94 1,6 vitara jlx şanzuman sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edincikli_Avcı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,489

Edincikli_Avcı

Yeni Üye
Arkadaşlar slm aranıza yeni katıldım 94 vitara aldım şanzumanda 4 vites harici ses geliyor hafif bilya sesi gibi gösterdiğim usta pürüzdirek bilyası dedi bazılarıda dişli sesi olduğunu problem olmayacağını söyledi.benzer sorun yaşayan varsa yardımcı olurmusunuz bide aracı 12,400 e aldım fiyat nasıl ? teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 94 1,6 vitara jlx şanzuman sesi

Vitesin etrafındaki körük çıkarılınca altında şanzıman seslerini kabine almaması için ikinci bir körük daha var. Bu körük yırtılınca içeri ses alıyor ve bir arıza varmış gibi insanı rahatsız ediyor. Burayı bir kontrol edin.

Edincikli_Avcı' Alıntı:
Arkadaşlar slm aranıza yeni katıldım 94 vitara aldım şanzumanda 4 vites harici ses geliyor hafif bilya sesi gibi gösterdiğim usta pürüzdirek bilyası dedi bazılarıda dişli sesi olduğunu problem olmayacağını söyledi.benzer sorun yaşayan varsa yardımcı olurmusunuz bide aracı 12,400 e aldım fiyat nasıl ? teşekkürler.

selamlar,

aynı sorun benim araçta da vardı 4. vites haricindeki tüm viteslerde ses (uğultu) vardı. Tamirci arkadaş ile sökmeden önce internette yaptığım araştırmalarda priz direk bilyasından dolayı bu sorunun olduğunu biliyordum ancak şanzımanı söküp bilyaları (rulmanları) kontrol ettiğimizde en kötü durumdaki priz direk bilyası olmak üzere 2 diğer rulmanda da ses yapma sorunu olduğunu görüp onları da değiştirdik. Yaklaşık 8 ay oldu hiçbir sorun ve ses olmadan aracı kullanıyorum.

bu sorunu çözmenin tek yolu şanzımanı söküp açmak. İyi bir şanzıman ustası için söküp arızayı tesbit etmesi, rulmanları değiştirmesi ve şanzımanı toplayıp takması takriben 5-6 saat sürer.

Öncelikle MERHABALAR

bende aranıza yeni katıldım herkese iyi akşamlar bende vitara aracımla aynı problemi yaşadım uzun süredir aracıma motor yaptırmadan önce 1.3.5. viteslerde ses geliyodu motor yapıldıktan sonra bu ses sadece 3. viteste gelmeye basşladı geçen günde aracı çalıstırdıgımda boşta bile tabiri caizse pat pat ses gelmeye başladı ustama getırdım aracı dişli kırdıgını söyledi sonucunda indırıldı içi acılıp bakıldıgında dişli kırmış ve bilye dağıtmış parça kullanarak toparlanmasının yıne balans yapabılecegını azda olsa ses yapabileceğini söylediler tabii bi kac ustaya danısınca böyle söylendi komple çıkma şanzuman aldım yarın gelicek montajı yapılıcak insallah bi sıkıntı problem olmaz arkadaşımız yazmış sayın AVCI aracınızın sanzumanını bi baktırın ummadıgınız bı yerde basınıza dert açmasın tabii maddi olarakda düşünmek gerekirr tekrar herkese İYİ AKŞAMLAR

İlginize çok teşekkür ederim aracı alırken gösterdiğim ustalar sıkıntı olmaz dedi ama kapalı kutu kim bilebilir yaa nasip dedim aldım hayırlısı insallah sıkıntı olmaz

Sanzimandaki ses eğer 4. Viteste azalıyorsa sıkıntı bilyalardadır. Fazla kilometre yapmadan açtırmaniz sağlıklı olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.