94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,688

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Ooofff...!! oooffff....! :'(

Bir türlü çözemedim ; 3 " yükseltme kitinden sora aşağıdaki sorunlar kronikleşti. (Skyjacer) Pes ettim...! :-\

31, 10,5 15 Good Year MTR takılı.

1- Araba inanılmaz sert süspansiyonlu oldu. ( hadi bu neyse, zaten bekliyordum, o kadar da takmıyorum)
2- Helezonlar tam tur sağ veya sola çevirdiğinde biryerlere sürtüyor ve "Çat..! diye bir sesle kurtuluyor (Çözemediler) ???
3- Ön difransiyel inlemeye başladı (5 sene içinde 3 ayna mahruti birde kovan değişti ( hala inliyor...! :mad:)
4- Ön şaftın balansı senede bir kere bozuluyor. Bostancı Şaftçı ömer ustaya arabayı abone yaptım.. (ön şaftın arka istavrozu
gibi ön tarafınada istavroz takıldı ama nafile..!)

Yoksa herkesin kaderi birmi??? ???

Etiketler

Ynt: 94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

Artık isim vermek istemiyorum; İstanbulda 3 ayrı tanınmış servis...!
Ama sonuç yok...!

arkadaşlar kibarlığı bırakın bence kimmiş doktor kimmiş baytar bilelim !!! ben yükseltme kiti yapmak istiyorum arabama ama kafam allak bullak ,her kafadan bir ses çıkıyo . niyetim asla çok ciddi offroad yapmak değil sadece hafif geziler aracım biraz daha yükselsin istiyorum , bir yerde kit sordum ismi lazım değil zararı varmıdır dedim satıcı aksine daha iyi oluyo dedi araç için ,servis başına belamı istiyosun abi dedi????? 50 tane sorun çıkıcak başına diye konuştu ve burada yaşamaya başlarsın dedi
ergun zaten isyanlarda! eeeeeeeee herkes arabasını yükseltmiş ! ama kimseden ses çıkmıyo nedir ne değildir bu konu hep bişekilde tıkanıyo arkadaşlar ne yapmalıyız benimki standar ZJ ve ben şaşırdım kaldım artık şu konuya bi el atsak artık????

cüneyt nasılsın umarım iyisindir senin daha önce açmış olduğun bi başlık var bu konuda şu an onu okuyodum yeni bitti. seninde baya olaylı geçmiş ilk yükseltmen sorunlar yaşamışsın, şu an sorunum yok diyosun ama bu yaşadığın sancılı süreç ve tecrübelerini detaylı anlatırsan bence herkes için çok iyi olur.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9102.0

ateş haklısın olayı şöyle özetleyeyim vakti zamanında yükseltme kitini ilk taktığımda test amaçlı bir geziye çıkmıştım.22 km lik bir parkurun offroad yarışlarının yapıldığı orman içi etabı 2 parmak çamurlarında ;D 19 km ilerlemiş havanın kararmasını ve kendi yorgunluğumu bahane edip ve o sırada fotoğraf çeken eşime poz verirken ya sola yanaşayım orada tek tekeri şu çalılara değdirip kanalla uğraşmayım derken o çalılıkların aslında uçurum olduğunu anlamış ama iş işten geçmişti.ön şaft çukura oturmuştu.oradan yardım da alarak çıkıp haftasonu da kartepe gezisine gittim.gezi boyunca sorun yoktu.hatta o gün orada olanlar buz tutmuş bir rampayı sadece 2 zj'nin çıktığına da tanık oldular.gezinin bir yerinde bir tepede yine soldan şaftı yaslayınca zj yumuşak karnı ön şaft mafsalı yeter artık dedi.ben olayı şaft açısıyla açıklamaya çalışıyordum ama geçen sürede aynı açı ama cj tipi mafsalla yola devam ettim.şimdi resimlere bakınca asıl suçlunun kim olduğunu daha ii anlıyorum
DSCF2464_SEDAT_ACIL.png

zjkanal2.png

zjkanal.png

offroad ile ilgili ustalara offroad ile ilgili iş yaptırırsan doğru sonuçlar alırsın ama bostancı sanayiide araziye çıkmamış jeep servislerinden bu konuda anlayış ve de hizmet beklemek yanlış olur.ben 2 serviste karar kıldım standart zj yi ii bilen ve herkonuda yardımcı olabilecek fiyatları makul bir yer ve offroad konusunda şampiyonlukları olan ne demek istediğimi anlayabilecek ve yarış arabasıyla tur atabidiğim bir servis

yeminle kafam çok karıştı benim en iyisi zamana bırakıp acele etmemek diye düşünmeye başladım iyice, beklicem biraz bakalım daha neler yazılıcak ne terslikler yaşanmış.sen memnunsun ,ergun isyanlarda ya dediğin gibi yanlış ellerde bu işi yaptırdı yada belkide marka tercihleri yanlıştı parçalarda ??

Bu yükseltme kiti meselesi önemli ... Benimde planlarım arasında ve bahara yükselmiş olarak girmek istiyorum . Bu konuda şimdilik ancak internetten araştırma yapabildim , sanayi gezmesine çıkamadım henüz .

Bu arada Dr Önder beyde bu konuya el atarsa seviniriz . Kendisinde de 3.5 inch yükseltilmiş ve üzerinde güzel işler yapıldığı görülen ZJ var . Kendisi taktırma ve kullanam aşamalrında ki sorunları ve tavsiyelerinizi yazabilirse çok faydalı olacaktır ...

ssbman' Alıntı:
Bu yükseltme kiti meselesi önemli ... Benimde planlarım arasında ve bahara yükselmiş olarak girmek istiyorum . Bu konuda şimdilik ancak internetten araştırma yapabildim , sanayi gezmesine çıkamadım henüz .

Bu arada Dr Önder beyde bu konuya el atarsa seviniriz . Kendisinde de 3.5 inch yükseltilmiş ve üzerinde güzel işler yapıldığı görülen ZJ var . Kendisi taktırma ve kullanam aşamalrında ki sorunları ve tavsiyelerinizi yazabilirse çok faydalı olacaktır ...

ne demek....

ben bir çok şeyi bu site sayesinde öğrendim...

bende 94 model 4.0 seçenekli şanzımanlı (4*2-4*4 ve low) zj var...

yazın başında benim arabayı atilla ustaya götürdüm...

ve iyi ki götürmüşüm ;) yeni aldığım araçta bir dünya işlem yaptık. full ön takım, komple frenler, şanzıman ve 3.5" yükseltme, 2" flanş ve 31*10.5*15 marshall mt lastik...

gelelim yorumlara...

yükseltme takıldıktan sonra 3 defa izmit-izmir 1 defa izmit-bodrum en az 15 defa izmit-istanbul, günlük kullanım ve bu arada o ::smiley: ::smiley: ::smiley: off-road yaptık ...

ilk deneyimim uzun yolda oldu. araçta ne gezme ne çekme ne de başka bişey vardı. deneme amaçlı bursa otoyolunda 160 km yaptım hiçbirşey yoktu. sadece lastik kaynaklı bir ses vardı. zaten mt lastik ile 120 km yi geçmemek gerekli. günlük kullanımda hiç problem olmadı...

gelelim off-road a tek kelime ile süper...

bence hem servis için hemde off-road modifikasyonar için ati yi tek geçerim...

şimdi diyeceksiniz hiç mi sıkıntı olmadı yükseltmeden sonra. oldu ne yazık ki. tek sıkıntım eşim ve aile büyüklerinin araca inip binmesi ;D ;D

onuda jimny alarak çözeceğiz ;)

ati 4.levent sanayi sitesinde servisler bölümünde özel oto diye kayıtlı... http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13178.0

bu arada şunuda ekleyeyim Jeepcj7 orkun site de bir yerde yazmıştı. tam olarak hatırlamıyorum ama galiba şöyleydi... 3" ve mt lastikli cherokee ile defender dan daha iyi off-road yaparsın ve ev klimalı konforlu aracın ile 1 saat önce dönüp o eve gelene kadar foruma girip resimleri ekleyebilirsin... diyordu...

Önder Bey merhaba, bendeki 93 model zj 5.2 yi ben de yükseltmeyi düşünüyorum. Antalya'da ikamet ettiğimden adı geçen tecrübeli ustalara ulaşmam biraz zor olucak. Benim merak ettiğim; 3.5 " yükseltme kitinin markası nedir? Şuanda piyasada (Türkiyede) sadece SKYJACKER'in 3" lik kiti var o da 1700 dolar. Sizin kullandığınız 3.5" kitin fiyatı nedir ve nasıl temin edebilirim. Saygılarımla Serdar Timur

kiti ati kendi yaptı. ben buradan fiyat veremem ama 1700 dolar çok ;) ...

vallahi atiye şehirdışından gelen çok bence bir iletişime girin o bişeyler ayarlar... benden de selam söylersiniz ;)

Hocam teşekkürler ....

Yani yükseltme kiti yapıldı öyle mi ? Hazır bir malzeme değil . Bu zamanda kadar sorunsuz kullandığınıza göre iyi bir iş yapılmış demektir . Bizde Attila beye uğrıycaz İstanbula gittiğimizde demek ki :smiley:

Acaba yükseltmeden sonra , süspansiyon sisteminde sertleşme oldu mu ? Olduysa ne kadar oldu ? Zj nin yaylanan halini seviyoruz nede olsa :smiley:

Görüşmek üzere ...

ssbman' Alıntı:
Hocam teşekkürler ....

Yan yükseltme kiti yapıldı öyle mi ? Hazır bir malzeme değil . Bu zamanda kadar sorunsuz kullandığınıza göre iyi bir iş yapılmış demektir . Bizde Attila beye uğrıycaz İstanbula gittiğimizde demek ki :smiley:

Acaba yükseltmeden sonra , süspansiyon sisteminde sertleşme oldu mu ? Olduysa ne kadar oldu ? Zj nin yaylanan halini seviyoruz nede olsa :smiley:

Görüşmek üzere ...

evet ati kendisi yaptı ve orada bir çok hazır satılan kitli araçları söküp kendi imalatı ile değiştiriyorlar...

yükseltmede 4 helezyon ve 4 süspansiyon değişti. ben off-road yatığım için sert olanlar takıldı. yani o yaylanan hali biraz gider....

görüşmek üzere....

Ben de offroad yapmak amacındayım . Daha önce pajero vardı , şimdi Zj ile tekrar araziye dönmem gerekli . Bunun yanında yazkış kamp merakımda olduğundan araç arazide çok gezecek .

Bir miktar sertleşmesi doğal tabi ama çok sertleşmese sevinirim hani :smiley: En güzeli birkaç araçta deneme yapmak heralde . Tekrar teşekkürler bilgiler için ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,981
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR