94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,985
Ynt: 94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

ergun abi hoşgeldin yokluğun belliydi valla ben yorum takibindeyim arkadaşlar bu konuyu çözmem lazım kafamda!!

Etiketler

Tekrar : "Arazide bir araba ne kadar iyi ise, asvaltta o kadar kötüdür." Degismez kural; buna göre iyi karar ver.

beatrix' Alıntı:
Umut ben su anda aslinda arabadan memnunum, sadece bu noktaya kadar gelisi sirasindaki sorunlari aktardim.
Sonucta hala cözemedigim bir diransiyel (ön) sesi, sert süspansiyon ve zir pirt cikan aktarma organlari sorunu.
Belki Ati`ye bende bir görünsem basit sekillerde cözebilir hepsini.

ergun abi ati ne varsa çöver emin olur...

ben salı akşamı atinin yanına gideceğim. müsait olursanız gelin...

yada ne zaman giderseniz benden selam söyleyin. eminim sizde memnun kalacaksınız...

Önder,
Salı akşamı gıtmeden bır ıkı saat önce benı ararmısın, bende gelebılırım belkı 0539 315 15 00

ergun abi ,önder abi bana bir kit fiyatı alırmısınız 3 veya 3.5 ' salı ankaraya gidiyorum yoksa bende gelicektim sizle ama cumaya kadar ankaradayım sizden ricam olur hem benimde kafamda bişeylerde oluşur kıyas yapma imkanım olur sizin kitli araçlardan birine binmeyide çok isterim benim araçla sizinkilerin ne farkıvar negibi bir sertlik oluşuyo anlamış olurdum ???

ergun abi bide herkes senin meşur ZJ kitabına teşekkür bababında senle tanışmak ve teşekkür etmek istiyo ve bi pazar biyerlerde buluşup hep beraber vakit geçirelim derler sen yokken burada bu konubayabi gündemdeydi istersen ZJ kitabı başlıklı konuya bi göz at kitlen senden bi aktivite bekliyo haberin ola :D :D

Bakın ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim! o 5 dedi o 3 dedi aaaa o 1 liraya yapıyo tamam ona yaptırayım derseniz bu iş olmaz kullanıla malzeme kalitesini düşürdükçe fiyat ucuzlar önemli olan kaliteliyi ucuza yaptırmak ucuzu ucuza almak değil ...

Benim ati yi tercih etme sebeplerim neler 1. Senelerdir offroadçu yarışçı ailecek ... 2. Parçacı Hangi parça nereye neyle daha iyi çalışıyor biliyo 3. Kendi parçasını kendi takıyo (bu parça bozuk diyemez) aynızamanda mekanik açıdan çok çok iyi bi usta 4. Zeki !

fark ve ustalıknerde başlar biliyomusunuz o bi yerde bildiği için farklı bi vida kullanır bi teknik nüansı değiştirir hatasız olur problemsiz olur ha ucuz iş istiyosanız uzun vadede daha pahalıya gelir gelin ben sizin arabayı 200 300 ytl ye kaldırıyım 3.5 inç ...

gültekin sorun paradeğil hesap yapmak hiç değil ;) inan bi meçhul üzerine konuşuyorum ben herkes bişey söylüyo bana herşeyden önce tuhaf gelen bişey var 1700 dolarlardan dünya markası olmuş kitler yerine ustanın kendi yapımı daha iyidir demek çok anlamsız geliyo mantık kuramıyorum !kimse fiyat konuşmuyo sor deniyo eeeeeeee ben neye göre neyi kıyaslıycam ,sonra herkes yandım diye geziyo !!! ve ben hala cevap alamıyorum soruma çok basit sorum sadece gezi amaçlı araç yükseltmek istiyorum ağır offroad yapmıycam ... istediğim araçımın yukardaki resimdeki gibi olması daha yüksek ve daha heybetli ASFALT ta ağırlık olarak kulanıcam bir dağ evim var senede 2 kere oraya gidicem birde hafif gezilere gelicem sizlerle :D illa MT mi takmalıyım 120 geçilmemeli deniyo AT tarzı takabilirsem ne takmalıyım 3' 3.5' yükseltmelerden hangisi daha doğru olur benim için aracımı yormadan sorun yaşamadan?aracımın kendi orjinal jantlarına yükselmeye uygun lastik takabilinirmi olursa nedir ? illa yükseltmede jantta büyümeli lastiktemi büyümeli değişmelimidir ? ve diyelimki bu kitlerden biri uygulandı standart aracıma daha ne teknik konulu ekler yaptırmalıyım yürüyen aksam difransiyel vs. ? sorularım bunlar ama hala cevaplar konusunda tatmin olamadım inan ! gidip ezbere kafama göre yaptırsam en kısa zamanda bende bi başlık açıcam büyük ihtimalle ' her yönden yandımmmmmm ' diye !!!!!

oooo abi sen çok kararsızsın bölede karar veremezsin her kafadan ses çıkıyo çıkarda. Banada navaraya 37 lastikmi takılır kırılır dökülür şanzuman kaldırmaz lastik sığmaz sürter dediler yok o olur bu olur dediler şaseden kupayı ayırıyorum dedim delisin olmaz yok fren tertibatı yok elektrik tertibatı yok şanzuman aşşada kalır dediler flanş takıyorum dedim bi dünya laf ettiler sen çıldırmışın dediler

Toplamda 3 inç süspansiyon 3 inçh body lift ve flanş 37 lastik takıldı araca 65 bin km nin en az en az 15 000 ini arazide yapmışımdırki inan bana abi benim kullanış tarzımla sen o 65 000 e 300.000 de

Noldu ? Bikere ön diffransiyeli kırdım peki niye kırdım 70 le 4l de bump ın üstünden atladım normal kırılması! o dünya markası olmuş kitleri ben 8 parçaya bölerim ama atinin kini bölemiyorum çünkü en kötüyü düşünerek gereğinden çok çok daha sağlam yapıyo anlatmak istediğimi bilmiyorum anlata bildimmi ? Orjinal amerikan özel üretim kalınlaştırılmış spicer ön şaft 3 gün dayandı :smiley:

Bu işleri fazla düşünme abi adam gibi bi usta bul ne istediğini anlat bırak o kararversin o yapsın karışma ... ozaman kafan karışmaz dert sahibide olmazsın :smiley:

ates' Alıntı:
gültekin sorun paradeğil hesap yapmak hiç değil ;) inan bi meçhul üzerine konuşuyorum ben herkes bişey söylüyo bana herşeyden önce tuhaf gelen bişey var 1700 dolarlardan dünya markası olmuş kitler yerine ustanın kendi yapımı daha iyidir demek çok anlamsız geliyo mantık kuramıyorum !kimse fiyat konuşmuyo sor deniyo eeeeeeee ben neye göre neyi kıyaslıycam ,sonra herkes yandım diye geziyo !!! ve ben hala cevap alamıyorum soruma çok basit sorum sadece gezi amaçlı araç yükseltmek istiyorum ağır offroad yapmıycam ... istediğim araçımın yukardaki resimdeki gibi olması daha yüksek ve daha heybetli ASFALT ta ağırlık olarak kulanıcam bir dağ evim var senede 2 kere oraya gidicem birde hafif gezilere gelicem sizlerle :D illa MT mi takmalıyım 120 geçilmemeli deniyo AT tarzı takabilirsem ne takmalıyım 3' 3.5' yükseltmelerden hangisi daha doğru olur benim için aracımı yormadan sorun yaşamadan?aracımın kendi orjinal jantlarına yükselmeye uygun lastik takabilinirmi olursa nedir ? illa yükseltmede jantta büyümeli lastiktemi büyümeli değişmelimidir ? ve diyelimki bu kitlerden biri uygulandı standart aracıma daha ne teknik konulu ekler yaptırmalıyım yürüyen aksam difransiyel vs. ? sorularım bunlar ama hala cevaplar konusunda tatmin olamadım inan ! gidip ezbere kafama göre yaptırsam en kısa zamanda bende bi başlık açıcam büyük ihtimalle ' her yönden yandımmmmmm ' diye !!!!!

hesap tabiki yapacaksın ama biraz da karşındaki insana güveneceksin ya da güvenebileceğin insan olacak...

ben orada 3 tane o markalı kitin söklüp atıldığı zj gördüm. bu sitedde ben taktırmadan önce araştırdım yine aynı marka kiti taktıran ve pişman olup söktüren ve söktürdüğü seti yarı fiyatına satan vardı. kasa yine zj kasa idi.

ben de çok kararsızdım ve bir ara vazgeçtim bu sevdadan. sonra şanzıman da ufaktan bir problem vardı usta aradım. beni 3tane birbirinden farklı kaynak atilla ustaya yönlendirdi. bende gözüm kapalı gittim. biraz muhabbet biraz sohbet (bu arada istanbulda olsam her hafta mutlaka uğrardım yanına çok şanslısın orkun ;) ) şunu yaparız bunu yapmayız derken benim zj çıktı ortaya ve yükselttik.

şimdi senin dediğin dünya markası kiti taktıran neden memnun değil? ergün abi var işte problemleri ortada. bence kitte sorun yok. o kiti sağlam bir usta taksa hiç sorun olmaz. ama hiç modifiye ve off-road bilgisi olmayan usta yaparsa bu işi olmaz.

bana her gezide marka soruyorlar bende ati diyorum :D biraz burun kıvıranda oluyor ama ben çok memnunum. hem şehir içi, hem uzun yol hem de off-road süper oldu...

denemek istemişsin ya... tek kelimeyle jeep başka bir jeep oluyor. ilk bindiğinde anında hissediyorsun farkı. tek problem inip binme oluyor ;D başka no problem...

akşama atinin ordayım senin içinde konuşurum ama bence bir git atinin yanına bi tanış bi konuş. kafana takılanı sor ondan sonra yaptır.

emin ol 3 ay sonra burada sende onu metediyor olacaksın ;)

ateş ile bende aynı isteklerde ve arayıştayım...atilla bey ile sakaryada tanışmak kısmet olmadı...maslakta bana biraz uzak kalıyor haftasonu ancak gidebileceğim...görünen o ki canavarımı atiden başkasına ellettirmemeliyim modifikasyon konusunda...

ates' Alıntı:
ergun abi ,önder abi bana bir kit fiyatı alırmısınız 3 veya 3.5 ' salı ankaraya gidiyorum yoksa bende gelicektim sizle ama cumaya kadar ankaradayım sizden ricam olur hem benimde kafamda bişeylerde oluşur kıyas yapma imkanım olur sizin kitli araçlardan birine binmeyide çok isterim benim araçla sizinkilerin ne farkıvar negibi bir sertlik oluşuyo anlamış olurdum ???

ergun abi bide herkes senin meşur ZJ kitabına teşekkür bababında senle tanışmak ve teşekkür etmek istiyo ve bi pazar biyerlerde buluşup hep beraber vakit geçirelim derler sen yokken burada bu konubayabi gündemdeydi istersen ZJ kitabı başlıklı konuya bi göz at kitlen senden bi aktivite bekliyo haberin ola :D :D

Ateş ben Avcılar' dayım, dün Mehmet' le buluşup lafladık. Sonrada benım arabayı test etti. Artık kendı izlenimlerini ( Kitli ve kitsiz farkını) o sana aktarır. Yılbaşından sonra bir ZJ gezisi planlarız ( Sadece ZJ'ler) Birazdan ZJ kitap başlıklı konuyada göz atarım.

ateş bildiğim kadarıyla anadolu yakasındasın.anadolu yakasında da yardım alabileceğin yerler mevcut.fiyat konusu bizim insiyatifimizde olmadığından konuyla ilgili yazı yazmak pek olmuyor.yılbaşı ile ilgili olarak çoğumuz yoğunluk yaşıyoruz.yeni yılda hafta içi birgün buluşup sorunlarını çözeriz.modifikasyona açık bir araban var. eğer aracın da çok yorulma aşınma yoksa hani diri araç tabiri var ya modifikasyonların zararı yok.kafan çok karışmasın matematik olarak önce ne kadar yükselteceğine karar vereceksin sonra lastiğin ölçüsüne.3"yükseltmeye 31"lastik takabilir bahsettiğin gezilerin hepsini gerçekleştirebilirsin.

Ateeeeeşşşş.....!!!!!!!!
Karar veeerrrr artııııkkkkkkk...!!!! :eek:

Senin aradığın niteliklere en uygun çözüm.: 3,5 inç kit ve 31-10,5 MTR lastik. (Veya bir takım ATR lastik takarsın, nezaman gezi programı olsa bir lastikçine uğrar MTR larını takarsın. Olur biter. ;) ;) ;)

Veya sonsuza kadar sus. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR