95 ZJ 5.2 Klima arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali çelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,557
A

ali çelik

Ziyaretçi
95 Model 5.2 ZJ 'min bu sabah klima sistemi arızlandı.Klimayı açmadığım halde ilk çalıştırmadan 1-2 dakika sonra sağ ön torpido altından veya o bölgeden elektronik eleman veya kablo yanık kokusu geldive klima ekranımın çalışmadığını farkettim.Klimanın sigortasını kontrol ettim atmış ,yenisini taktım, direkt attı.Devamında kalorifer radyatörünün aşırı ısındığını farkettim.Bende motor bölümünden kalorifere gelen bağlantıları iptal ettim.Acillllll yardım bekliyorum.

Etiketler
Ynt: 95 ZJ 5.2 Klima arızası

ali çelik' Alıntı:
95 Model 5.2 ZJ 'min bu sabah klima sistemi arızlandı.Klimayı açmadığım halde ilk çalıştırmadan 1-2 dakika sonra sağ ön torpido altından veya o bölgeden elektronik eleman veya kablo yanık kokusu geldive klima ekranımın çalışmadığını farkettim.Klimanın sigortasını kontrol ettim atmış ,yenisini taktım, direkt attı.Devamında kalorifer radyatörünün aşırı ısındığını farkettim.Bende motor bölümünden kalorifere gelen bağlantıları iptal ettim.Acillllll yardım bekliyorum.

Benzer bir sorun 93 ZJ'mi ilk aldığımda benim de başıma gelmişti. Uzun zaman yatmasından dolayı röleler arızalanmıştı. Değiştirdik her şey düzeldi. Güvendiğiniz ve iyi bir elektrikçiye baktırın isterseniz. Başka bir sorun değilse pek maliyeli bir iş değil.

Role motor bölümünde mi yoksa torpido içinde miydi Yarın komple göğsü dağıtıp arızayı gidermeye çalışacağım .Olmazsa en kötü ihtimallle tiner döküp yakar ( bira içip) v8 in yanışını seyrederiz.

ali çelik' Alıntı:
Role motor bölümünde mi yoksa torpido içinde miydi Yarın komple göğsü dağıtıp arızayı gidermeye çalışacağım .Olmazsa en kötü ihtimallle tiner döküp yakar ( bira içip) v8 in yanışını seyrederiz.

Yok yahu, o kadar büyük bir şey olduğunu zannetmem :smiley:) Röleler hem torpido içinde, hem de aracın motor bölümünde var. Bence hepsine bir bakın / baktırın. Zaten pek pahalı şeyler değil, değiştirmişken eski olanları yenilemiş olursunuz.

Arızayı bu gün öğleden sonra hallettim.Torpido içindeki kalorifer rolesi (kırmızı renkte) sağlam çıktı.Göğsü sökmeye devam ettim.Klimanın kontrol panelini söktüm ve içini açtığımda elektronik kartı üzerinde 35 v 100 mf kondansatörün (+) ucundan patladığını tespit ettim.Tatil günü kondansatör bulamayacağım için elimde bulunan 3-30 volt ayarlı güç kaynağından 35 v 2200 mf lık kondansatörü söküp taktım ve sistem çalıştı.En kısa sürede orjınal kondansatörü (35 V 100 mf) alıp değiştireceğim.

ali çelik' Alıntı:
Arızayı bu gün öğleden sonra hallettim.Torpido içindeki kalorifer rolesi (kırmızı renkte) sağlam çıktı.Göğsü sökmeye devam ettim.Klimanın kontrol panelini söktüm ve içini açtığımda elektronik kartı üzerinde 35 v 100 mf kondansatörün (+) ucundan patladığını tespit ettim.Tatil günü kondansatör bulamayacağım için elimde bulunan 3-30 volt ayarlı güç kaynağından 35 v 2200 mf lık kondansatörü söküp taktım ve sistem çalıştı.En kısa sürede orjınal kondansatörü (35 V 100 mf) alıp değiştireceğim.
Bu işlere elinizin yatkın olması ne kadar güzel. Tebrikler çok pahalıya mal olmadan halletmenize sevindim. Bizim araçların belki de en güzel yönü bu galiba. Tüm parçalar büyük ve kolayca sökülebiliyor :smiley:))

çok kolay sökülüyorda birde takarken artan vidalar olmasa daha iyi olacak,bu amerikalılar çok müsrif insanlar ben her parçayı söktügümde en az 10 vida artırıyordum ama şimdi hiç arttırmıyorum çünkü hiç vida kalmadı allaha emanet duruyorlar onlarda memmun bende :p :p :p

mustafa drican' Alıntı:
çok kolay sökülüyorda birde takarken artan vidalar olmasa daha iyi olacak,bu amerikalılar çok müsrif insanlar ben her parçayı söktügümde en az 10 vida artırıyordum ama şimdi hiç arttırmıyorum çünkü hiç vida kalmadı allaha emanet duruyorlar onlarda memmun bende :p :p :p
Bence biz Türkler biraz tutumluyuz galiba :smiley: Her zaman bir şeyler arttırız... :smiley:

Kesinlikle vida,civata somun arttırırsam ,tekrar söker yerini bulur ve takarım.Yoksa içim rahat etmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri