94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,029
Ynt: 94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

kardeşim benimde motor numarası doğru şase numarası yanlış insan sinir oluyor zamanında surucu kabının içindeki sasi numarasını kabul etmıyormus vizecıler on kaputtan bir yerden bi numara yazıllıyormuş şimdi arada bul işin yoksa ayrıca sol on camın altında duran vın numarasının son 8 rakamıyla benım motor numarasının numaraları aynı arac 84 model son uc sahıbını tanıyorum daha gerıısnı bılmoyorum ortada faturada yok bakalım nasıl cözecez tam bır bela!!!! :mad: :mad: :mad:

Etiketler
Ynt: 94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

xj lerde sanırım ön tamponun bağlı olduğu şaside bir etikete çakılı olabilir.radyatör alt hizasında olabilir.

şasenin ana kollarından surucu koltugunun altına gelen kısında çıktı bizim numara arabayı lifte kaldırdık denk geldi Allahtan çok şukur kurtuldum şu dertten...

snguntac' Alıntı:
şasenin ana kollarından surucu koltugunun altına gelen kısında çıktı bizim numara arabayı lifte kaldırdık denk geldi Allahtan çok şukur kurtuldum şu dertten...
Salim bey adınıza sevindim; sizin araç modeli neydi?
,

teşekkürler ya valla buyuk sıkıntı ıdı benım için...chevrolet suburban 1984

Benim de canım acaip sıkkın
aracımın motor no su şase nosunun son 6 rakamı olarak ruhsatıma işlenmiş. ben aracı 2 ay önce aldım. 20 gün önce lpg taktırdım.
tüv e gittim. muayene de motor nosu görülemediği için yetkili servise gönderildim,onaylaması için.
servis,motor numarasının zamanla silindiğini ve okunamadığını söyledi. şarj dinamosunun sökülerek altına bakılmasını ancak orada ki numaranın da ruhsatta yazılı olan numara ile uyuşmayacağını söyledi. başka bir yerde açtığımızda gerçekten haklı olduğunu gördük. ruhsata işli olan numara değil. Ben aracın 4 . sahibiyim. yetkili servisten alacağım bu aracın doğru motor numarası budur şeklinde ki yazı ile tüv e gitsem, onaylarlar mı? onaylamayıp, başka motor mu taktın bu numara neden farklı da diyebilirler mi?
onaylarlar ise trafikten zaten lpg dolayısı ile yeni ruhsat çıkaracağım için motor numaramı da değiştiririm.

bilmiyorum, aklıma o kadar çok soru geliyor ki. Allah korusun daha kötü senaryolarda aklıma geliyor ancak yazmak bile istemiyorum.

konu ile ilgili olarak birileri bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Saygılarımla

benim aracımda da aynı sorun vardı.benimde canım sıkılmıştı berbat bi durum...kolay çözersin umarım
ben en zor yoldan ben çözdüm.şimdi daha kolay ...
yetkili servisten motor orjinal kendi motorudur numara okunamamıştır.. diye yazı veriyolar sanırım onla çozüyrsun

Benim durumum gitgide berbatlaşıyor
Master oto dan belge aldım motor numarasının yazılı olduğu.
Ruhsatta yazan numara ile farklı bir numara.
Tüvden bu evrak ile geçtim ama trafik tescilde kilitlendik.
Aracın dosyasından faturasına bakıldı. fatura da motor numarası yazmıyormuş :(
şimdi üniversiteye gönderilecekmişim ve sanırım bu iş te son derece masraflıymıs.

gecmiş olsun şu bilgisiz memurların yuzunden başımıza gelmedik kalmıyor..Allah yardımcın olsun ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri