97 zj ilk çalışmada lpg ye geçişte araçda gaz yememe sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,632

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
bir sorum olacak bu zaman zaman benim başıma geliyor aslında aracımın benzin degerleri egzoz emisyon degerleri falan cidden berbat ateşleme düzenegini tamamen yenileyecegim--eger problem,bu berbat benzin ve ateşleme degerlerinden se tamam problemi biliyorum ve çözecegim--peki ya bundan degilse başka bir sebeb olurmu diye merak ediyorum--özellikle sabah ilk araca biniyorum benzinle çalışıyoz ve ben yola koyuluyorum biraz gittikten sonra bakıyorumki sesden ve ufakta olsa çekişteki farktan zaten lpg ye geçtigini anlıyorum zaten lpg gösterge butonu yeşile dönmüş oluyor buraya kadar tamam---biraz düşük çekiş ve benzine göre farklı bir ses tonuyla gidiyoz zaten yavaş seyrediyorum malum trafik--ilk trafik ışıgına geldik durduk vitesi genelde 30/35 saniyelik beklemelerde n ye atıp şanzuman üzerinde yük tutmamaya ve frenlere yüklenmemeye çalışıyorum ...buda tamam yeşil ışık yandı vites d ye attım gaza dokundum motorda bir bogulma devir saati neredeyse dip yapmak üzere araç yürümeye yürüyor fakat durdu duracak o şekilde böyle bir 2/ 3 metre gidiyo sonra birden motor gaz yiyor ve normale dönüyoz fakat birdaha asla yapmıyor ısındıktan sonra hiçbi sorun yok bu nedir bilen varsa veya yorum getirebilen varsa bekliyorum ,,,, :( :-\

Etiketler
Ynt: 97 zj ilk çalışmada lpg ye geçişte araçda gaz yememe sorunu

y-bsungur' Alıntı:
bir sorum olacak bu zaman zaman benim başıma geliyor aslında aracımın benzin degerleri egzoz emisyon degerleri falan cidden berbat ateşleme düzenegini tamamen yenileyecegim--eger problem,bu berbat benzin ve ateşleme degerlerinden se tamam problemi biliyorum ve çözecegim--peki ya bundan degilse başka bir sebeb olurmu diye merak ediyorum--özellikle sabah ilk araca biniyorum benzinle çalışıyoz ve ben yola koyuluyorum biraz gittikten sonra bakıyorumki sesden ve ufakta olsa çekişteki farktan zaten lpg ye geçtigini anlıyorum zaten lpg gösterge butonu yeşile dönmüş oluyor buraya kadar tamam---biraz düşük çekiş ve benzine göre farklı bir ses tonuyla gidiyoz zaten yavaş seyrediyorum malum trafik--ilk trafik ışıgına geldik durduk vitesi genelde 30/35 saniyelik beklemelerde n ye atıp şanzuman üzerinde yük tutmamaya ve frenlere yüklenmemeye çalışıyorum ...buda tamam yeşil ışık yandı vites d ye attım gaza dokundum motorda bir bogulma devir saati neredeyse dip yapmak üzere araç yürümeye yürüyor fakat durdu duracak o şekilde böyle bir 2/ 3 metre gidiyo sonra birden motor gaz yiyor ve normale dönüyoz fakat birdaha asla yapmıyor ısındıktan sonra hiçbi sorun yok bu nedir bilen varsa veya yorum getirebilen varsa bekliyorum ,,,, :( :-\

Diğer konunuzdaki yazdıklarımızı yapınca düzelecektir %99...

y-bsungur' Alıntı:

regülatör yeterince ısınmadan gaza geçişlerde olan bir sorun. havalar ısınınca düzeliyor merak etmeyin. Lpg sistemindeki ayarsızlıklar da buna yol açabiliyor.

araç beklerken n ye atmayın bu tamamen anlamsızdır ve çok uzun beklemeler dışında, misal 10 dk gibi , n ye atmayınız.

regülatör yeterince ısınmadan gaza geçişlerde olan bir sorun. havalar ısınınca düzeliyor merak etmeyin. Lpg sistemindeki ayarsızlıklar da buna yol açabiliyor.

En soğuk havalarda bile olduğuna şahit olmadım. Bence lpg sisteminin kalitesi ile ilgili. Kimisi hiç ayar istemiyor.

olasiliksiz' Alıntı:
En soğuk havalarda bile olduğuna şahit olmadım. Bence lpg sisteminin kalitesi ile ilgili. Kimisi hiç ayar istemiyor.

benzer sorunu bende yaşadım 2. ayardan sonra kalmadı. tabi bu arada tps temizlendi krank sensörü ateşleme filan elden geçti. sistemim atiker

Soğuk havaların etkisi çok fazla havalar ısısnınca sorun ortadan kalkar merak etmeyin lpg li arabaların çoğunda var bu...

Bende de aynı sorun vardı 3 üncü lpg ayarında düzeldi , ve yaz olmasına rağmen ışıklarda dur kalk yaparken stop ediyordu , yani kesinlikle gaz dan kaynakanmıyor, yok ısı sensörüydü ,şuydu buydu bayağı uğraştım şimdi sorunsuz.

Benim aracımda üç yıllık pris var, iki yıl önce bazen kendi kendine benzine atıyordu...

Gittim, bilgisayarla baktılar, lpg filtreleri -iki adet- ömrü dolup mu ne tıkanmış... Sistem kendisini yüksek basınçlı ayara mu ne geçirmiş, buradan filtrelerin tıkalı olduğunu anlamışlar, filtreler tıkalı olduğu içinde gaza ani yüklenince benzine geçiyormuş... ozaman ufak bi ayar çekilmişti...

İki yıldır en küçük bi ayar yapılmadı, aksırma tıksırma, stop etme felan hiç olmadı...
Yakışımda her zaman aynı, hiç bi fark sorun yok... Mis gibi...

Aracımı arazidede -mekanik limitlerinin en üstüne, aşmadan- kullanırım...
Tık yok....

Maşallah...

Bakımları tam ve kitabına göre, ateşleme sistemi v.s. sorun olmasada periyodik zamanları geldiğinde değiştiririm bu yüzdende kaliteli sistemle kaliteli bakımla hiç sorun yaşamam... Maşallah...

Lpg sadece sağlıklı ateşlemesi v.s. olan, sağlıklı motorda düzgün ve verimli çalışır...

Lpg taktırmadan ve ayarlattırmadan önce benzinde sağlık mükemmel olmalıdır motorda.

30 saniye v.s. den uzun beklemeler içinse hep N ' ye alırım... Eski amerikan otomatik ustası, yeni zamanların alfa ustası bi ustam bunun çok gerekli olmadığını, ama ana şanzman içindeki balataların
(bazıları otomatik şanzman içinde balata olmadığını sanır, bende öyle sanırdım, ama yakın bi abimin 44RE şanzmanı gümleyip iki milyara yakın paraya yapılınca içindeki çember şeklindeki balataları bizzat gördüm, tork konvertörünün içinde bile çember şeklinde balata var...)
ömrü açısından beklemelerde N' ye almanın koruyucu olduğunu ama bu kadar hassas kullanımın gerekli olmadığını söylemişti...
Vites D' de, ayak frende beklemek, yokuşta aracı yarım debriyajla sabit tutmak gibi bişey...

İyi günler...

akşamları arabayı parketmeden önce en az 1-2 km öncesinden lpg den benzine alırsan ve 1 hafta düzenli her sürüşte 10 km kadar benzinle kullanırsan sorun düzelebilir sürekli lpg ile aracı ıstop ettirmek bir çok sorunu beraberinde getiriyor aslında herkez lpg ye cok ıyı dıyor tamam ıyı ama actıgı masraf ve masraflar benzınle bınmekle aynı hesaba gelıyor. herzaman ıstop etmeden önce muhakkak 1-2 km benzinle gidilip benzinle ıstop ettirilmesi borularda ve motorda ateşlemede benzinle aracın motorunun kapatılması şart.bunu deneyin bence düzelceğini görüceksiniz

Otomatik vites arabaların kırmızıda beklerken boşa atılmaması söylenir, yağlama basıncının düşeceğinden bahsedilir, sürekli boşa al D ye gün içinde şanzumanın ömrünü kısaltıyorsunuz, çok bekleyecekseniz P parka alın.

Hocam biraz sıkıntılar var araçta anlaşılan hevesin kırılmıyor değilmi

darkcity2000' Alıntı:
Otomatik vites arabaların kırmızıda beklerken boşa atılmaması söylenir, yağlama basıncının düşeceğinden bahsedilir, sürekli boşa al D ye gün içinde şanzumanın ömrünü kısaltıyorsunuz, çok bekleyecekseniz P parka alın.

Evet, N ye alınca yağlama basıncı düşer. Zaten özellikle RH kodlu şanzmanlarda tüm kumanda yağ basıncı ile olduğu için bu önemlidir... Ama, dönmeyen bişeyi yağlamaya gerek yok... (bahsi geçen aracın şanzmanı RE kodludur, 44RE, Chrysler A600 yani)
İki yüzeyin yağlanıp boşyere sürtünme ile döndürmektense,
yağlamadan dönmeden durması daha mantıklı geliyor bana... ;)

İsteyen N de beklesin, isteyen D de... Herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın, zaten öyle yapmalı, yapıyor ;D

darkcity2000' Alıntı:
.................
....................

Anladığım kadarıyla yb sungur beyi kasdediyorsun...

Evet, almadan önce dahi, jantların göbek kapakları :smiley: gibi, almadığı araçla ilgili sorun yaşamıştı.... ;)

Aldıktan tam iki gün sonra, yıkamacıda sun roof tan su alması gibi aksilik yaşadı...

Şimdide bazı sıkıntıları var, bunu buraya açtığı konulardan biliyoruz...

Eğer yazılanları yapar, aracına tatbik ederse

-tabiki aklına yatarsa yaptırır, kimse mecbur değil burada yazılanları doğru kabul edip yaptırmaya,
doğru kabul etmessede, yaptırmassada teşekkür eder geçer kibarca,
bir daha da yönlendirmeleri beğenmediği için tabiki sormaz-

(Eğer yazılanları yapar, aracına tatbik ederse)
tüm sıkıntılarından kurtulur, keyifle biner....

Bide, bi konuda Levent' inde söylediği ve katıldığı gibi
"12 13 yaş ve üstünde araçlara biniyoruz ve herbişeyi bu yaşta olmasına olmasına rağmen çalışan full konfor bi araca biniyoruz, bu aracıda ortalama 15 16 liraya alıyoruz, e bırakalımda arada bir bozulsun, para harcattırsın..."

yani, 230hp, 300Nm, arazide ve caddede başarılı bi araç olsun, ısıtmalı hafızalı deri elektrikli koltuklarından, ısıtmalı aynalarından, otomatik kararan iç aynasından, immobilizer ına kadar olsun, bu aracı 15 16 17 liraya alalım, Bi de Hiç Bozulmasın, Hiç Bi Yerinden Ses Gelmesin... Yok Böyle Bi Şey...

Azcık rahat olmak lazım,
Rahatsızsak bu kuramdan, kabullenemiyorsak, ya ZJ den vazgeçip bu paraya daha genç olan standart bişi alcaz, yada bayılıcaz 100.000 euro' yu felan sıfır Grand v.s. alıcaz...

2x2 dört eder.........

Saygılar, Selamlar, Sevgiler...

Sağlıcakla...

Ek olarak bugun sinyali kapatmayi unutunca yol bilgisayarindan gorsel ve sessel uyari vermesine sahit oldum, cok hosuma gitti gergadinim
Simdi beni bir kasinti tuttu wj 4.7 ye mi terfi etsem, hanima diye aldim arabayi ben kullaniyorum hep simdi model yukseltecegim diye acayim konuyu diyorum acamiyorum :smiley: kiracak kafami biliyorum.

sevgili arkadaşlarım hepinize fikirleriniz için çok yeşekkür ederim ben bu zj yi çok isteye isteye ve severek aldım asla vazgeçmek veya hevesimin kırılması gibi bir havam yok tam tersi inanın bana kaç araba daha alırsam alayım bu arabamı satmıycam..arıza verebilir sorun çıkarabilir dogrudur hani kontrolde ettirerek aldım fakat benden önceki sahibi çokta iyi bakmış diyemem biraz bende titizim ikiside bir araya gelince ister istemez herşey bana sorun oluyor çok şükür henüz yolda kalmadım cayır cuyur bir ses veya rahatsız edici çok belirgin bir sıkıntımda yok merak ettigim konuları size soruyorum ....bu nedenle aracım hakkındada aman dökülüyo galiba gibi düşünmenizide istemem hah!! yemin ediyorumki dökülse dahi yaptırır toparlar olması gereken en iyi noktaya getiririm yeterki tamir edilebilsin veya yerine yenisi takılabilsin...

şu n ye alma durumu 30 saniyenin altında bundan gayri n ye geçmem...lpg de isterse hiç çalışmasınbir nüddet daha ugraşırım memnun kalmazsam baktımki sıkıntı devam ediyor söker atar gider en babasını taktırırım..yeterki sorun çözülebilir şekilde olsun ...yakında ankaraya gidecegim ateşleme sistemini bujisiydi kablosuydu distiribütörüydü vesair vesair ne varsa tamamen yenileyecegim böyle böyle sırayla toparlayıp düzelticem ben bu sorunları...yazlık lastik alacagım ne önerirsiniz ebat marka ve model verebilirseniz sevinirim

sevgili arkadaşlarım bir ekleme yapmak istiyorum tavsiyelerinizi begenmesem ve iyi niyetinizden emin olmasam ne aracım hakkında bilgi veririm nede siteye girerim bu nedenle asla sizlerden gelen hiçbir fikir ve öneri benim için önemsiz degildir bu böyle biline yahu arkadaşlar kıl kılçık sorularımla hepinize kafayı yedirmedimmi ben zj yi begensemde elimde olmayan bir aracın özelliklerini nerden bileyim ben sizlerden ögrendim tüm özelliklerini...ve şimdi bir zj sahibiyim ve yaptıgım en iyi işlerden birini yaptım bu arabamı aldım...dolayısıyle sizin destek ve önerileriniz benim için altın degerinde hepinize çok teşekkür ediyorum ve tüm tavsiyelerinizi uygulayarak aracı ve örümcek agına benzeyen motorunu şanzumanını şusunu busunu artık ögrenmeye başladım ve arabamı cillop gibi yapacagım...

darkcity2000' Alıntı:
Ek olarak bugun sinyali kapatmayi unutunca yol bilgisayarindan gorsel ve sessel uyari vermesine sahit oldum, cok hosuma gitti gergadinim
Simdi beni bir kasinti tuttu wj 4.7 ye mi terfi etsem, hanima diye aldim arabayi ben kullaniyorum hep simdi model yukseltecegim diye acayim konuyu diyorum acamiyorum :smiley: kiracak kafami biliyorum.

Evet, yaklaşık 1 dakika sonra geri almayı unuttuğunuz sinyalle ilgili uyarı çıkar VIC' da.... Kullanma kılavuzundada yazıyor bu...

Artı, hoş bişey daha, belki bilmiyorsunuzdur...

Arka cam ve aynalar için olan Defrostu açtınız ve açık unuttunuz... Yaklaşık 6 dakika hatırlıyorum, kendiliğinde kapanır. 1 dakika içinde tekrar aktif ederseniz bu sefer yaklaşık 9 dakika sonra kendliğinden kapanır...

Eğer arazi kullanımınız çoksa WJ çok uygun değil, çünki daha nazikler.... Wj' lerde özellikle ZJ' lere kıyasla daha çok kronik problem var, ve daha zayıf diye biliyorum...

Ama sonuçta 90 teknolojisi ile değil, 2000 teknolojisi ile üretimiş, daha modern araçlar WJ' ler... Daha genç araca atlamış olrsunuz....
4.7 V8' de Wj' lerde en iyi seçim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR