Ynt: 97 zj ilk çalışmada lpg ye geçişte araçda gaz yememe sorunu
y-bsungur' Alıntı:
şu n ye alma durumu 30 saniyenin altında bundan gayri n ye geçmem...lpg de isterse hiç çalışmasınbir nüddet daha ugraşırım memnun kalmazsam baktımki sıkıntı devam ediyor söker atar gider en babasını taktırırım..yeterki sorun çözülebilir şekilde olsun ...yakında ankaraya gidecegim ateşleme sistemini bujisiydi kablosuydu distiribütörüydü vesair vesair ne varsa tamamen yenileyecegim böyle böyle sırayla toparlayıp düzelticem ben bu sorunları...yazlık lastik alacagım ne önerirsiniz ebat marka ve model verebilirseniz sevinirim
Abi N' ye alma konusunda kafana göre takıl...
Benim bildiğim doğru bile olsa, o kadar küçük bi detayki bu şanzmanı korumak için...
Hiç bişi olmaz, kafana göre takıl...
Bu konuda tartışmak, dayatmak v.s çok saçma bence bu yüzden...
Ama, kullanma kılavuzunda bile uzun beklemelerinizde vitesi N' ye alın yazıyor... faka burada bahsettiği uzun göreceli bi kavram... Bazısına 2 dakika uzun, bazısına 30, bazısına 60 saniye... ;D gerçi önemli olan işlevidir, boyu değil ;D pardon ;D
Ben bunu 30 40 saniye gibi düşünüp uyguluyorum...
Herkes kafasına göre takılsın...
Usatalara sordum, zırt pırt n ye de almamın sakıncası var mı diye...
"Var" dediler ;D ama teknik olarak değil, ;D mistik ;D olarak zararı varmış... Bu kadar titizlenerek kullanırsan, elbet bi yeri bozulurmuş... ;D
;D Bunu söyleyende en kral tork konvertör tamircisisi si siiiiiii tarnacıcı cı cıııııı;D
Kafana göre takıl, 3 4 dakika bekleme ama D de...
Bide, park edeceğinde P kilidine sabitleme aracı, otomatikte P kilidi düz şanzman teknik işleyişinde değil... Hassas... El freni ile sabitle aracı sonra P' ye al, öyle bırak aracı, yani P kilidine yaslıkalmasın araç, el fernine yaslansın, kaçırırsa el frani P kilidi tutsun...
Bide, tam durmadan ve rölenti tam inmeden ileri vitesten R' ye veya tam tersi yapma...
Gerçi 4 km/hr' a kadar yapılabilir bu, bi insanın hızlı yürüyüşü (yeni nesil araçlarda 7km/hr), ama sen yapma...
Bu iki şeyin şanzman sağlığı açısından çok önemli olduğunu bütün ustalarda bilir ve söyler...
Anlatabildim mi?