burada silerle paylaşırım.zannediyorum ki kendi fitilleri pahalıya geleceği için bu işle uğraşan ustalardan yararlanacağım.birde karaköyde fitilciler var.kendim bir parça numune alıp orada araştıracağım.sanırım sorunuma burada kesin çözüm bulurum.sizede yardımcı olabilirim.ama bayramdan sonra.şimdilik iyi günler.

Arkadaşlar eğer kapı fitilleriniz hasarlı, yaralı veya yırtık değilse, benzin hortumlarının bir boy kalınını alıp, fitil ek noktasından fitilin içine sokarak da sorunu çözebilirsiniz.

Şöyle düşünün, damara serum takmak gibi. Ben kendi Vitara'ma satmadan önce uygulamıştım, gayet şahane oluyor. Tavsiyem, şeffaf boru gibi olanlardan takmanızdır. Takarken de yarım şişe şampuan ya da vazelin vasıtasıyla, boruyu fitilin içine iterken sıkıntı yaşamazsınız.

Hırdavatçılarda bulunuyor bu bahsettiğim boru tipi. Çok da işe yarıyor. Bilginize...

Aynı sorun benim aracımda da vardı.Fitilciye gidip aracın üzerinden çıkan fitillere yakın renault fitillerinden taktık sorun çözüldü.

Ynt: 93 Suzuki Vitara Kapıdan İçeriye Toz Alıyor Yorumlarınız

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Hudev arkadaşım bu konu hakkında dediğin gibi hangimiz önce soruna çare bulursa tabiki yardımlaşacağız. :smiley:

öncelikle selamlar.ilk olarak renonunkilerini bir denemek isterim.olmazsa karaköy.birde arkadaşlar maliyeti nedir.söylerlerse bizde ona göre pazarlık ederiz.yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Bu konuda Çağlar (4L) kapı fitilinin içine serum lastigi ile girince ciddi olarak düzeliyor demişti. Yorumlardan anladığım kadarıyla benzin hortumu beyaz şeffaf ve 7-8 mm çapında fitilin içine kaydırıcı olarak şampuanla sokuluyor. Bence benzin hortumu biraz kalın olabilir, akvaryum için kullanılan şeffaf beyaz ince hortumlar daha mantıklı olabilir. Her ikisinide denemek lazım. Sanırım fitiller 6-7 yıl sonunda deforme oluyorlar.

Bir başka nokta ise kapıların üst bölümleri yani camların yukarı çıkınca girdiği yuvalar yanı kapının üst yapısı ince ve zayıf. Zamanla bu yapı dışarı dogru esniyor. Heleki hırsızda dışarı dogru zorladıysa kapı fitillerinin üst bölümdeki baskısı iyice azalıyor. Camcıların kapı arasına takoz koyup, camı indirip, kapı üst çerçevesini içeri dogru esnetip 5 mm kadar içeri eğim verdigini gördüm. Ne yapıyorsun dedim? abi kapı üstü tam basmıyordu fitillerden rüzgar sesi yapıyordu dedi, bu keser dedi.

Ondan sonra bende lamba yandı. Şimdi kendi Vitaramda 110 km ve üzerinde sol kapıdan gelen rüzgar sesinin yeri belli, kontrol ettim, gerçekten çam üst çerçevesi 2-3 mm dışarı doğru, yakında düzeltirim. Böyle bir tecrübem oldu, paylaşayım dedim.

Slmlar
Hakan Irıklı

valla aynısını bende birkaç kez yaptım.olumlu sonuç aldım.yalnız yinede dikat edin.çerçeveye yüklenirken kısa kısa esnetin yoksa çerçeveyi kırabilirsiniz.cam tamamen inik durumda olmalıdır.

Fitillerin içien akvaryum hortumu yerleştirmek daha kolay.Böyle bir uygulama kapı kapandığında çıkan sesi daha tok hale getiriyor.Ben Renaultun fitillerini 4 kapıya 20 tl ye taktırdım.

Hakan teşekkür ederim. Bir düzeltme yapayım,ben eski vatarada fitil içine hortum uygulamıştım doğru ama , bu serün yada akvaryum hortumu değil ve verim de alamazsınız söz konusu hortumlarla. Çünkü bu malzemelerin muhteviyatı sonuçta plastik türevi. Medikal malzeme satan yerlerde bulabileceğiniz ve tıp merkezlerinde hastanelerde kan alrken turnike yapmak için kullanılan kauçuk hortumlar vardır. Eskiden sapan yapılırdı hani. İşte malzeme o. kauçuk olduğu için basınca dayanıkldır ve ezilmez dirençli olduğu içinde fitilin içini tam doldurur ve fitil kalnlaşır. Uygularken tüm fitilleri sökün kapı üzerindeyken geçirmek imkansz. Söktüğünüz fitili zararsz bir yerinden delin ve bir klavuz vasıtası ile fitilin içind ilerletin, bolca sıvı ısabun kauçuk hortumun fitil içinde ilerlemesini kolaylaştıracaktır. Girdiğiniz yere gelince kesin ve diğerkapıya geçin.Eğer bulabilirseniz deldiğiniz yerleri siyah cam silikonu ile kapatın.Deldiğiniz yer de görünmeyecek alt ve iç tarafa gelen bir yer olsun. Bu şekilde hem orjinal fitillerinizi bozmamış, başka bir şey uydurup görsel taviz vermemiş olacaksınız, hem de çok sağlam ve fonksiyonel iş yapmış olacaksnız

çağla bey selamlar.
şimdi oldu.bende kendi kendime soruyordum.serum lastiği nasıl oluyorda bu fitilleri içine alıyor diye .meğersem son açıklamanızdan anladım ki fitillerin içine uygulanacakmış.pekiyi o zaman bu kapı üstleri yani incelen kısımlarınada faydalı olabiliyormu?oluyorsa mantıklı .böyle bir deneme yapılabilir.açıklamanız için teşekkürler.

sorun zaten mevcut kapı fitillerinin elastikiyetini ytirip kapı kapatıldığında sıkşmamasındandır.Sanırım sorun uygulama ile büyük ölçüde çözülecektir Eğer kapı üstlerinden tam basma gerçekleşmiyorsa buna rağmen camı indirip kapının üst çerçevesini biraz içe kastırmanızda sakınca yoktur, camı indirin ki kırılmasın ve tatlıca çerçeveyi içe kastırın

Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler,
Benim araçta kapının üst köşeden rüzgar sesi geliyordu, fitiller fena değil. Esnetme ile bir miktar kapanır sanırım, olmaz ise serum lastiği uygulamasını bende düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,990
Kayıtlı Üye Sayımız
166,738
Kaydolan Son Üyemiz
EzelB

Çevrimiçi üyeler

Geri