97 zj grand cherokee günlüğüm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menecer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,140
Ynt: 97 zj grand cherokee günlüğüm

menecer' Alıntı:
vitesi 2 konumuna getırmekle aynımı farklımı yoksa?

Vitesi 3 vitesle sınırlama, o/d off konumunda araç dördüncü, yani son vitese geçmiyor. Ben doksanı geçemediğim virajlı inişli çıkışlı yollarda o/d off konumuna alıyorum.Doksanla giderken 4. viteste 1500 devir çeviriyor buda motorun verimsiz çalışmasına neden oluyor, aracın gücünü hissedemiyorum o/d off konumuna aldımmı belki yakıt sarfiyatı artıyor ama gücü hissettiriyor.Bu düğmeyi kullanmanızda fayda var alıştınızmı bayağı işe yaradığını anlayacaksınız.

Etiketler

mehmetali36' Alıntı:
Vitesi 3 vitesle sınırlama, o/d off konumunda araç dördüncü, yani son vitese geçmiyor. Ben doksanı geçemediğim virajlı inişli çıkışlı yollarda o/d off konumuna alıyorum.Doksanla giderken 4. viteste 1500 devir çeviriyor buda motorun verimsiz çalışmasına neden oluyor, aracın gücünü hissedemiyorum o/d off konumuna aldımmı belki yakıt sarfiyatı artıyor ama gücü hissettiriyor.Bu düğmeyi kullanmanızda fayda var alıştınızmı bayağı işe yaradığını anlayacaksınız.

yakıtı artırıcaksa bunu tercih etmesem iyi olur.
şuan şehir içi 30 litre ,en iyi durumda 20 litre lpg yaktım

Geçen gün göstergede chek engine tarzı bır ikaz lambası yandı.
kutup başını söküp resetlencekmi bakıyım dedim.
zaten kutup başı gevşekmiş. sıkıştırdım arıza ışığı söndü.

Göstergeden hata kodu arattırdım 12,21, ve 55 kodunu aldım.
12 aküden olsa gerek ama 21 nedir bulamadım.

Alt bilgi ekranımı söktüm .radyator suyu hatası verıyordu sureklı.
Soket dibinde 2 lehim çatlağı buldum .Lehimleri yeniledim açmışken ekranı içten temizledim.
Hata silindi ekran canlı canlı görünür oldu.

Bukadar kısa sürede bunca detayı sayenizde öğrenip kendim halledebiliyor olmak çok güzel.
Radyator suyu ıkazı için sensörler vs bi ara bırak bakalım tarzı yaklaşımlardan kurtulmuş oldum.

lastik farkı nedeniyle hız çok gözüküyorsa yakıt tüketim veriside doğru gösterilmez ekranda.

mesela önceki lastiklerimde ekrana göre yaklaşık yarım litre hatalı LPG ölçümü yaparken şimdi daha küçük lasitklerde 1 litreye kadar fazla tüketiyorum. referans, aracın mil/m sayacı. hangisi doğru ancak GPS ile gidilen yolu ölçerek söyleyebiliriz.

çok ara vermişim,
2 hafta önce aracıma raif usta tarafından lpg ayarı yapıldı ve bujiler değişti
bu haftada sunroof çevresinde görünen paslanmaları temizletiyorum
mekanizmayı komple yeniletiyorum
çürük pas vs ne varsa hepsi temizleniyor

bu arada gümrükten ihale yoluyla bir 97 gc daha aldım
iki araçtan birini satarım artık.
hangisine bineceğim belli değil.
hangine müşteri çıkarsa onu satarım artık.
ikiside aynı temizlikte araçların

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bayrama-170bin-km-de-lpgli-temiz-sorunsuz-97-jeep-grand-cherokee-57428357/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bayrama-135bin-km-amerikan-subayindan-97-jeep-grand-cherokee-57114900/detay/

bayramda tatile uzun yola çıktım
bolu dağını torosları hiç sıkıntısız geçtim gezdim
üstelik kokrtuğumun aksıne ortalama 100 km 15lt lpg tukettım
ortalama 35 kuruş yakmış oldum
hız ortalamam 120/130 km cruis kontrol ile

11 aralık saat 14:20 de
fatih evlendirme dairesinde (vatan cd emnıyet arkasında)
nikahıma hepinizi bekliyorum

haydi tüm cherokeeler konvoya Smiley

Selamlar,

Keyifle okudum günlüğünüzü, zira ben de 911 den 97 ZJ aldım 2 ay kadar önce..Şu ana kadar memnunum, işin komik tarafı hemen hemen aynı arızaları yaşamışız...

Bu arada mutluluklar dilerim...

potbon' Alıntı:
Selamlar,

Keyifle okudum günlüğünüzü, zira ben de 911 den 97 ZJ aldım 2 ay kadar önce..Şu ana kadar memnunum, işin komik tarafı hemen hemen aynı arızaları yaşamışız...

Bu arada mutluluklar dilerim...

teşekkur eder konvoyada nıkahada beklerım:smiley:

Evlendiğimden beri ihmal etmişim bu sayafayı.
bu süre içerisinde aracın sunroofu komple temizlendı yenılendı pas tıkanık vs hıcbısey bırakılmadı.(1000tl yedi)

aracın ön düzeni komple elden geçti pitman kolu yenilendi.
önlere getle arkalara helezonu değişerek 5cm kadar yükseltme uygulandı.
amartisör boyları buna uygun olarak uzatıldı.
termostatı yeniledim
aks ve poryayı yenileyerek dönüşlerde yapan sesi kestim.
roket teli ayarı vs hepsini kontrol ettim ayarları elden geçirdim.
yani öğrendikçe hemen uyguluyorum.
Arka silecek motorunu temizleyip rahat çalışmasını sağladım.

artık 2 aracım olduğu için normal ve anarmol durumları hemen kıyaslayıp mudahale edebiliyorum.

deponuz kaç litre veya kaça dolduruyorsunuz?
ya açıkcası bu ara cok cok cok takıldım bu araçlara şeytan dürtüyo ama bilemiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR