Ynt: 94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz
Benim de canım acaip sıkkın
aracımın motor no su şase nosunun son 6 rakamı olarak ruhsatıma işlenmiş. ben aracı 2 ay önce aldım. 20 gün önce lpg taktırdım.
tüv e gittim. muayene de motor nosu görülemediği için yetkili servise gönderildim,onaylaması için.
servis,motor numarasının zamanla silindiğini ve okunamadığını söyledi. şarj dinamosunun sökülerek altına bakılmasını ancak orada ki numaranın da ruhsatta yazılı olan numara ile uyuşmayacağını söyledi. başka bir yerde açtığımızda gerçekten haklı olduğunu gördük. ruhsata işli olan numara değil. Ben aracın 4 . sahibiyim. yetkili servisten alacağım bu aracın doğru motor numarası budur şeklinde ki yazı ile tüv e gitsem, onaylarlar mı? onaylamayıp, başka motor mu taktın bu numara neden farklı da diyebilirler mi?
onaylarlar ise trafikten zaten lpg dolayısı ile yeni ruhsat çıkaracağım için motor numaramı da değiştiririm.
bilmiyorum, aklıma o kadar çok soru geliyor ki. Allah korusun daha kötü senaryolarda aklıma geliyor ancak yazmak bile istemiyorum.
konu ile ilgili olarak birileri bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Saygılarımla