94 Cherokee İle İlgili Birkaç Tespitim Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drbuzadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,165

drbuzadam

Yeni Üye
94 Cherokee yi Chrysler yetkili servisinde tepeden tırnağa kontrol ettirdikten sonra yaklaşık 5 ay evvel satın aldım.Eşim kullandıktan bir gün sonra marşa basyorum marş almıyor.Yaklaşık 4-5 denemeden sonra ve her bir deneme arası 10'ar dakika beklemeli son denemeden sonra 20 saniye marş bastıktan sonra marşı alıp motor çalışıyor.Her ne hikmetse ben kullandığım zaman hiç sorun yaşamıyorum.Yarım marşta alıyor.Eşim kullandığı zaman bir sonraki binişinde aynı sorun arada nüksediyor.Not:Yani bu sorun devamlı olan bir sorun değil.Totalde 100 kez marşa basılıyor ise 3 basışta nükseden bir problem.
VERİLER :
1- Arada motor çalıştıktan sonra göstergede "Check Engine" yazısı sönmüyor.İzmir'deki Chrysler yetkili servisi Aydın Oto'ya götürdüğümde bilgisayara falan da bağlandıktan sonra ; müşirlerden birinin oksitlenmiş olabileceğini bunun herhangibir problem yaratmadığını,motorda-ateşleme sisteminde ve&veya ateşleme sisteminde herhangibir arıza olmadığını beyan ettiler.
2- Aracı ilk aldığımda katalitik konvektör yerine susturucu takılı olduğunu gördüm.Katalitik konvektör taktırdım.
3- Yukarıda bahsedilen marşın basmaması husunda yetkili servis + İzmir'de Cherokee konusunda uzmanlığına güvendiğim Amerikancı usta teşhis koyamadılar.
TESPİTLER :
- İstatistiğin gücüne inanmış birisiyim.Prens Charles ve Lady Diananın 29 temmuz 1981 yılında evlendiklerinde hatırlıyorum Lady Diananın çok uzun bir gelinliği vardı.Düğün günü yağmur yağsa düğün kabusa dönerdi.ingilizler istatistik tutmuş 29 temmuz günü son 100 yıl içinde Londraya yağmur düşmemiş.Her neyse yukarda bahsettiğim sorunu yaşadığım zamanlarda eşime kontağı şu şekilde kapatmasını tembih etmiştim. '' Vitesi P ye al.Kontağı soktuğun pozisyonun gerisine al sonra tekrar ileri çevir ve soktuğun pozisyona getir.Sonra kontağı çıkar.'' meğersem bizim hanım yukarıda bahsedilen sorunlar yaşandığı zamanlar motoru stop ederken kontağı ilk soktuğu pozisyona getirip direkt çıkartıyormuş.Bu olayı Chrysler yetkili servisi Aydın Otoya ve diğer Amerikancı ustalara söylediğimde konuyla ilgisiz olduğunu beyan ettiler.Her neyse eşime tekrar kontağı nasıl kapatması gerektiğini tembih ettikten sonra bir daha bu problemi yaşamadık.Tekrar hatırlatıyorum “kontağın ilk sokulduğu pozisyonun gerisine aldıktan sonra ileri çevrilip ilk sokulduğu pozisyona getirilmesi ve anahtarın çıkartılması. “ Bu tespitimi sizlerle paylaşmak istedim.Belki birinin işine yarar.Konfiçyus boşuna dememiş “Sende var bir elma,bende var bir elma,sen bana bir elma verdin,ben sana bir elma verdim; Sende oldu bir elma,bende oldu bir elma.Bende var bir bilgi,sende var bir bilgi;Ben sana bir bilgi verdim,sen bana bir bilgi verdin.Bende oldu iki bilgi,sende oldu iki bilgi.”

Etiketler
Ynt: 94 Cherokee İle İlgili Birkaç Tespitim Var.

Tespitiniz ve bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, benim aracım cherokee değil chevrolet ancak kontağı aynen sizin söylediğiniz şekilde, belki söylediğinizle alakasık vardır belki yoktur ancak bundan sonra sizin söylediğiniz şekilde kapatmaya özen göstereceğim :smiley:

orjinal kumandasını mı kullanıyorsunuz?
eğer öyleyse imbobilizer programlanmış olabilir, yani kapılar açıldıktan sonra 30 saniye içinde marşa basmazsanız tekrar açma düğmesine basmalısınız...şimdi şöyle yapın kumadayla kapıyı açar açmaz marşa basın bakalım arıza olacak mı? (96 modellerde olan bi özellik sizinki için kesin konuşmuyorum emin değilim sizin kasada varmı bu özellik)

İmmobilizerdan olduğunu pek sanmıyorum.Keza arada kapıyı açıp içine oturduktan yarım saat sonra marşa basıp çalıştırdığım zamanlar da olmuştu.

Selamlar benim bildigim eger ilk seferinde mars basmazsa anahtari tekrar ilk konuma getirip tekrar cevirmek gerekir yoksa gosterge isiklari dahi yanmaz araba calismaz sanki aku bitmis gibi olur...

eğer krank poziyon sensörü,vites kolunun poziyonunu belirleyen düğme, ve varsa n/p rölesi sağlamsa, immobilizer buna sebep olur diyebiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.