96 Grand Cherokee Koltuk Arızası Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,018

serkann

Zirve
Yer
İstanbul/beylikdüzü
arkadaşlar..dün şöför koltuğunun altından tkırtılar geldi ve koltuk elektrikleri çalışmıyor şuan..sigortası nerde veya nasıl bakabilirim bilgisi olan varsa sevinirim..ısıtmalarıda çalışmıyor hareketleride..

Etiketler
Ynt: 96 Grand Cherokee Koltuk Arızası Yardım

Merhaba Serkan bey,

Sigorta kutusundaki 25 no'lu sigorta ön koltuklara giden sigortadır. Yolcu koltuğunda elektrik varsa sigorta sağlam demektir. Eğer kablolarda ve/veya bağlantılarda sorunyoksa deneyebileceğiniz ilk şey switch'ler olacaktır. Switchleri yerinden söküp bağlantı yerlerini ohm-metre ile ölçün. Bu da sonuç vermezse koltuk motoru değişecek gibi görünüyor.

Kolay gelsin,
Kaan

Templar' Alıntı:
Merhaba Serkan bey,

Sigorta kutusundaki 25 no'lu sigorta ön koltuklara giden sigortadır. Yolcu koltuğunda elektrik varsa sigorta sağlam demektir. Eğer kablolarda ve/veya bağlantılarda sorunyoksa deneyebileceğiniz ilk şey switch'ler olacaktır. Switchleri yerinden söküp bağlantı yerlerini ohm-metre ile ölçün. Bu da sonuç vermezse koltuk motoru değişecek gibi görünüyor.

iki adet sigorta kutusu var..sağ torpido altında ve motor bölümünde sağ çamurluğun içinde?koltuklarda hiç elektrik yok.ısıtmalar bile çalışmıyor..tek bir koltukta olsa motor diye düşünüyosum ama iki koltuğunda hiç bir harekti çalışmıyor?switchler koltuk altındaki sonlandırma switchlerinimi diyosunuz kaan bey?

Kolay gelsin,
Kaan

Ön konsolun sağ yanındaki kapağın altında ki sigorta kutusunda olması lazım . Bende no 25 diye biliyorum .

Tıkırtılar geldi demiştin . Hareket ettirirken geldiyse , belki de mekanik falan bir sıkışma yada sorun oldu motoro zorlanınca fazla akım çekip sigortayı attırdı ... Tabi bu benim senaryo ...

Umarı basit bir sorundur .

Serkan Merhaba, Zj'lerin koltuk motorlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ; koltuğun arkasında bir paket vesairee varsa ve bunu unutupta koltuğu geriye itersen zorlandığını fark edinceye kadar motor veya dişlileri sizlere ömür olur ama eğer aynı anda iki koltukta çalışmıyorsa büyük bir ihtimalle bu varsayımdan değildir bir şekilde iki koltuğuda besleyen elektirik sisteminde bir kesiklik var. Zaten koltuk ısıtmalarınında çalışmaması tamamen buna bağlı, Bence sorun koltuk motorunda değil , koltukları besleyen kaplolarda. Bir oto elektirikçisi bunu çözebilir, tabi önce şu sigortaları bir dene....

Performans Cherokee Servisi
Oto Sanayi Sitesi, Doğan Bey Cad. Tepe Sk. No: 8
Bostancı-Kadıköy 34744 İstanbul
Telefon: 0216 575 00 00 Fax: 0216 573 53 07

Recep usta bu işin İstanbul'daki en iyi ustalarından biridir her türlü destek,bilgi ve ekipmanı kendisinden temin edebilirsiniz.

arıza giderildi arkadaşlar sağolun..
motor skışması yaşanmış..koltuğu sökünce çalışmaya başladı..yağlanması gerekiyormuş arada bir...

Bu yağlama koltuk sökülmeden yapılabiliyormu. Tarif edermisiniz yağlama yerini felan... Motormu yağlanıyor, kızaklar mı?

Hocam alıyorsun WD40 ı takıyorsun ince ucunu . Altına eğiliyorsun koltuğun orda rayları , motorların çevirdiği vidalı milleri yağlıyorsun . Bu işlemi yaparken mesela koltukları en geriye lalıp önden sonra en öne alıp geriden yağlanmalı .Yukarı aşağı konunmalrı da aynı şekilde yağlanmalı ve yağlama esnasında koltuk tüm yönleri hareket erttirilerek yağlamanın heryere ulaşması sağlanmalı ...

Saygılarımla ...
Barış

Sağol, o kolayda,
Halılar batar be, wd40 leke yapıyo, fışkırıyo oraya buraya, çıkmıyo bide lekesi.....

Valla ben bu şekilde yapıyor ama dediğin doğrı çok dikkat etmek gerekiyor . Ben koltuğun altına giriyorum desem yeridir . Birde ucuna takılan çubuğu mutlaka kullanmak lazım yoksa gerçekten fena batar ortalık .

Aslında sıvı gres olur mu diye düşünüyorum ama emin değilim . Son deneğim birkaç marka sıvı gresle pek iyi sonuç alamadım mekanik parçalarda . Aslında mekanik yağlamasıyla ilgili en güzel bilgiyi serkan verebilir diye düşünüyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,870
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri