97 zj ilk çalışmada lpg ye geçişte araçda gaz yememe sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,886
Ynt: 97 zj ilk çalışmada lpg ye geçişte araçda gaz yememe sorunu

Yazdığım mesajları felan okudumda,
Radyötör v.s. dedik....

Belirli bi yaşlanma olan motorlarımızda 18LBS lik rayötör kapağı yerine 16LBS lik kapak daha iyi...

Daha çabuk taşırma kabına dolaşım sağlanıyor 16 lık kapakla...

Bulamazsan Ankara' da var... Mopar 15 euro civarında...

Etiketler

y-bsungur' Alıntı:
valla birşey söyleyeyimmi ben 8 ay öncesine kadar kia sorento kullanıyordum ankara ıstanbul otobanınıda motor yaktım ve aracı yaptırıp sattım sorentom 2007 modeldi fakat şimdi zj sahibiyim şu an arabam 1997 model ufak tefek sıkıntılar var yok degil fakat büyük konuşturmasın allah..ölüm kalım çok çok özel ve insani bir sebeb olmadıktan sonra,asla bu arabamı,yok arızaydı şuydu buydu gibi nedenlerden dolayı satmam bilmem anlatabildimmi,,,,

Biraz abzürt olacak ama Sorento ile GC yi karşılaştırabilirmisin, geçen sene aylarca sorento araştırdım tam lıyordum kapora verirken amcam beni durdurdu (sorento sahibi) çok farklı araçlar ama biraz karşılaştırabilirmisin, sendeki X-force olması lazım 2007

kia sorento çok begenerek aldıgım begenerek kullandıgım ve otobanda motor yaktıgım için sattıgım bir araç olarak tavsiye edebilecegim donanımlı bir araçtır 2007 crdi ex 150 beygirlik x force tabir edilen sorento şu anki piyasa degeri ortalama aracın durumuna göre 45 ile 50 bin arası oynar araç x force full dür son derece konforlu ne arasan var olan teknik donanıma sahip normalde 2 çeker olan istersen 4 çeker konumamuna geçen bir araçtır ayrıca kullanımı kolay bir araçtır fakat dizel olması nedeniyle ne yaparsanız yapın o gır gır sesini duyarsınız birde dizel olmasına ragmen yakışıda yüksek bir araç dır ben bendekine göre konuşuyorum aman başka anlaşılmasın begenmedigim en kötü yanı kamyon tekeri gibi lastik leridir dönüşlerde yatma yapar ve ani kalkışa çok sürate gelmez 150 ye çıktıgınız an işiniz zorlaşır çünki motor olarak uzun süreli sürati kaldırmaz daha ne deyim şimdi bunu bir sorentocu okusa gereksiz bir polemik ortaya çıkar oysaki benim sorentom vardı severek aldım ve kullandım önerirmisin derseniz evet öneririm birdaha alırmısın derseniz ben aradıgımı buldum zj aldım bu bir tercih meselesi zj bana daha çok hitap ediyor sorentolarda 2005 / 2010 arası modelleri daha çok tuttugumu söyleyebilirim....selamlar

bu arada su kaçagını buldum radyatör kapagını tam oturttmamışız ...işim çok yogun şu an çok yazmıyorum geç saatlerde görüşürüz

y-bsungur' Alıntı:
bu arada su kaçagını buldum radyatör kapagını tam oturttmamışız ...işim çok yogun şu an çok yazmıyorum geç saatlerde görüşürüz

;D ;D ;D ;D o kapak önce yarım kapanır/açılır havasını çıkartırsınız... öyle kalmış heralde...

Ankara dışından çok çok titiz bi abimd büyük bi panikle beni aramıştı ;D

aynı şey onada olmuş...

Svindim bi sıkıntı olmadığına...

selamlar

alfonso nasılsın kardeşim iyimisin devrim için ne zaman geldiniz yazınmı,fotograftaki sensin herhalde dogrumu ,radyatör kapagı aynen öyle kapalı gibi duruyor fakat sıkınca neredeyse yarım tur daha sıkıldı ve dibe oturdu o beyaz kutuınun heryanını inceledim sökmek çok zor görünüyor etrafında bir damla bile bırak ıslagı nemli yer bile yok ...alfonso kardeşim bir şey soracagım arabanın motorunu nasıl yıkatacagız motor leş gibi çok kirli yıkama istasyonunda birkaç kez içi dış yıkattım kendimde içini özel olarak temizledim fakat motoru gözüm yemedi agalardada herhangibir özel motor yıkama mayisi yoktu çekindim dokundurtmadım herhalde bu motora direk su tututurulmaz dogrumu ...neyle yıkatıcaz buharmı özel mayimi sıcak sumu bir fikir versen iyi olur

Ozel spreyler var yagi sokup aliyor bic su tutmuyorsun akip gidiyor 2 tup yeterli olur cillop gibi cikar motor

ismi markası nereden bulurum ve fiyatı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz

Ben yağ çözücü kimyasalı başınçlı hava ile motora tutuyorum. Sonra basınçlı su ile yıkıyorum. Sanuç gayet tatmin edici oluyor.

Sıcak motora doğrudan su tutulmaması gerekir. Soğuk motorda kalıcı bir sorun olmaması gerekir.

güven bey iyi akşamlar diyelimki yag çözücü sprey aldık ve basınçlı hava ile bunu motora sıktırıcaz 5,2 zj nin motoru içinde bu geçerlimi bir iki siteyi araştırdım bazı isimler altında temizleme spreyleri var fakat diyorki motorun elektrik aksamını hava deliklerini şusunu kapat busunu kapat ondan sonra eline fırça al bez al sil işi uzatıyorda uzatıyor 5,2 de bu işi nasıl yapcaz motor çok karışık ve cidden kirli hiç bu kadar kirli bir motorea sahip arabam olmamaıştı bu hariç ve ne yapacagımı bilmiyorum sizin kullandıgınız sprey nedir ismi nedir ve motora su tutuyorum diyorsunuz bu 5,2 motorumu eger o ise bir şey olma ihtimali yokmu

y-bsungur' Alıntı:
güven bey iyi akşamlar diyelimki yag çözücü sprey aldık ve basınçlı hava ile bunu motora sıktırıcaz 5,2 zj nin motoru içinde bu geçerlimi bir iki siteyi araştırdım bazı isimler altında temizleme spreyleri var fakat diyorki motorun elektrik aksamını hava deliklerini şusunu kapat busunu kapat ondan sonra eline fırça al bez al sil işi uzatıyorda uzatıyor 5,2 de bu işi nasıl yapcaz motor çok karışık ve cidden kirli hiç bu kadar kirli bir motorea sahip arabam olmamaıştı bu hariç ve ne yapacagımı bilmiyorum sizin kullandıgınız sprey nedir ismi nedir ve motora su tutuyorum diyorsunuz bu 5,2 motorumu eger o ise bir şey olma ihtimali yokmu

Ben disconun motorunu ve hatta pajero pinin in motorunu böyle yıkıyorum. Yıkama sonrasında buji ya da distribütöre su kaçmışsa, kuruyana kadar çalışmayabilir. Yıkarken buraları korumakta fayda var. XJ nin motor beyni önde olduğundan bu da korunmalı. ZJ de motor beyni yolcu kabinindemiydi, tam hatırlayamadım şu anda. Ama motor kısmında ise onu da korumak lazım.
Tabii araç LPG li ise, LPG ECU sunu zaten korunaklı yere bizim dışımızda koyan olmadığına göre, bunu da korumak iyi olur.
Korumak derken, bir naylon poşeti sıkıça sarmak iş görebilir.
Akışmetreyi korumuyorum ben ama o da korunabilir tabii.

Amerika da ya da Kanada da olsak, siz bu şekilde motoru yıkayıp zarara uğrarsanız bana tazminat davası açabilirsiniz. Burada yok neyseki böyle şeyler :smiley:

Sprey hiç kullanmadım. Markasını falan bilmiyorum.

Alfonse' Alıntı:
;D ;D ;D ;D

Senin yaşın 46........ Çoktandır biliyorum ;)
Benimkide 36....... Boşyere abi demiyoruz... ;)

Eskişehir' de yaşıyorsun ve "Çiğ Börek Ismarlamayı" çok seviyorsun, ben biliyorum....

Abi, ben eskiden arazicilik yapmadan önce uzunnn yıllar caddecilik yaptım...
Caddecilik öncesinde kısa bi mahalli ralli v.s yaptım... Lisansım v.s. vardı....

Yani cadde araçlarıdır lastikleridir v.s. dir çok taktım çok uğraştım...

Sonuçta şunu öğrendim... Bilinen markaların ürünlerinin hemen hemen hepsi benzer özelliklerde.... biri yumuşak kauçuklu, kısa zaman yüksek performans gösterir, çabuk erir... Öteki öbürü kadar iyi yapışmaz tutmaz, ama sert hamurludur, mevcur performansını uzun zaamn korur..

Ama dersenki ben bu işi araştırıp, piyasada adı çok duyulmamış iyi lastikleride araştırıcam, sen bilirsin...

Yurt dışında çok iyi bilinen ama Türkiyede çok tanınmayan lastiklerde var piyasada ve çok iyi... ama Petlas veya Lassa takmada, hem güvenmiyorum, hemde markacıyım biraz ben ;D

Bide şunu öğrendim, samimi bile olsan asla lastikçinin önerisine güvenme ;) (tabiki Erkan abi gibi dürüst ve bilgili olanalrı bunun dışında tutuyorum)

Ben E30' umda Kumho çavuş desen kullanmıştım 3 yıl önce, çok memnundum... Yüksek sürette süperdir ama, yağmur v.s....
Düşük süratte hep yan yaprdı namussuz çakal kasa bmw' de ;D ;)

Yıllar önce modifiye Tipomda BF kullanmıştım, kare desenli, çok memnundum...

ne demek lassa yada petlas takma.. böyle bir fanatiklik yok! ben bir lassa kullanıcısıyım ve üstündeki bf goodrichleri çıkarıp lassa taktım. çoook daha memnunum. insanlara fikir danışmadan böyle peşin hükümlere varamasınız!

Ozellikle petlas inanilmaz basarili bir lastiktir ben bulabilseydim uygun olcude dusunmeden alacaktim.

lastik işi tam kandırmaca dır fiyat farklarından cok kalıtelı ve cok kalıtesızmıs gıbı gorunebılıyor lastıkler ama hepsı aynı özel lastıkler dısında hepsı 30 bin km yı sorunsuz gitmek zorunda piyasadaki çin malları haricindeki lastıklerde hepsi aynı fark yok en pahalısınıda alsan en ucuzunuda yegenımın yenı aldıgı range roverın uzerınde adını bıle duymadıgım bir lastık var su anda 50 bininci kılometresını devırmek uzere piyasada 1 adetını 145 tl den satıyorlar hıc sorun yasadıgını duymadım sorun yoksa farkda yoktur bence. ama bütce saglamsa lastık ıcın ozaman her daim iyi marka ben gecen hafta bridgestone h 100 sport 4 mevsim lastık aldım ve cok memnunum tavsıyede ederım herkeze

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,593
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Çevrimiçi üyeler

Geri