94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,030
Ynt: 94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

Evet benim numara da doğruymui geçen gün baktım ama üstündeki pisliği çıkarıp okunur hale getirene kadar baya uğraştırdı ...

Birde o nasıl numara yazmaktır okumak için sağlam göz lazım . Öyle ince ve derinliği az şekilde kazımışlar ki ... Temizlerken çizecek zarar verecek şeyler kullanmamak lazım ....

Temizledikten sonra dedim aman korozyon falan durumu olur , wd40 sıktım üzerine akşam da silikon sprey sıkayım diyorum .

Hulusi hocam umarım sorununu tez elden çözebilirsin . Kolay gelsin tekrar ...

Saygılarımla ...
Barış

Etiketler
Ynt: 94 ZJ Laredo 4.0 L Motordaki Numara ile Ruhsatta Yazan Farklı Sorun Yaşıyoruz

Hala uğraşıyorum bir sonuç elde edemedim. jeep den de nefret ettiriyolar bakalım ilk ithaleden(Askam) firmaya yönlendirdiler oradan teknik belge bulmaya çalışacağız.

Birde jeep amerikaya birkaç mail atsanız , ithalatçılarının hatası yüzünden zor durumda kaldığınız ve yardımcı olmadıklarını bildirseniz belki burdakileri dürterler ...

Anlamadığım jeep aracın ID sinden takip aracın motor numarasına kadar herşeyine ulaşabiliyor hiçbirşey yapamazsa ABD ye sorup bilgi alabilir ve üzerindeki motorun ojinal olduğu anlaşılır . Sanırım servis işi yokuşa sürüyor . Bence size burda teknik beşge arattrıamamalrına gerek yok . Burda yoksa da ABD de bu araca hangi motorun takıldığı bellidir . Olmazsa tanıdık yada uğraşacak bir servis araştırmak lazım belki de ...

Can sıkıcı bir durum , kolaylıklar dilerim .

Yavvv çok üzülüyorum, keşke elimden bişey gelse.... Arkadaşlar biraz yardım edelim.....

İlginize teşekkür ederim.
yeni bir şey öğrendim ruhsatdaki şasi numarasının son 8 rakamı motor numarası yazan araçlarda motor bloğunda 6. bujinin alt bölgesinde olduğunu söylediler hatta kroki şeklinde gösterdiler.ama bunu görmek için bayağı sökmek gerekiyor...bu sistem yanlız Türkiye için üretilen araçlarda varmış.araç satığım kişiye söyledim bulamamış güya.ama teknik ünv. raporuyla birazda duygusal olarak sonuçlanırmış.biraz rahatladım.

saral bey selam , oncelikle yasadiginiz olaylari okurken tuylerim diken diken oldu , cunku ayni kabuslu gunlri bende yasadim konuyu uzatmiyacam , ben isimi halettim size tavsiyem; emniyet durum konusunda hale sundugunuz evraklari yeterli bulmuyor ise dilekce verin ceksinler araci emniyetin criminal laboratuvarina en son care bu cunku arac konusunda siz kendinizden eminsisinz fatura var ve aracin secelesi belli , bu sadece benim nacizane fikrim allah kolaylik versin tez elden

Ahmet bey ilginize teşekkür ederim, şübeyle tartışmamız oldu o zaman çekin aracı yasal işlem başlatın dedim,yapamayız dediler.bakalım yakında sonuçlanır.siz nasıl çozdünüz ?araç Rize de, istanbul da olsaydı olayı çözerdim.çünkü konuştuğum herkes yasal yollardan çözdüler ama araç küçük yerde olduğu için iş ayuka çıktı.

!!!Çok sinirleniyorum işi böyle yokuşa sürenlere. Bence sizi direk Emn. Müdürüyle felan konuşun. Küçük yerlerde büyüklere ulaşmak daha kolay. Eminim yardımcı olur size...!!!

jeep53' Alıntı:
İlginize teşekkür ederim.
yeni bir şey öğrendim ruhsatdaki şasi numarasının son 8 rakamı motor numarası yazan araçlarda motor bloğunda 6. bujinin alt bölgesinde olduğunu söylediler hatta kroki şeklinde gösterdiler.ama bunu görmek için bayağı sökmek gerekiyor...bu sistem yanlız Türkiye için üretilen araçlarda varmış.araç satığım kişiye söyledim bulamamış güya.ama teknik ünv. raporuyla birazda duygusal olarak sonuçlanırmış.biraz rahatladım.

Yok böyle bişey. ayrıca o zamanlarda Amerika' lıların Tc' ye özel araba ürettikleride bence saçma. Almanya felan Bmw' yi 3.15' i seksenlerde Türkiye gibi japona kaçacak pazarlar için ürettiler doğrudur ama U.s.A yapmadı bunu.

6 silindirde: On six-cylinder engines, built date information can be found stamped on a machined pad located on the right side of the cylinder block between the number 2 and 3 cylinders. Bloğun sağında, kapakla birleştiği yerde 2. ve 3. silindirin arasındadır. alıntı yaptığım kaynakta illustration' da var.
v8 5.2, 5.9 : On 5.2L/5.9L V8 engines, the serial number is stamped on a machined pad on the left front corner of the cylinder block.
V8 4.7: serial # is located on the right front side of the engine block.

Sizinki v8 değildi dimi.....? 4.7, 5.8 olsa bile 6. no' lu silindir arkada kalıyor. Mtr no. 5.2'de 1. , 4.7'de hemen karşıdaki 2. silindir civarında...

Belgeli konuşuyorum ben. O, 6. silindir felan diyen sıkıyor. Ayrıca TC' de krokiden bol ne var. :smiley: Def. kilidine iddaya girerim ben onla... 25 yıllık chevas' da olabülüüü.. :smiley: Hadi 18 olsun.. :smiley:

duygusal sonuçlanma ne demek, anlamadım?

BENİM DE BU KONUDA BİR SORUNUM VAR MOTOR NUMARASI RUHSATTA 12 HANE MOTOR ÜSTÜNDE 14 HANE 12 HANE NUMARA AYNI FAKAT 6 HANEDEN SONRA 2 HANE FAZLA DAHA SONRA YİNE 6 HANE YAZILI MUAYENEDEN GEÇTİ AMA TRAFİK TESCİLDE SORUN ÇIKARMI ACABA

Aynı sorunu geçen hafta bende yaşadım tüvde okuyamadılar mx li bir numara var oda ruhsatla tutmuyordu olmaz diyince bana bir evrak verip servise gidin dediler doğru kolumana gittim 90 TL bayıldım yağ çubuğunun baplantı yerinin yanını güzelce temizleyip çıkardılar yazdılar evrağa götürdüm geçti muayeneden

aynı sorunu bir arkadaş CJ de yaşadı.ruhsatta yazan numarayı şaseye ben vurdum hiç sorun çıkmadı geçti..

serkann' Alıntı:
aynı sorunu bir arkadaş CJ de yaşadı.ruhsatta yazan numarayı şaseye ben vurdum hiç sorun çıkmadı geçti..

Alemsin süpermiş bu serkan abi yaaa koptum gülmektenn ;D ;D ;D ;D ;D

zj de çok uğraştık ama şimdi yetkili servis yazı veriyor.hallediyorlar.

Size önerim yetkili servise durumu açıklayıp yardımcı olmalarını rica etmeniz. Ben de aynı sorunla uğraşmışdım , Master servisden Uğur bey sağolsun yardımcı oldu , servisin antetli kağıdına kaşeleriyle birlikte aracın motor numarasını yazıp imzalamışdı . Aracın vin kodunu girdiğinizde bütün bilgiler önünüze gelir , ancak yetkili servis ya da makine mühendisleri odası aracın motor numarasını doğrulayabilir... tek ve en doğru yol bu açıkçası , sorununuz başka türlü çözülmez............

Keşke elimizden gelen bişey olsa da hemen yapsak. Gerçekten can sıkıcı bir durum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,995
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.