97 Grand Cherokee Ön Şaft

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vincenzo88 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,086

vincenzo88

Ana Kamp
Yer
BURSA
elimde 97 grand cherokee 5.2lt cıkma on şaftı vardır.Balansı var.2 çeker kullandıgım ıcın cıkardım.yerim BURSA.

Etiketler

Ynt: 97 Grand Cherokee Ön Şaft

vincenzo88' Alıntı:
elimde 97 grand cherokee 5.2lt cıkma on şaftı vardır.Balansı var.2 çeker kullandıgım ıcın cıkardım.yerim BURSA.

yakıtta ne kadar bir fark vardır 2 çeker kullanmanın.

bu parçayı çıkarmanın yakıt farkını bir yana bırakın araç ciddi zarar görecektir, çekişden düşecek tırmanmayı unutun çünkü nerdeyse 2 tonluk aracı patinaja düşürecektir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum

mademki araç zarar görecektir xj lerde bu sistemi niye kulanmışlar acaba ?

antbur' Alıntı:
mademki araç zarar görecektir xj lerde bu sistemi niye kulanmışlar acaba ?

XJ seçenekli 4 çeker. ZJ ile aynı çekiş sistemine sahip değiller tabiiki. ZJ sürekli 4 çeker olarak tasarlanmıştır.

Sürekli 4 çeker olan araçta bende yapmayın derim. Belki araç hiç yürümez bile.

Jeep34' Alıntı:
XJ seçenekli 4 çeker. ZJ ile aynı çekiş sistemine sahip değiller tabiiki. ZJ sürekli 4 çeker olarak tasarlanmıştır.

Sürekli 4 çeker olan araçta bende yapmayın derim. Belki araç hiç yürümez bile.

konu anlaşılmıştır teşekkürederim.

ön şaftı söktüğünüzde ön dif. in içi dönmeye devam etmeyecek mi? Sonuc olarak yakıtta bir fark olmayacak. Ön şaftı söküp yakıt tasarrufu yapmak için ön dif. e hub sistemi yapılması gerekir sanırım. Ön şaftı sökmenin yakıtta aşırı bir fark yapacagını düsünmüyorum.

berkay07' Alıntı:
ön şaftı söktüğünüzde ön dif. in içi dönmeye devam etmeyecek mi? Sonuc olarak yakıtta bir fark olmayacak. Ön şaftı söküp yakıt tasarrufu yapmak için ön dif. e hub sistemi yapılması gerekir sanırım. Ön şaftı sökmenin yakıtta aşırı bir fark yapacagını düsünmüyorum.
zannımca o dönme durumuna güç binmediği için zorlama olmayacak zira araç 4 çeker durumundan çıkacak bu nedenle yapılıyor yani araç güçden düşüyor dolayısıyla çekişden de düşüyor, yakıtın azalma nedeni bu oalcak ancak bu seferde ağırlıkla birlikte aracın torku boşa çıkıyor gücü direk yansıtıyor boşda olarak

tayfun61' Alıntı:
zannımca o dönme durumuna güç binmediği için zorlama olmayacak zira araç 4 çeker durumundan çıkacak bu nedenle yapılıyor yani araç güçden düşüyor dolayısıyla çekişden de düşüyor, yakıtın azalma nedeni bu oalcak ancak bu seferde ağırlıkla birlikte aracın torku boşa çıkıyor gücü direk yansıtıyor boşda olarak

öyle düşününce aklıma takılan şey : o zaman asfaltta normal bir şekilde kullanıldıgında hiç bir zorlama olmadan bu sefer de ön dif. e yük binmeyecek. 4x2 kadar az yakacağı anlamına gelir mi ?

bir arkadasım ön şaftta cıkan bir problem için ön şaft olmadan 1-2 hafta kullandı. Sordugumda yakıtta bir azalma olmadıgını söyledi ancak denemekten zarar gelmez :smiley: umarım dediğiniz gibi olur..

berkay07' Alıntı:
öyle düşününce aklıma takılan şey : o zaman asfaltta normal bir şekilde kullanıldıgında hiç bir zorlama olmadan bu sefer de ön dif. e yük binmeyecek. 4x2 kadar az yakacağı anlamına gelir mi ?

bir arkadasım ön şaftta cıkan bir problem için ön şaft olmadan 1-2 hafta kullandı. Sordugumda yakıtta bir azalma olmadıgını söyledi ancak denemekten zarar gelmez :smiley: umarım dediğiniz gibi olur..
dostum fikrimi soruyor isen bir ZJ kullanıcısı olarak deneme derim zira zararlı güç binmiyor derken şaftın dönme momenti oluşması için gerekli zorlamadan bahsettim zira bu araçlar sürekli 4 çeker olarak tasarlanmıştır, 4 çekerden ayrılması mümkün değil zira şanzımanda böyle bir ayrım yok, ama karar senin...

berkay07' Alıntı:

özür net cevap olmadı sanırım.
yakıtla alakalı değil canavarımız her halukarda yakacak, aracın ivmelenmesi ve güç aktarımı ile alakalı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR